icon

Vůně do sušičky. Jsou vhodné i kuličky do pračky?

bamimi
15. kvě 2020

Dobrý večer,ráda bych se zeptala těch,které používají sušičku na prádlo,zda používají vůni určenou přímo do bubnu sušičky,nebo používáte kuličky do pračky(lenor,silan), dočetla jsem se že jsou vhodné i při používání sušiček,ale dnes mi paní v drogerii řekla že vhodné nejsou. Takže bych ráda zjistila nějaké info,od té doby co suším pouze v sušičce nepoužívám aviváž,a i když po prášku prádlo voní tak to není úplně ono. Mám vyhlídnuté právě ty kuličky na praní,nebo jsem se dočetla o vonných papírcích do sušičky,nebo vonné vajíčka,apod. Můžu poprosit o rady a tipy. Díky moc

kacenka.pospi
15. kvě 2020

@bamimi ja jsem si poridila ubrousky od Lenoru(jako vuni do susicky) a ani jsem je nevypotrebovala, protoze mi to pradlo stejne nevonelo. Nakonec jsem zacala casteji prat na vyssi teplotu a pradlo zustava vonave i po vysuseni

eva118
15. kvě 2020

Používám kuličky od Silanu. Paní z drogerie ti možná špatně rozumněla- jasně, že se nedávají do sušičky ale podle návodu do bubnu pračky s praním, ale vydrží vonět i po usušení prádla v sušičce. Nesmí se dávat aviváž. Zkoušela jsem i ubrousky do sušičky, ty voní méně. Krásně třeba vydrží vonět i ty nové prací kapsle od Persilu. V DM jsem si všimla vůně, která se dává místo do nálevky na aviváž, nebo sprej, který se nastříká na ubrousek a dá do sušičky, ale s tím nemám zkušenost, vyhovují mi ty kuličky, nebo Persil kapsle.

handulkak
15. kvě 2020

Používám ty ubrousky do susicky. Ale třeba od Lenoru hrozne smrdi. Používám růžové z rosmannu - mají takovou jemnější vůni.
Ale použij třeba Persil kapsle do pracky, tak voní prádlo i po sušení.

cila9
16. kvě 2020

Koupila jsem ubrousky z DM a vůbec bych nepoznala, že jsem je použila. Prádlo voní po tekutém pracím prostředku, ve kterém jsem prala.

zelenaesmolda
17. kvě 2020

@eva118 tak ty kulicky jsou ale vlastne avivaz ne?

eva118
18. kvě 2020

@zelenaesmolda ne, jenom to ovoní, po aviváž je to prádlo takové změkčené, po kuličkách hodně voní, ale jinak je stejné, jako kdybys ho vyprala jenom v prášku.

marta_kovar
18. kvě 2020

Taky jsem si myslela, že se aviváž nesmí. Ale v každém letáku k sušičce píšou, že aviváž se může používat podle dávkovaní napsaném na aviváži. 🤷🏽‍♀️😀 Každý říká něco jiného.

laurastara
30. bře 2022

Vyzkoušejte spíše parfémy na praní. Dají se dát i do sušičky. Kamarádka mi to kdysi poradila a já už nepoužívám nic jiného. Vůně strašně dlouho vydrží a voní mi celý dům.

aaberushkaa
2. dub 2022

Tak já jsem objevila minulý rok parfem na praní puellavune a od té doby už nic jiného nepoužívám, jsem na něm závislá, miluji tu vůni, ktrerá mi provoní celý byt 🙂.

maxulekapcule
2. dub 2022

@marta_kovar přesne, já mám 2V1 a taky to mam v návodu a normálně ji používám. Ještě se nic nestalo 🤔

ivi88
2. dub 2022

@marta_kovar Já mám v návodu u sušičky aeg, že aviváž používat nemám. Když jsem ji použila měla jsem "oslizlej" filtr, což jinak není 🤷‍♀️

petulkadodo
2. dub 2022

@marta_kovar Mám sušičku 5 let, aviváž na většinu prádla používám a problém jsem zatím neobjevila. Filtr je po sušení plný žmolků a psích chlupů, žádný sliz jsem nikdy neměla.

marta_kovar
2. dub 2022

@ivi88 Oni jsou vyčůraní. Protože v návodu na jedné stránce je napsáno, že se používat může v doporučeném množství ale na další stránce v “naše doporučení” mají napsáno, že není třeba protože je prádlo i bez aviváže nadýchané. Takže žádný jiný důvod napsaný než “nadýchanost” není. Ale tenkrát jsem o tom psala na podporu a bylo mi řečeno, že se tenhle “neviditelný “ film může udělat, ale má se vzít kartáček a pod vodou ho dostat pryč. Já ani nemusím nijak čistit ten kondenzátor( to žebrování). A aviváž používám 🤷🏽‍♀️ takže těžko říct. A teď preventivně 2x do měsíce ten filtr očistím pod tou vodou a bez problémů.

laurastara
1. kvě 2022

@aaberushkaa Ano, také mám od Puellavune a fakt lepší není. I nám voní celý byt a všechny kolegyně se mě vyptávají co používám.

tinadental
1. zář 2023

@laurastara existuje lepsi znacka, jedine GIOVANI! zkuste, TOP! 🙂

ladyhacek
2. zář 2023

@laurastara a do sušičky to jde? Já to teď všude čtu, ale mě to příjde drahé. aviváž teda používám minimálně, anžel má citlívý nos a se sušičkou by se stejně dávát neměla

tinadental
2. zář 2023

@ladyhacek ano GIOVANI muze, neni to vubec drahy, je to nejvyssi kvalita, 500 ml = 100 prani: Mohu používat parfém na praní i do sušičky prádla?
Prádlo vyprané v pračce s parfémem na praní můžete následně sušit v sušičce a svoji nabytou vůni neztratí. Do sušičky však parfém na praní neaplikujte.

y2kk
30. zář 2023

Dnes jsem na fb giovani vložila několik otázek a zablokovali mě. Chtěla jsem vědět, zda je možné vůně přirovnat k parfémům, abych se lépe orientovala ve výběru. Pak jsem směřovala dotaz k postupnému vs.vzorky. Byli poměrně nepříjemní a pak přišla blokace. Takže firma, která maže a blokuje komentáře nepůsobí dost věrohodně.

mama_mila
30. zář 2023

Já používám parfémy na prádlo Laguna, objednávám na rohlik.cz a jsem spokojená, nakapu jednoduše na hadřík a přidám k prádlu před sušením, voní to krásně až do obýváku. Už jsem měla vůni Útulný domov a teď mám Dobrá nálada a ten mi voní ještě víc.

zelenaesmolda
30. zář 2023

Pouzivate nekdo ty vlnene koule do susicky?

adrianaconkova
1. únor 2024

Ahoj holky můžu se zeptat.. koupila jsem si koule do pračky a sušičky páč mám pračku ze sušičkou tak my prádlo moc nevoní když jsem dala aviváž na praní tak sem si koupila koule s tím že tam bylo napsané že je to je vhodné i jako aviváž do koulí a já nevím jak se tam dává ten aviváž do vnitř můžete mi poradit ? Jinak ty koule nijak nevoní

romanatom
1. črc 2024

@y2kk za mě velice špatná zkušenost s Giovani. Nakoupila jsem vzorky a 2 parfémy do prádla, bohužel nic mi nevoní, vůně skoro všechny stejné, silné, nakyslé....napsala jsem slušnou, ale negativní recenzi a hned mi začal vypisovat jednatel společnosti sprosté a urážlivé E-maily. Neskutečné