icon

Jak provonět byt po kouření a domácím mazlíčkovi?

terez317
5. čer 2023

Ahojky s dcerou se budeme stěhovat do bytu kde před náma bydlel pán 8 let, který v bytě kouřil a měl v bytě psa. Takže je byt načuchlý... poradíte mi jak byt provonět.? Prosím nějaké typy. Moc děkuji. 🙂

1pomnenka
5. čer 2023

Zapálím si aromalampu s oblíbeným olejíčkem. Vše ostatní je pro mne chemické a bolí mne hlava, i když píší, že jsou svíčky 100% přírodní.

bramarfi
5. čer 2023

Oškrábat zdi, znovu vymalovat, co nejvíc zredukovat původní textilie (nevím, jestli je to možné), hodně větrat... no, a i tak to potrvá. Pokud tam totiž zůstal nábytek, je to zažraný i v něm.

emillyhk
5. čer 2023

@terez317 No, nejlepší by bylo oškrábat zdi a vymalovat. A i tak zápach možná po čase vyleze. Jinak se mi osvědčila z DM vůně na textil - nastříkám na gauč a jak to schne, jemně a nevtíravě voní a zároveň pohlcuje pachy.

kelerub
5. čer 2023

@terez317 pokud je byt prázdný a přesto to tam smrdí, budou načuchlé zdi. V první řadě bych doporučila oškrábat starou malbu a vymalovat znova. A větrat a větrat.

wendie
5. čer 2023

@kelerub oskrabat, vymalovat, někdo nám poradil omýt zdi jarovou vodou, jinak v bytě máme vše nové, stále trochu cítím, ale jen někdy. Máme to takto rok.

terez317
autor
5. čer 2023

@bramarfi děkuji. Vymalováno je, a nábytek jen kuchyňská linka

bramarfi
5. čer 2023

@terez317 i ta bude hrát roli, bohužel ☹

zelenaesmolda
5. čer 2023

@terez317
tak i v te to bude zazrane

mishka87
5. čer 2023

Jen vymalování nestačí. Musí se vše oškrábat až na cihlu/panel, znovu omítnout a vymalovat. A vyměnit kuchyňskou linku, pokud to jde. Pokud je tam lino, bude to natáhlé i v něm. Moje mamka je kuřák a i když klukovi koupí knihu či hračku zabalenou v igelitu, je to přesto načichlé kouřem. A to třeba ty věci schovává ve skříni na chodbě. Nebo když nám někdo z kuřácké domácnosti přinese vrátit oblečení do obchodu, musíme to nechat vyvětrat minimálně 24h. Někdy ani to nepomůže. V pátek nám paní vracela tepláčky na miminka, které smrděli jako popelník. Bohužel i v neděli smrděli stejně, takže šli do odpisu.

laxesis
5. čer 2023

Oškrábat zdi, vymalovat a zbavit se všeho vybavení vč.podlah. Jinak to prostě budete furt akorát přerážet.. vy si na to zvyknete časem, ale návštěvy to cítit budou.

kamce
5. čer 2023

Nestehovat se tam 😀 me takto byt smrdel asi tri roky, nez se vyvetral. Zkousela jsem vsechno, pres aromalampy, vonavky, kafe, ocet, odpachovac. Mozna trosku pomohlo steny 'zatepat' balakrylem

terez317
autor
6. čer 2023

@kamce uz neni cesty zpět. Toto je jedniný volný byt v našem městě v prvním patře bez vytahu ktery byl volnej.

kamce
7. čer 2023

@terez317 jj, tak to asi budete smrdet 😀

terez317
autor
8. čer 2023

@kamce tak díky

anetka1701
8. čer 2023

Ultrazvukový difuzér a aroma olej - ideálně levandule, citrusy... není to ideal, ale umí to pomoct 🙂 u nás to jede téměř neustále, jsem na ten vůní závislá...

kekita
8. čer 2023

@terez317 vyzkoušej ozonovy generátor. Mělo by to rozložit pachy a následně je vyvětrat. Dají se i půjčit na den.

krisstina93
8. čer 2023

Oskrabat zdi, vymalovat, všechny textilie (závěsy apod ) vyhodit, jestli tam jsou koberce tak vytepovat a jinak všechny plochy vzít octem. No a pak si koupit už podle svého vkusu nejake svíčky, osvezovace vzduchu, difuzery apod, já třeba rada palim sójové vosky, ale mám tu svíčky, které voní i jen tak samotné, ani se nemusi zapalovat :D