icon

Je bezpečné sušit prádlo s aviváží v sušičce?

14. led 2025

Když vyperete v pračce prádlo, ke kterému přidáte aviváž… dáte následně do sušičky??
Někdo to totiž dělá normálně a prádlo mu hezky voní. No já se tomu vyhýbám kvůli případnému zničení sušičky

nikishkaaaa
14. led 2025

Ano, běžně

barunka1408
14. led 2025

Ano, již 8 let

jana5382
14. led 2025

Já dávám místo aviváže do pračky vonné perličky od Lenoru

vlasta1981
14. led 2025

Normálně .. i dávám ubrousky do sušičky

autor
14. led 2025

Fakt? 😳 takže vám sušička suší normálně i přes to ? Mrzí mě právě, že po vysušení v sušičce mi prádlo nevoní jako když vytáhnu z pračky vyprané v aviváži…

vlasta1981
14. led 2025

Úplně normálne. Prodávají se i od Lenoru třeba ubrousky do sušičky

j.a.n.i
14. led 2025

Aviváž mi nesmí do domu, nevim proč do vypraneho pradla cpat chemii, ktera ho akorát ničí.

jana5382
14. led 2025

Ano suší úplně normálně. Používala jsem i ty urbousky, ale ty se vždy zasekly u dvířek a bylo to k prdu a prádlo mi po tom nepřišlo nikterak voňavé. Taky mě štvalo, že prádlo nevoní. A ty perličky jsou super, dost druhů akorát dražší

penny87
14. led 2025

Ano, mé milované přítelkyni sušičce bude už 10 let a aviváž používám celou dobu.

vlasta1981
15. led 2025

@j.a.n.i mám oděvni průmyslovku a toto slyším poprvé

radecka1
15. led 2025

Aviváž nepoužívám. Mám podobný názor jako @j.a.n.i. Dřív jsem používala a po pár letech mi opravdu aviváž zanesla filtr. Ale mám samočistící sušičku. Pokud bych čistila filtr manuálně, tak by to asi problém nebyl, jen bych musela víc čistit.

rosalindamelinda
15. led 2025

Ne. Podle doporučení pracovníků v elektru není vhodné používat aviváž na prádlo pokud se suší v sušičce. Dřív se to pak zanese a zašpiní se filtr. Takže já používám co nejvíce voňavé prací gely 😉 Nebo ty parfémy na praní, ale to je sem tam.

j.a.n.i
15. led 2025

@vlasta1981 Spousta vyrobcu odevu (zejmena funkcnich) aviváž zakazuje z duvodu negativniho vlivu na funkcnost mazerialu. A to nefunkční, proc cpat do pradla neco, co nema zadny pozitivni efekt a stoji to penize, i kdyby bylo pro některé obleceni neškodné. Plus proc pridavat do neceho, co mam na zele dalsi zbytecnou chemii, když nema zadny pozotivni efekt a nektere slozky mohou byt škodlivé.

ele_nka
15. led 2025

Nepoužívám aviváž vůbec. Pokud chci voňavé prádlo na vlněné koule do sušičky přidám pár kapek esenciálního oleje.

westie
15. led 2025

Ano, celou dobu, co mám sušičku. Jen nepoužívám a ručníky a utěrky. Jednu dobu jsem zkoušela vyměnit za parfém na prádlo. Prádlo krásně voněla, ale po nějaké době začalo blednout. Tak jsem zase zpět u aviváže.

zet83
16. led 2025

@radecka1 prosim,mohu se zeptat, jakou mate susicku? Ja mam nove LG a nejak se s ni nemuzu zzit. Cistici dvirka jsou vzadu, takze vycistit nemohu. Tak se take avivaze bojim. A ted si rikam, zda je tedy taky samocistici, zrejme..

radecka1
16. led 2025

@zet83 mám Bosch. Já žádná čistící dvířka asi ani nemám. Vepředu je jen něco, co se mi nepodařilo otevřít. Tak již několik let jen vylévam vodu a čistím tu nádobku s prachem ve dveřích. (Při používání aviváže se filtr zalepil, tak jsem tam musela strčit ruku tou dírou, kde je nádobka na prach ve dveří, a odrhnout filtr. Za několik cyklu se pak sám dočistil a od té doby radši aviváž nepoužívám a filtr je v pohodě.)

zet83
16. led 2025

@radecka1 děkuji, tak to mám naprosto stejné.