icon

Jak se zbavit pavouků v domě jednou provždy?

22. srp 2024

Ahoj, bydlíme s manželem ve starším domě.
Co mě tu neskutečně vytáčí, jsou všude přítomní pavouci, je jich snad milión. Tak 2×měsíčně jdu a všechny vyluxuji, ale pořád a pořád se tu vyskytují...☹
Vadí mi pavučinky všude kam se podívám, vadí mi jejich přítomnost např. v ložnici.
Podotýkám, že netrpím arachnofobií, ale už jich mám dost!!!
Co s tím??? Nějaké tipy, jak se jich nemilosrdně zbavit jednou provždy? 🕸🕷✖🆘️

adelka951
22. srp 2024

Nevím, ale také mi vadí. Tuhle jsem našla tohohle fešák. Dřív jsem se jich fakt bála, tee už menší zvládám.

nelly_strokova
22. srp 2024

Bohužel radu nemám, ale jakmile jdu a vysaju všechny pavučiny, tak je jich snad mnohem víc už za dva dny. 😂 Teď už na to celkem kašlu a dělám to jednou za čas, nemá to smysl. Jen když je to nějaký černý pavouk, tak toho manžel musí zabít. 😂

emillyhk
22. srp 2024

Já teda arachnofobik jsem, takže to prostě bez milosti likviduju. Používám Biolit přímo proti pavoukům. Do oken sítě, každé dva týdny vezmu tím biolitem rámy oken a dveří. Má to nějaký trvalejší efekt, protože i když pavouk přes ten práh přeleze, tak prostě nedojde daleko a chcípne. Topíme dřevem, takže si je nosíme chtě nechtě i domů, když si to nějaký štráduje po místnosti, tak ho stříknu biolitem, seberu do ubrousku a vyhodím.
Sice jsme se stěhovali do novostavby, ale jak se stavělo a při stěhování couralo s otevřenými dveřmi, tak jsme měli první měsíce dům plný pokoutníků, některý kousky byly jak dětská dlaň 😖 Teď je to sem tam nějaký, ale opravdu největší službu udělaly ty sítě v oknech.

sigyn
22. srp 2024

@adelka951 Zase o něco blíže k infarktu...
Já jsem tedy arachnofobik, co by raději podpálil dům, než aby se k pavoukovi přiblížil natolik, aby to jednomu z nás bylo osudné. Takže nejvíc dbám na prevenci - venku žádná mulčovací kůra (tu úplně zbožňují), když se dovnitř nosí dřevo do krbu, tak se oklepe o šutr, kolem dveří mám dodatečné gumové těsnění (to, zdá se, pomáhá hodně). Hlavně na podzim, když se začne ochlazovat postříkám prahy u dveří nějakým Raidem. Jinak k nám lezou hlavně ty sv**ě pokoutníci, což jsou ty největší bestie, co navíc žijou i 10 let. Proti nim zabírají jen třesavky - takoví menší pavouci podobní johanám. Ty jsem se kupodivu naučila tolerovat. Je tedy fakt, že se roztahují hodně, ale aktivní jsou většinou je večer a drží se svých koutů, takže se mi nestává, že by po mě nějaká běhala a tančila na mě odzemek. A takhle si tu žijeme...👽

emillyhk
22. srp 2024

@sigyn Fuj, jsem si tu informaci o dožití pokoutníků musela vygooglit 🫣 Google tvrdí 2-7 let, ale vzhledem k velikosti některých dam bych ti věřila i těch 10 let 🙈😱

sigyn
22. srp 2024

@emillyhk Naštěstí se manžel aktivně snaží věkový průměr každoročně snížovat. 😅👍

lennus
22. srp 2024

Máme vysoké stropy a taky tu jsou hojně, jsme v bytě v patře s balkonem a sítí ve dveřích, po příchodu domů hned zavřu, tak nevím, odkud se berou. Jako milovník zvířat je naberu do skleničky a vyhodím na balkon nebo ven z balkonu. 😆 Pavučiny vysáváme samozřejmě.

hanka_12345
22. srp 2024

Jsme na tom podobne, bydlime ve starym baraku a samej pavouk furt a vsude, ja pavouky nesnasim ale uz sem si na ne zvykla a necham je vzdy v poklidu odkracet ale taky imrvere vysavam pavuciny a za 3 dny sou tu zas...nebo kdyz jdu a samozrejme se mu nejaka zamota do vlasu atd. Uz me to nebavi ale mame se stehovat-snad brzy tak to uz nejak preziju ale taky me to silene otravuje. Asi na to nic neni

mafulin
22. srp 2024

Vezmu zavarovacku, chytnu ho a odnesu ven. Tak to dělám se vším hmyzem co doma nechci.

eviicka
22. srp 2024

Asi budu divná, ale pokoutniky (ano vím, že na pohled nic moc) toleruju, v teplém období vynáším ven, protože jsou vidět výjimečně, škody nedělají, neroztahují se.
Naopak nepůvodní a invazivní třesavky, kterých máme pořád plný dům vynáším ( a poslední cca rok, po tom, co jsem se dozvěděla co jsou zač) i příležitostně vysávám. Ale je to náročný boj. Chemii doma stříkat nechci.

hanka_12345
22. srp 2024

@mafulin tak to bych nezvladla,vzdycky kdyz odchytavam nejakou havěť do sklinky nebo kelimku, uplně mě zamrazí v zadech a musim se otřepat..vždy si představim že to na me vezlo
..a muzu se zblaznit

nanyh
23. srp 2024

@adelka951 také jsem měla krasavce😀

sagitta33
23. srp 2024

Ale nosí štěstí, když pominu, že jsou i užiteční.🙂

rejalin
24. srp 2024

@emillyhk bezva, začínáme stavět a právě si mi znechutila stěhování 🤣 pokoutnici jsou jediný pavouci, které fakt nedávám 🙈 a samozřejmě k nám ty mrchy lezou porad balkónem.

Pro autorku- kdysi jsem tu zaznamenala informací, že jsou nějaké ultrazvukové (asi 🤣) odpuzovače do zásuvky, paní si to chválila.

emillyhk
24. srp 2024

@rejalin No první týdny bylo to soužití takové ne úplně snadné. 🙈 Ale opravdu pomohly sítě do oken, Biolit po ruce a přiznávám, že jsme jim víceméně přenechali půdu, takže se vzájemně navštěvujeme už jen minimálně 😆😂

rejalin
24. srp 2024

@emillyhk a to tam ten biolit cákneš a ono to potom vydrží fungovat delší dobu? Budeme bydlet u pole, předpokládám, že krom zmutovaných zajíců, budeme řešit i pavouky.
Pudu jim nechat nemůžu 🙈 manžel je na vozíku, takže tam budu chodit jenom já 🤣

exbordelar
24. srp 2024

Marny boj. Pravidelne (no spis nepravidelne) vymetam pavuciny a dal neresim. Za me lepsi v dome pavouk nez mys! 🐭 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 To jsem schopna byt uplne hystericka. Vadi mi, jak je rychla, mrstna, vsude se vecpe a kolma stena neni problem. Uaaaaaa 😱😱😱

emillyhk
24. srp 2024

@rejalin V té době jsme měli novorozence a kocoura, tak jsem Biolitem stříkala jen když to bylo nezbytné a potom důkladně umyla. Ale syn je větší, kocoura už nemáme, tak právě ty rámy oken a dveří stříkám preventivně. Vydrží to tak ty dva týdny, to poznám, že je to pořád lehce cítit. Když jdeme na půdu, je to operace - otevřít vlez, stříknout kolem vchodu, zavřít, chvíli počkat, teprve potom jít nahoru. Tohle množství ty větší kousky nezabije, ale odpuzuje je to, takže jim dáme čas si někam zalézt 😆

j.kriv
26. srp 2024

Za mě úplně nejdůležitější jsou sítě v oknech a vysavač, pavučiny cíleně vysávám minimálně každý týden, jakože pod linkou, za botníkem atd. A jednou za čas odsunuju komody, skříně, s čím jsem schopná hnout, to posunu a vysaju 🤷

bledulka84
29. srp 2024

Někde na FB jsem četla, že pokud máš doma ty dlouhonohé "Johany", tak tyhle černý tlustý sežerou. 😅 Takže si dones domů Johanu a až ti je požere ji zabij nebo odnes pryč 😆

aedoss
29. srp 2024

Všichni, ale snad všichni pavouci z celého širého okolí bydleli u nás doma. Sice v oknech síta, ale dům v rekonstrukci a dveře ze sklepa, půdy a venku úplně dobře netěsnily. Zvykli jsme si na sebe. 🤷

holanci
30. srp 2024

@emillyhk TK to jsme na tom uuuuplne stejně 🙈 sítě, stříkám biolitem na pavouky a sem tam občas pokoutník, už jsem 2 chytla, zas jim začíná období 🤣

emillyhk
30. srp 2024

@holanci Na mě jeden čekal před pár dny na schodech, když jsem se vracela z práce 🫣
Domluvili jsme se, že o pár metrů dál máme skruže na vodu, že tam najde spoustu lepších přátel, něco jako komunitní bydlení, tak ať se jde poohlédnout tam 😆😂 Ale přesně, začíná podzim a jejich období a stěhování dovnitř, příští týdny budou bojovka 😂

pampelina18
30. srp 2024

Dej jim platit nájemné a je to. Jsou to nájemníci zadarmo 😂, třeba si každý pavouk říká, co jim lezeš do baráku a ani jim za to neplatis.... 😂 , pavouk nosí štěstí, nevysavej vyhazuj.

jane46
30. srp 2024

Holky, plasicka na mysi do zasuvky... Nedam na ni dopustit. Uz deset let nevim co jsou pokoutnici doma. A ze tu behali velci jako dlan, nekolik za vecer... stary dum no. Jednou jsem ji pujcila kamaradce a behem par dnu uz zase behali vsude. Mam fobii z pavouku, v garazi a venku je nechavam byt, ale domu mi nesmi. Jen tedy mysim ve sklepe, puvodni zamer koupe, je uplne fuk...

lucieevita
30. srp 2024

@emillyhk dělám to stejně i já mohu doporučit 1x měsíčně biolit na pavouky, nastříkat tam kde se drží, rámy dveří a oken, rohy a máme skoro všude sítě do oken. Na třech místech nejsou a tam stříkáme rámy a občas stejně vylezou.

sonaxoxo
30. srp 2024

Letos nadávám kudy chodím..letos nestačím vysávat 🕸️🕸️, všude v baráku v rohách malé pavučinky s malými 🕷️ a okolo padlý mouchy..takže jen furt vysávám..nemám ráda chemii, takže v podstatě s tím nic nedělám a ani neporadím, dát kaštany do baráku, no nevím jestli to teda funguje.🤷 Jinak jsem arachnofobik a už teď mě podzim děsí, co zas za " nádhery" uvidím..🤦 bohužel, teď jsou furt horka,tudíž večer stále otevřené okna, což pro ně snad znamená welcome..❌🕸️🕷️

felis
30. srp 2024

Od té doby, co mám kočku, tak pavouky nemáme 😁 vždycky odněkud přijde, na tlamičce pavučina a olizuje se - právě posvačila. To jen tak pro zasmání... je mi jasný, že to není řešení pro každého a nikde není jistota, že bude micka pavoukožrout jako ta naše.

emillyhk
30. srp 2024

@felis Náš kocour se jich bál snad víc než já 🤦‍♀️😆