icon

Jakou pračku se sušičkou: LG, Bosch nebo AEG?

lusiesss
28. zář 2023

Dobrý den, potřebuju poradit... Řeším výběr kombinované pračky se sušičkou. Zatím mám v hledáčku značky LG, Bosch a AEG... Prát budou asi stejně, ale jde mi o sušení. Chtěla bych prádlo vytáhnout z pračky a rovnou ho dát do do skříně...

Strana
z2
alubif
2. říj 2023

@zelenaesmolda protože prádlo z ní je vlhké a zmackane. Musí prodlužovat program. Já mám Bosch samostatnou , prádlo z ní teda vyžehlené není, ale vždy suché.

eva118
2. říj 2023

Mám 2v1 AEG. taky bych chtěla mít pračku a sušičku zvlášť, ale bohužel byt není nafukovací, tak jsem ráda za tuto možnost. Pere super, suší do sucha, jenom se nesmí přecpat na sušení, to je pak prádlo zmačkané. Dělám to tak, že ji naplním na praní a pak si várku rozdělím na bavlnu a syntetiku- trika s potiskem a tak. Když začala špatně sušit, byl u nás opravář a z hadice, co vede z bubnu do filtru od sušičky vyndal kouli slepeného prachu, takže vzduch nemohl pořádně cirkulovat. Potom zase sušila do sucha. Ukázal manželovi, jak na to, takže když mám pocit, že prádlo není úplně suché, zahraje si manžel na opraváře- jednou za rok. To je jediné minus. Jinak jsem s ní spokojená, pere lépe, než předchozí pračka.

daskavizdalova
7. led 2024

Dobrý den, mám AEG pračku se šušičkou 2v1 asi rok a půl. Je to moje první sušička, tak nemohu srovnávat. Pořizovala jsem taky z důvodu místa v bytě. Co se týká kvalitysušení, tak vlhké mi zůstávají jen části bavlněných mikin - kapsy, kapuce apod. Jinak jsem celkem spokojená.
Mám ale dotaz na vás, co máte taky tento typ: v šuplíku prachového filtru se mi poslední dobou stává, že ten prach z prádla je vlhký. Ze začátku se mi to nestávalo. Myslíte, že je to ok nebo to může nějak vadit a je to na servis? Mám tento typ: AEG L9WBCN61B

daskavizdalova
7. led 2024

@lusiesss
Asi už je pozdě, ale reaguji na dotaz: dejte pozor jestli je to opravdu přístroj 2v1. V prodejně mi říkali, že většina značek má jen pračku s funkcí sušení a tady to sušen není dobré. Ta AEG je práve pračka i sušička v jednom. Tak je potřeba se ptát nebo číst důkladně.

eva118
7. led 2024

@daskavizdalova Já ji mám, asi starší model, není tam v čísle to písmenko N. Může být možná nějaká netěsnost té trubky z bubnu do filtru, nebo už se ucpává ta trubka, jak jsem psala výše. Prádlo je suché? Jak dlouho ji máte?

daskavizdalova
7. led 2024

@eva118
Prádlo je suché, jako na začátku. Mám ji asi 1,5 roku.

Strana
z2