Holky, můžete mi prosím doporučit nějaký fakt funkční způsob skladování igelitových tašek?
Zatím je mám krabicích od bot ve skříni v chodbě, ale pořád přečuhují, vylízají, sypou se ven... není to dobré. Vím, že IKEA má takový zásobník na sáčky a igelitky, ale nejsem si jista, že to mám kam přišroubovat.
Nekupovat igelitky :D já si koupila par latkovych tašek, nosím jednu vždy v kabelce, už sem na to naucila i muze a žádné igelitky nepotřebujeme :D k čemu jich tolik skladujete? Nebylo by lepší je proste vyhodit a nechávat si jen par?
Alespoň půlku využít místo pytlů na odpadky. Stačí jich nechat jen pár.
Taky bych doporučila část využít jako odpadkové koše a hlavně nekupovat další. Látkovou tašku mám složenou v kabelce a na velké nákupy vozím v autě takové ty velké pevné tašky, které jsou prakticky nesmrtelné. Doma je skladuju v kuchyni v lavici u stolu. Za každou igelitku, kterou manžel koupí, protože si zapomněl dát tašky do svého auta, dostane vynadáno ☺️☺️
Mám všechny tašky (igelitky, látkové, papírové, ale i batohy apod) dané do jedné obrovské tašky na dně skříně. Ale taky bych ráda vymyslela jiný způsob. A nejsou to tašky co bych chtěla vyhodit. Třeba od švagrové jsme dostali látkovou s potiskem fotek apod, takovéhle prostě na odpad nee. Nebo vánoční igelitky co v tom děti dostanou věci od Mikuláše. A podobné. Takže se připíchávám.😉
Mám plastový košík v šuplíku v chodbě a skládám je do něj na úhledný obdélníky, takže nic ven neleze. Moc jich nemám, používám víc látkové a papírové. Sem tam se hodí na něco mokrého apod. To jo.
@2veverka https://www.bonami.cz/p/tmave-modry-odpadkovy-k... on je to spíš koš, aktuálně ho mám docela prázdný. Mám hluboký šuplík a tam se to hezky vejde. Tři tyhle koše, v jednom igelitové a v jednom látkové a pevné a ve třetím nějaké další věci.
Nechavame jich par, hazime tam plasty a pak jde všechno do koše. Máme látkový tašky jinak, popr koupím papírovou, dáváme tam papír, krabice a zase vyhodime.))
Mám to taky v bytě, vestavná skříň.
Mam je poskladane do ctverecku ( ty tenke davam do kose, ty silnejsi jsou ty ktere skladam a nosim s sebou na nakupy) a dane v plastove krabicce. Jednou za cas prebytecne vyhazuji.
Igelitky? Na velký nákup používáme prepravku, jinak se snažím igelitky doma udržovat v "rozumne mire" a popřípadě využít místo pytle do koše...
@2veverka Já je mám v krabici od bot ve skrini na chodbě a přesně jak říkáš 😁 Ale zbavovat se jich nechci - Na nákupy mám látkové a ty pevné tašky, ale i tyhle využiji-kdyz někam nesu něco a nevím, jestli se mi taška vrátí, k ochraně věcí na balkoně před vlhkostí... Zásobnik mi přijde nepraktický-pokud jsou stejné, tak OK, ale potřebuji si vybirat podle velikosti apod. Používám opakovaně a špatné použiji na plastovy odpad. Nekoupila jsem žádnou už několik let,ale občas se ke mě nějaká dostane jinak.
Doporučuji pečlivě protřídit a nechat jen dobré a ty co budu chtit použít, pak pečlivě složit, aby zabraly co nejmene mista, nejlépe ještě zhruba roztřídit podle velikosti nebo typu a krabici(e) mít s vikem, aby se neotvirala.
Mám jich rozumnou míru - poskladane úhledně za sebou v kartonu na mléka (bílá krabice na 12 mlék v obchodě). Jako Marie Kondo skládá oblečení.
Igelitky u nás přestali více méně existovat. Na nákupy používáme látkové, papírové nebo takové ty pevné velké. Máme vždy nějakou v každém autě do zásoby . Papírové i ty pevné máme složené na sobě v poličce v kuchyni.
@2veverka já třeba igelitky kupuji. Nesnáším ty papírové, většinou nevydrží ani jeden nákup, mají ostré hrany a ne vždy mám u sebe takovou tu velkou pevnou. Hodí se mi pak x dalších věcí, používám je i místo odpadkových pytlů. Já je mám v kuchyni pod dřezem, kde je mám třeba tablety do myčky a pod, takže je tam místa dost.
Já je měla v šuplíku v kuchyni pod příborníkem úplně dole. Ale ted jsem se přestěhovala a kuchyň vypadá jinak, tak uvidím, kam je budu dávat 🙈
Já mam tašky schované v šuplíku v lince. Mám víc papírových než igelitek. Ale ty papírové nesnáším. Hlavně když prší nebo v zimě.
@2veverka Panebože co je igelitka? Dvě látkové tašky. Na velkou aktivní rodinu. A když vím, že budeme zase někam balit, tak vezmu v krámě párkrát rohlíky do mikrotenu a pak do toho dávám opakovaně boty 😀. Jako já se omlouvám, ale tohle jsou fakt problémy... Co takhle místo na bydlenkování využít ten mozek taky jednou na přemýšlení o udržitelnosti?
Veverko a kde proboha ty igelitky bereš? Já samozřejmě občas taky o nějaké sním 😀, ale jsme chudý a žádnou doma nikdy nemáme 🙂.
@2veverka na igelitové tašky je dobrý toto
@orchidis když jsme u toho mozku, slyšela jsi už někdy o tom, že se vyrábí ekologické igelitky? Které jsou 100x lepší a ekologičtější, než nějaké mikrotenove sáčky? 🤦♀️. (Btw fakt by mne zajímalo, kolikrát ho na ty boty jsi schopná použít, když sotva přežije ty rohlíky 😀)
@2veverka mám presne ,,ten '' zásobník na igelitky z IKEA v komore pohodený na zemi