Změna profese
Je tu prosím někdo, kdo má zkušenosti se změnou profese? Už mám plné zuby práce ve zdravotnictví. Ráda bych úplně změnila obor a třeba i něco při mateřské vystudovala, bojím se ale, že jako osobu ze zdravotnictví mě nikde chtít nebudou.
@luciesmrckova90 a umis tribjazyky dobre?
@dapona No tak samozřejmě, ale i na to někdo můze pohlizet tak, ze ten clovek nevi co chce a nejake firmy (hlavne jeste kdyz je vetsi fluktuace na te pozici) se pak boji, ze odejde i od nich. A zaskolovani novych lidi stoji velke penize ... Musi si clovek vymyslet, co chytreho jim na to rekne, ale musi s tim i pocitat, ze se ho vetsina HR zeptaji ...
@hz ja teda gympl mam. A az na to, ze muzu rict ze ho mam a napsat si to do CV, tak mi do zamestnani na moc veci tedy neni ... To az ta VS bude k necemu aspon ...
@bbibianca Urcite to prohloubi znalosti a do CV by to byl plusovy bod ... Ono kdyz by nekdo byl bez praxe a chapal to a pak by ho porovnavali s nekym s praxi, co by to nechapal, tak vzdy radeji vezmou nekoho, kdo to chapat bude samozrejme. Byla jsem tedy zatim jen na dvou pohovorech v tomto zamereni, ale vzdy tam byly znalostni otazky ohledne ucta a uctovani jako takove ... A jak tu nekdo psal vys, nejvice jde v tomhle oboru pochopit tu podstatu ucta a udelat si praxi ... V pochopeni by ale ICU pomohlo urcite ... Jinak ta praxe se pak vaze jen k tomu, kdyz to nekdo chce delat na OSVČ. Je to totiz vazana zivnost a je tam podminka praxe. K te zkouzce a kurzu to potreba neni ...
@luciesmrckova90 slovembi pismem?
@luciesmrckova90 No jestli umis tri jazyky dobre, tak to naprd urcite neni. Naopak ...
A co dělat dealerku léků? Vlastní pracovní doba, a az si najdeš vlastní klientelu, o peníze nouze nebudeš. Zároveň budeš tak trochu v oboru a přitom vůbec 🙂 já jsem taky zdravotník a taky nevím, jestli se vrátím.. Ty podmínky jsou dost hrozny, zvlášť kdyz to potrebujes dat dokupy s dítětem, nedejboze když onemocní a tatínek je třeba na služební cestě, tak to prostě sestra nemůže zavolat, ze neprijde :/
@luciesmrckova90 no kdyby to bylo lehke, tak to dela kazdy 🙂 ... Musis si byt podle me jista, co fakt chces nebo se budes jen tak placat. Ale treba se pletu ... Ale vetsine lidem takovy to zkouseni jestli ano nebo ne nevychazi ... A pak to blbe vypada v tom CV, ze treba kazdy rok v nove firme a jeste k tomu v uplne jinem odvetvi ... Je lepsi se tak nejak drzet toho, co delam a v tom si to udelat tak, aby mi to vyhovovalo a nebo kdyz uz zmena tak treba jedna poradna za dlouhe obdobi ... A co treba si udelat Bc. sestricku nebo porodni asistentku nebo tak?
@luciesmrckova90 s jazyky najdes uplatmeni jako recepci v hotelu a nebo ruzne asistentky sekretarky. Tam je dobre umet navic s pc office jako excel word powerpoint. Vytvaret tabulky, grafy, prezentace
Tak bc. sestřička nebo porodní asistentka neřeší to, že chci ze zdravotnictví odejít. To oproti těmto oborům je lékárna krásné čisté místo. Navíc je tu potřeba spousta praxe a to nemůžu dělat při práci ani při mateřské.
Umím anglicky, německy na úrovni C1 a rusky mezi B1-B2, ale než jsem šla do lékárny, tak po mě při pohovoru nikdo ani nevzdechl.
@luciesmrckova90 presne jak rika bbibianca. a taky treba letiste nebo cestovni ruch obecne ...
@luciesmrckova90 no tak to jsou super urovne!! to byt tebou tak si spis udelam CAE z ajiny a dalsi papiry na nemcinu a rustinu a nebo najdes na 100% a lehce ...
Tak jazyky se na dané pozice berou jako samozřejmost, ale ty ostatní požadavky a zkušenosti/praxi už nemám. Ale ty zkoušky si asi udělám.
@luciesmrckova90 tak ona se jako samozřejmost bere anglictina, ale level jako moc lidí nemá. Vím o čem mluvím. Mám ho taky. A tři jazyky už vůbec nemá moc lidí ... Fakt zatím co jsem byla v práci, tak to vždycky byla má přednost. A to mám angličtinu jen. A štve mě, ze mám jen ji. Jinak bych možnosti měla více ...
@luciesmrckova90 vetsina lidí má B2 max ...
Ahoj, ja som bola tiež v zdravotníctve, asi 3 roky po strednej, potom ma to začalo štvať a tak som vyštudovala niečo úplne iné... To, že som mala aj zdravotnícke vzdelanie je pre mňa ale plus. Tak držím prsty, na rodičovskej to asi bude náročné, ale aj ti má kto pomôcť, všetko sa dá ;)
@bbibianca No já mám zkušenost jen s rekvalifikační kurzem (není potřeba dokládat praxi při žádných kurzech. To až pak jen kdyby jsi chtěla podnikat jako OSVČ). Takže ti neporadim. Ale ten jeden rekvalifikační, se kterým mám zkušenosti byl super, tak Nepochybuji o tom, že budou dobře i ty ostatní ... Koukni na seznam, jaké dělají a co by ti pomohlo nejvíce ...
zaznel tady ten urad, tak na nej by to chtelo dodelat alespon Bc. vzdelani Verejna sprava, vyucuje se napr. na MU v Brne na Pravnicke fakulte, je na to i navazujici a to se da teda studovat pouze v Brne, ale zase to uplatneni je ted kdyz se preslo pod sluzebni zakon opravdu dobre. Da se to studovat i tak ze clovek chodi jen na zkousky.
@luciesmrckova90
A mohla bych se zeptat, jaké vzdělání sis pak dodělávala?
Na úřad určitě bc to je fakt. Ale i tak to bude pěkná tlačenka. Známá říkala, že na úřady atd jsou dobrý práva. Ale to není moc reálné 😀
@luciesmrckova90 ako tu bolo spomenuté, strednú mi vybrala mama, ja som chcela na gymnázium, ale to vravela, že nedám, ale nakoniec som si aj tak splnila jeden zo svojich snov, vyštudovala som biologiu a potom molekulárnu genetiku, ale na rodičovskej by som to určite nedala... So zdravotníckym vzdelaním som tam m bola jediná, ale zase som mala výhodu v anatómii a latinčine 🙂
@slimacikmia
Tak to jsi tedy dobrá. My na střední měli strašnou úroveň chemie, fyziky, biologie, matematiky. Dost jsem pak kvůli tomu bojovala už na "blbé" VOŠce, z chemie jsem nic neuměla, musela jsem mít doučování a stejně mám pocit, že z toho stále nic neumím.
@luciesmrckova90 my sme tiež mali tieto predmety hrozné, ale celkom ma bavilo sa to učiť, až na tú fyziku... Milujem fyziku, ale dobrá v nej nebudem nikdy... Na učenie si synom na základke mi to hádam stačiť bude ;) a ako píšem, doháňala som to na iných predmetoch, ktoré som nemusela drviť...
@bbibianca Vím, Bianco,že to vypadá naprosto šíleně,ale 1 moje kámoška to vyřešila tak,že si udělala svářečské zkoušky,má skvěle placenou práci a po večerech chodí na orientální tance - vždycky jí říkám,že ,vystoupila z Flashdance,/film/,jen se tomu směje a říká,že ,už nikdy v kanclu,.... 🙂
@luciesmrckova90 Tak proč ne mateřinku s výukou jazyků? Zkusit oslovit vedení města,kde žiješ...pokud v Praze,tak učit jazyky jako externistka na stř.školách - podle toho,jaké zkoušky z jazyků máš.
No, je to sranda, jak to tady tak čtu. Já třeba před mateřskou dělala zde vzpomínanou kancelářskou práci - na ministerstvu, měla jsem po sebou 5-10 lidí. Ke konci už jsem toho měla fakt plné zuby a s radostí na tu mateřskou zmizela, a to jsem tam čtyři roky před tím přicházela s velkými ideály (ne že bych si státní správu idealizovala). V určitém období, než jsem se přeorientovala na "rodinné cíle" a začala to mít trochu víc "na háku", jsem byla z práce totálně vyšťavená, vystresovaná, neustálé přesčasy a řešení mailů po večerech. Většinu času člověk řešil akorát blbosti, na podstatné věci nebyl čas. Když to tam dnes vidím, vysmátá na mateřské, jak jsou tam všichni frustrovaní (dost se tam zhoršila i personální situace) a naštvaní, tak by se tam nejradši taky nevracela. Takže tolik asi ke "kancelářské, úřednické práci", Taky hodně koketuju se změnou profese, ale on je fakt všude chleba o dvou kůrkách a mnohem víc, než na profesi, podle mě záleží na konkrétním pracovním prostředí, kolektivu a nadřízených.
@lenkas1982 Naprostý souhlas,já učila na stř.škole,zpočátku dobrý,pomalu jsem vplouvala do všech těch žabomyších válek...dneska,když čtu,jak učitelé na středních touží po změnách ve formě výuky,musím se smát...Většina jich nad 40 je zalezlá ve ,svém,chtějí leda zvýšit platy,jinak nic jiného.Naprosto jim vyhovuje ten ,´babinec,..chce to mladé učitele,nezkažené věčnými půtkami a nenávistmi a závistmi..nikdy více.Ještě,že jsem šla MD včas a neotrávilo mě to.
@lenkas1982 taky souhlas ... I kdyz delani prace, ktera te vylozene nebavi a trosku je ti i proti srsti taky nejde. Chce to najit nejaky rozumny stred. Ale jinak jsem take typ cloveka, kteryse radeji realizuje v rodine a ta prace proste nejak vzdycky bude a nedelam si z ni takovou hlavu. A urcite nestoji za to se kvuli ni stresovat ...

A to, že umím 3 jazyky tak je mi naprd ☹