Je bezpečné sušit prádlo s aviváží v sušičce?
Když vyperete v pračce prádlo, ke kterému přidáte aviváž… dáte následně do sušičky??
Někdo to totiž dělá normálně a prádlo mu hezky voní. No já se tomu vyhýbám kvůli případnému zničení sušičky
Ano, již 8 let
Já dávám místo aviváže do pračky vonné perličky od Lenoru
Normálně .. i dávám ubrousky do sušičky
Fakt? 😳 takže vám sušička suší normálně i přes to ? Mrzí mě právě, že po vysušení v sušičce mi prádlo nevoní jako když vytáhnu z pračky vyprané v aviváži…
Úplně normálne. Prodávají se i od Lenoru třeba ubrousky do sušičky
Aviváž mi nesmí do domu, nevim proč do vypraneho pradla cpat chemii, ktera ho akorát ničí.
Ano suší úplně normálně. Používala jsem i ty urbousky, ale ty se vždy zasekly u dvířek a bylo to k prdu a prádlo mi po tom nepřišlo nikterak voňavé. Taky mě štvalo, že prádlo nevoní. A ty perličky jsou super, dost druhů akorát dražší
Ano, mé milované přítelkyni sušičce bude už 10 let a aviváž používám celou dobu.
@j.a.n.i mám oděvni průmyslovku a toto slyším poprvé
Ne. Podle doporučení pracovníků v elektru není vhodné používat aviváž na prádlo pokud se suší v sušičce. Dřív se to pak zanese a zašpiní se filtr. Takže já používám co nejvíce voňavé prací gely 😉 Nebo ty parfémy na praní, ale to je sem tam.
@vlasta1981 Spousta vyrobcu odevu (zejmena funkcnich) aviváž zakazuje z duvodu negativniho vlivu na funkcnost mazerialu. A to nefunkční, proc cpat do pradla neco, co nema zadny pozitivni efekt a stoji to penize, i kdyby bylo pro některé obleceni neškodné. Plus proc pridavat do neceho, co mam na zele dalsi zbytecnou chemii, když nema zadny pozotivni efekt a nektere slozky mohou byt škodlivé.
Nepoužívám aviváž vůbec. Pokud chci voňavé prádlo na vlněné koule do sušičky přidám pár kapek esenciálního oleje.
Ano, celou dobu, co mám sušičku. Jen nepoužívám a ručníky a utěrky. Jednu dobu jsem zkoušela vyměnit za parfém na prádlo. Prádlo krásně voněla, ale po nějaké době začalo blednout. Tak jsem zase zpět u aviváže.
@zet83 mám Bosch. Já žádná čistící dvířka asi ani nemám. Vepředu je jen něco, co se mi nepodařilo otevřít. Tak již několik let jen vylévam vodu a čistím tu nádobku s prachem ve dveřích. (Při používání aviváže se filtr zalepil, tak jsem tam musela strčit ruku tou dírou, kde je nádobka na prach ve dveří, a odrhnout filtr. Za několik cyklu se pak sám dočistil a od té doby radši aviváž nepoužívám a filtr je v pohodě.)

Ano, běžně