Parní pečení u nové trouby. Má to význam?
Holky, mělo by pro vás reálný význam parní pečení u nové trouby? Využily byste ho?
Páru využívám často, nejvíce na ryby, pečené brambory, zeleninu, žebra, sekanou, čevapčiči, top je kuře. Jsou tam recepty, do oblíbených si můžu dát vlastní recepty. V mobilní aplikaci jsou k další. Pokud tě ještě něco zajímá, ptej se. Mám ji 1/2 roku.
Využívám na kynuté pečivo, včetně chlebů. Co mi chybí, je pyrolýza.
@lv Holky, a na pečenou zeleninu a maso je to opravdu přidaná hodnota? Anebo jeden z mnoha současných trendů, o nichž si můžeme myslet své? Ten pocit z upečeného jídla je fajn? Jde o to, že pořizuji novou troubu, rozdíl mezi troubou s parní fcí a bez ní je asi 600 korun (jen ta bez parní funkce se mi zdá vizuálně hezčí🙂)
Program pyrolýza mám pod názvem Čištění trouby.
@2veverka Pokud je rozdíl s a bez páry 600,-, není to parní trouba, je to pouze trouba s připařováním. Pečení v páře je rychlé a zdravé, maso má křupavou kůrku, pečené brambory mají uvnitř hmotu, nejsou vysušené, je tam i program sous-vide. Program zavařování, ta trouba je na to dělaná, nezničí se.
Jo, je to fajn, parní pečení používám hodně. Nejčastěji na chleba, ale i u kynutého pečení je pára vyborná.
Maso nevím, to peču přiklopené, tam jsem snad ještě nevyužila.
@2veverka Já také sladké téměř nepeču, ale peču denně kváskový chleba a slané kynuté pečivo.
Náhodou mám teda v troubě mazanec, ten jsem také po začátku zapařovala.
A vlastně lososa zapařuji.
Maso jsem zkoušela po začátku, ale u rodiny se to nechytlo, že je to spíš vařený než pečený, ale mám je rozmazlený různě pomalu pečeným masem a tak.😅
Já mám nějakou levnou troubu od Beka, nechtěla jsem nic drahého, protože každodenní pečení chleba to troubu dle mého dost ničí a zatím to vycházelo, že troubu měním asi po třech letech, prostě odejde po záruce. Před Bekem jsem měla celkem drahý Bosch a odešla také po záruce.
Beko dle mého je oproti Boschy takové vachrlaté, mám ho asi rok a už se mi zdá, že špatně funguje kolečko na regulování teploty. Ale na přesné typy trouby se mě neptej, to bych asi nedohledala.😅
Oboje má hodně předprogramovaných režimů, třeba speciální na pečení kuřete nebo třeba jiná masa a jde spárovat s telefonem, to jsem nikdy nevyužila. To je dle mého zbytečnost.
Teda předpokládám, že myslíš troubu s nádobkou na vodu, napustím vodu do takové nádobky, zasunu do trouby a ona si pak v nějakých intervalech zapařuje.
Holky, ještě se zeptám: pokud je u trouby uvedeno Zabudovaná funkce čištění
Katalitický čistící systém, je to to, co jste myslely pyrolýzou?
A ještě, pokud bude možnost, nech si troubu předvést v obchodě, jak Bosch tak Beko mi přijde strašně složité, většinu těch funkcí stejně nevyužívám, vlastně u Beka neumím ani přeměnit čas.
K oboum troubám je celkem složitý návod, k Boschy byl uplně, to bylo snad 200 stránek, to by vydalo za beletrii.
No ja bych ti jen poradila at se podíváš jak se ta pára používá (jestli se sama ,,dávkuje,, -zapne), já mám třeba Beko a když chci použít páru,zak ji musím ručně pustit, takže jsem za osm let trouby paru použili jen cca dvakrát.protoze po celou dobu pečení nehodlam stat u trouby a průběžně pouštět páru, takže za me to byly vyhozený peníze

Respektive: pokud funkci páry u trouby využíváte, opravdu vidíte přidanou hodnotu?