Nekonečná tahanice o rekonstrukci podkroví.

egnivia
23. zář 2019

zdravím drahé ženy,
už nevím jak dál...
S přítelem čakáme bábo a už se cca půlroku dohadujeme s rodičema přítele či budeme rekonstruovat jejich dom v podkrový a či nie. Jednou je to ano, ano, ano. A keď už začneme dáčo okolo vybavovat tak je to hned ne. Kde budeme věšet prádlo, kde budeme dávat staré věci, nebudeme přece žit jak na hromádce až po svadbě (dokonce že nič pro to nerobíme lenže prátěl nemože lentak prerábat dom keď není naňho napísaná aspoň polovica domu a do teho sa jim taky nechce) a spousta dalších problemou...
Samozřejmě sme povedali že budeme pomáhat s domom a že sa onich chceme postarat až nebudu moct.

Bohužial si teraz nemožme dovolit odejít a platit 500eur za najom alebo kupit byt či dom :(
Navíc z mojí strany na mě tlačí moje matka ať už si svoje zviře konečně vemem k sobě (do vánoc ho chce vyhodit z domu). Lenže tu je ten istý problem stým zvíratom stejně jak s domom...
Prátěl má 2 braty jeden dostal zahradu kde má teraz postaveny dom a druhý už toho tu pokrad a profetoval až hamba a toho tu stále nechaj žit... (neustále ho vyhadzují a příjmaj zpět domov).
S prátělom sa vždy pohádáme keď nahodím tému tak co budeme robit s přerábků co urobíme s mojim mazlikom...
A keď som mu nakonec povedala že ak sa nič neurobí tak já stým zvieratom budem muset ist preč neodhodím ho nikam do útulku ako starú handu a jediné co mě na to povedal bolo "Chceš ma opustit?"
Už som s celé této situaci akorát na nervy a neviem ani pořádně spat :(

Bol ste někdo v také situaci? Ako ste prehovorili starých rodičov? :/

barulina
23. zář 2019

A a bych to proste udelala tak ze bych tam nebyla. Akorad nervy.

areh
23. zář 2019

Upřímně řečeno, pokud jsou problémy už teď, tak po rekonstrukci by to nebylo o nic nelepší. Nejlíp si najít něco společného jinde (chápu ale finanční stránku).

zuzangel
23. zář 2019

Nohy na ramena a rychle do svého jinam. Popravdě vůbec bych nechtěla být v domě kde je povedený bratr co fetuje.
Pokud se teď jeho rodičům nechce jít do přepisu domu, tak bych tam neinvestovala nic a odešla bych jinam. Vsak vždyť i tam platíte "nájem" a energie. Třeba zatím jen do nájmu a časem to rodičům docvakne a přistoupí na přepis, však nikdo je z tama nevyhazuje, věčně břemeno by jistě mělo být samozřejmostí.
Držím pěsti 😉

prostenika85
23. zář 2019

Ahoj, odpověz si, jestli fakt chceš investovat své peníze do nemovitosti s tolika ale. Když byste se s přítelem rozešli, můžeš odejít s hromadou dluhů. Když se vezmete, můžete zase časem vyplácet přítelova bratra. Ať tak či tak, nekouká z toho nic dobrého, když už teď rodiče couvají. Do tohoto řešení bych nešla ani za nic.

tulikiss
23. zář 2019

pominu to ,ze jste nejdriv meli resit bydleni a pak az si delat dite, ale dotaz jak premluvit dospely lidi mi prijde fakt vtipna. nedokazete se shodnout uz ted a to tam nebydlite a "nemusite byt vdecni" za to ze vam dali cast domu. a jit dobrovolne bydlet s malym deckem do domu kde zije fetak muze jenom blazen.

janulkaz
23. zář 2019

@egnivia z vlastni zkusenosti bych ti poradila bezte pryc,jinam,zaridte si vlastni,neinvestujte cas,energii ani penize do neceho nejisteho,coz je presne to co popisujes..bude vam lip

makronka222
23. zář 2019

Jezisi nacpete ty prachy do hypoteky, jdete do najmu. Radsi vych byla v 1+1 nebo 2kk s ditetem, nez s tchyni pod jednou strechou. To jsou fakt napady

similenka
23. zář 2019

@egnivia Kamarád zrekonstruoval taky podkroví v domě rodičů, vzal si hypotéku, měl přítelkyni. Stalo ho to hooodne peněz. A dopadl špatně. Musel odejít, vzít si další půjčky na koupi úplně jiného domu a nikdo mu nic nedal.... a jeste se rozhadali. Takže NE!!

pink_unicorn
24. zář 2019

Tohle nikdy nepochopím, těch diskuzí je tu milion. Bydlení s rodičema zkrátka nefunguje, obzvlášť když se neshodnete ani na základních věcech. A dobrovolně žít pod jednou střechou s feťákem a kriminálníkem to je (nezlob se na mě) fakt debilita č. 1. Kvůli pár ušetřeným šušním si poserete život..... Když nemáte ani na nájem, jak chcete teda rekonstruovat? Jestli dostanete hypo, tak si raději kupte malý byt a máš po starostech.

gracinka7
24. zář 2019

Bydlení s další generaci nedělá dobrotu. Navíc u vás jsou problémy a to s nimi ještě nebydlite.

sonaxoxo
24. zář 2019

Nechapu teda hodne veci!Dostat se do takove situace!Urcite do toho baraku neinvestovat,nebydlet,evidentne o to nestoji..ja mam rada svobodu a rada si ohledne bydleni delam kdy chci,co chci,kam co dam apod.to ty bys nikdy nemohla.takze ti nic jineho nezbyva,nez si najit vlastni bydleni treba I 1+1..

drakenn
24. zář 2019

A nekafrá do toho ten vyfetlo brácha?. Že když vy půlku, tak on taky, aby to bylo fér? A rodiče si s tím neví rady.
Taky jim evidentně vadí i to, že nejste sezdaní.
JAko zavazovat se tím, že se o někoho postaráte, až nebude on moci je velmi silný a z vaší strany neuvážený závazek. Rodiče vám třeba v tomhle nedůvěřují - ty budeš mít malé dítě, to tvé zvíře, barák v rekonstrukci, chlap, co buduje, s domácnosti a děckem ti moc nepomůže. A ty je v téhle situaci budeš vozit po doktorech ( to nejmenší), pomáhat se sebeobluhou, vařit jim, uklízet, utírat zadky? To se od nich nemusíš roky hnout.
Běžte raději do svého..

kejt29
24. zář 2019

Ja tomu nerozumim, 500€ na bydleni nemate, tak z ceho chcete predelavat? Vzdyt takova velka rekonstrukce stoji mnohem vice... Urcite nebydlet s nimi. Jinak tu budes pristi rok psat, co delat kdyz mate spory a neda se s nimi zit. A uz vubec ne s fetakem 🙏

korneliusa
25. zář 2019

Raději na ubytovnu, než totok, proboha.

muhehehe
25. zář 2019

Nefunguje to ani teď, nebude to fungovat nikdy... odejít. Stejně jako jiní nerozumím jak můžete mít na rekonstrukci, ale 500E na nájem/hypotéku už ne, ale dejme tomu.. tak si najděte levnější nájem/ kupte menší byt. Když není, tak není.. a časem třeba vyměníte za větší. Ale myšlenku na společné bydlení s rodiči bych úplně vytěsnila, podle popisu tam je blbě úplně všechno. Hlavně nikoho nepřemlouvat. Vyberte dle svých aktuálních možností, vezměte zvířátko a odstěhujte se, dokud dítě není na světě... pak to bude zas celé o něco složitější.

egnivia
autor
26. zář 2019

jedná se o to že by to bola celá rekonstrukce staré půdy vyšlo by to levněji jak splácet 30 let byt alebo platit nájem. Největší problém je že jsme blízko hlavnému městu takže najlacnější nájem je akorát tak nějaké garsonka 20m²-30m² za 400eur (navíc se převážně potýkám s pravidly v smlouvě žádné zvíře žádné dítě čemuž vůbec nerozumím jak to někdo může zakazovat.)