icon

Jak vybrat funkční parfém na prádlo?

michaelamichaela19
29. kvě 2025

Ahoj holky, moc prosím, už jsem zoufala.. prádlo ne a ne vonět.. přemýšlím o koupi nějakého parfému na prádlo, ale nerada bych koupila něco, co nefunguje anebo smrdí..
Byla bych moc ráda za doporučení. 🙏
Děkuji! 😊

bunicka
29. kvě 2025

Mám vyzkoušenou Puellu (nejvíc mi voní zelená) a tuto z obrázku.

bunicka
29. kvě 2025

Puellu jsem koupila vzorky vůní v pytlíčkách. Podle toho si každý vybere tu svou nej vůni. Jen pozor na nalévání,prý leptá plasty. Musí se s ní opatrně.

veronicka89
29. kvě 2025

@michaelamichaela19

Pro mě je voňavé prádlo definice chemky a sepraných věci že sekáče .

V sekači mi nevadí nakupovat ale nechápu proč má někdo potřebu na tělo oblíkat věci co nějak voní ..nedejboze chlap co voní po aviváží....to je úplná hrůza 😀 ...

Když chci vonět mám deodorant a parfém ...

veronicka89
29. kvě 2025
@bunicka

Puellu jsem koupila vzorky vůní v pytlíčkách. Podle toho si každý vybere tu svou nej vůni. Jen pozor na nalévání,prý leptá plasty. Musí se s ní opatrně.

@bunicka to co leptá plasty bude na oblečení a kůži určitě parádička

petramana
30. kvě 2025
@veronicka89

@bunicka to co leptá plasty bude na oblečení a kůži určitě parádička

@veronicka89 taky si rikam a kdovi co to vyvede s prackou dlouhodobe 🤔

mishka87
30. kvě 2025

A nebylo by lepší zjistit příčinu, proč to prádlo nevoní? Ona může být zanesená i hadička, co vede z nádobky na prášek a aviváž a to pak prádlo bude smrdět pořád. Mám a tím osobní zkušenost. Další věc jsou prací gely a kapsle, co tu pračku taky hodně zanáší. Já používám pouze prášek a ještě ho nedávám tolik. A aviváž jen od FeelEco. Prádlo voní tak akorát a ne jak stará šlapka. Ty parfémy do pračky jsou extrémně převoněné a jako člověk s atopickým exemem můžu říct, že ani na kůži nejsou vhodné

marketanovakova14
13. črc 2025
@mishka87

A nebylo by lepší zjistit příčinu, proč to prádlo nevoní? Ona může být zanesená i hadička, co vede z nádobky na prášek a aviváž a to pak prádlo bude smrdět pořád. Mám a tím osobní zkušenost. Další věc jsou prací gely a kapsle, co tu pračku taky hodně zanáší. Já používám pouze prášek a ještě ho nedávám tolik. A aviváž jen od FeelEco. Prádlo voní tak akorát a ne jak stará šlapka. Ty parfémy do pračky jsou extrémně převoněné a jako člověk s atopickým exemem můžu říct, že ani na kůži nejsou vhodné

@mishka87 Musím jen souhlasit. Měla jsem kdysi ten parfém a když jsem si přečetla složení a že nebezpečné pro přírodu a leptá kůži atd., hned to letělo. Obecně nechápu užívání aviváže. Není to dobré pro kůži (je to alergen zvlášť třeba u exzémů a lupenky), není to dobré pro přírodu a ničí to elastická vlákna. Takže 3 negativa za cenu vůně? Zkoušela jsem i úplně přírodní prací práky, ale mírná vůně mi chyběla. Tak mám kompromis a používám feeleco prášek i aviváž.
Základ je čistá pračka. Vždy nechávám po praní otevřená dvířka i nádržku ma prášek. Cca 1x za měsíc myju filtr, nádržku na prášek, gumu kolem dvířek, dávám kyselinu citronovou a zapnu na 95st. Když přestává prádlo vonět, vím, že jsem dlouho pračku neumyla.

felis
13. črc 2025

Nakupuju praci gely a aviváže v Německu... prádlo proste voní víc, lip a déle. Tak nějak přirozeně a nezasmrádne. Pokud nemáš možnost odskočit si za ty správné hranice, tak jsou i e-shopy, které německou drogerii prodávají. Jako kdybych neviděla rozdíl v kvalitě vyprání a ve vůni, tak bych se vysmala, ale bohužel i v roce 25 je fakt ten, že se u nás prodávají shity pro východní Evropu.
Začala bych ale tím, co píšou holky nade mnou... vyčistit pračku a nechávat ji po vyprání větrat. To dělá fakt hodně a přitom taková blbost.