Vůně do sušičky. Jsou vhodné i kuličky do pračky?
Dobrý večer,ráda bych se zeptala těch,které používají sušičku na prádlo,zda používají vůni určenou přímo do bubnu sušičky,nebo používáte kuličky do pračky(lenor,silan), dočetla jsem se že jsou vhodné i při používání sušiček,ale dnes mi paní v drogerii řekla že vhodné nejsou. Takže bych ráda zjistila nějaké info,od té doby co suším pouze v sušičce nepoužívám aviváž,a i když po prášku prádlo voní tak to není úplně ono. Mám vyhlídnuté právě ty kuličky na praní,nebo jsem se dočetla o vonných papírcích do sušičky,nebo vonné vajíčka,apod. Můžu poprosit o rady a tipy. Díky moc
Používám kuličky od Silanu. Paní z drogerie ti možná špatně rozumněla- jasně, že se nedávají do sušičky ale podle návodu do bubnu pračky s praním, ale vydrží vonět i po usušení prádla v sušičce. Nesmí se dávat aviváž. Zkoušela jsem i ubrousky do sušičky, ty voní méně. Krásně třeba vydrží vonět i ty nové prací kapsle od Persilu. V DM jsem si všimla vůně, která se dává místo do nálevky na aviváž, nebo sprej, který se nastříká na ubrousek a dá do sušičky, ale s tím nemám zkušenost, vyhovují mi ty kuličky, nebo Persil kapsle.
Používám ty ubrousky do susicky. Ale třeba od Lenoru hrozne smrdi. Používám růžové z rosmannu - mají takovou jemnější vůni.
Ale použij třeba Persil kapsle do pracky, tak voní prádlo i po sušení.
Koupila jsem ubrousky z DM a vůbec bych nepoznala, že jsem je použila. Prádlo voní po tekutém pracím prostředku, ve kterém jsem prala.
@eva118 tak ty kulicky jsou ale vlastne avivaz ne?
@zelenaesmolda ne, jenom to ovoní, po aviváž je to prádlo takové změkčené, po kuličkách hodně voní, ale jinak je stejné, jako kdybys ho vyprala jenom v prášku.
Taky jsem si myslela, že se aviváž nesmí. Ale v každém letáku k sušičce píšou, že aviváž se může používat podle dávkovaní napsaném na aviváži. 🤷🏽♀️😀 Každý říká něco jiného.
Vyzkoušejte spíše parfémy na praní. Dají se dát i do sušičky. Kamarádka mi to kdysi poradila a já už nepoužívám nic jiného. Vůně strašně dlouho vydrží a voní mi celý dům.
Tak já jsem objevila minulý rok parfem na praní puellavune a od té doby už nic jiného nepoužívám, jsem na něm závislá, miluji tu vůni, ktrerá mi provoní celý byt 🙂.
@marta_kovar přesne, já mám 2V1 a taky to mam v návodu a normálně ji používám. Ještě se nic nestalo 🤔
@marta_kovar Já mám v návodu u sušičky aeg, že aviváž používat nemám. Když jsem ji použila měla jsem "oslizlej" filtr, což jinak není 🤷♀️
@marta_kovar Mám sušičku 5 let, aviváž na většinu prádla používám a problém jsem zatím neobjevila. Filtr je po sušení plný žmolků a psích chlupů, žádný sliz jsem nikdy neměla.
@ivi88 Oni jsou vyčůraní. Protože v návodu na jedné stránce je napsáno, že se používat může v doporučeném množství ale na další stránce v “naše doporučení” mají napsáno, že není třeba protože je prádlo i bez aviváže nadýchané. Takže žádný jiný důvod napsaný než “nadýchanost” není. Ale tenkrát jsem o tom psala na podporu a bylo mi řečeno, že se tenhle “neviditelný “ film může udělat, ale má se vzít kartáček a pod vodou ho dostat pryč. Já ani nemusím nijak čistit ten kondenzátor( to žebrování). A aviváž používám 🤷🏽♀️ takže těžko říct. A teď preventivně 2x do měsíce ten filtr očistím pod tou vodou a bez problémů.
@aaberushkaa Ano, také mám od Puellavune a fakt lepší není. I nám voní celý byt a všechny kolegyně se mě vyptávají co používám.
@laurastara existuje lepsi znacka, jedine GIOVANI! zkuste, TOP! 🙂
@laurastara a do sušičky to jde? Já to teď všude čtu, ale mě to příjde drahé. aviváž teda používám minimálně, anžel má citlívý nos a se sušičkou by se stejně dávát neměla
@ladyhacek ano GIOVANI muze, neni to vubec drahy, je to nejvyssi kvalita, 500 ml = 100 prani: Mohu používat parfém na praní i do sušičky prádla?
Prádlo vyprané v pračce s parfémem na praní můžete následně sušit v sušičce a svoji nabytou vůni neztratí. Do sušičky však parfém na praní neaplikujte.
Dnes jsem na fb giovani vložila několik otázek a zablokovali mě. Chtěla jsem vědět, zda je možné vůně přirovnat k parfémům, abych se lépe orientovala ve výběru. Pak jsem směřovala dotaz k postupnému vs.vzorky. Byli poměrně nepříjemní a pak přišla blokace. Takže firma, která maže a blokuje komentáře nepůsobí dost věrohodně.
Já používám parfémy na prádlo Laguna, objednávám na rohlik.cz a jsem spokojená, nakapu jednoduše na hadřík a přidám k prádlu před sušením, voní to krásně až do obýváku. Už jsem měla vůni Útulný domov a teď mám Dobrá nálada a ten mi voní ještě víc.
Pouzivate nekdo ty vlnene koule do susicky?
Ahoj holky můžu se zeptat.. koupila jsem si koule do pračky a sušičky páč mám pračku ze sušičkou tak my prádlo moc nevoní když jsem dala aviváž na praní tak sem si koupila koule s tím že tam bylo napsané že je to je vhodné i jako aviváž do koulí a já nevím jak se tam dává ten aviváž do vnitř můžete mi poradit ? Jinak ty koule nijak nevoní
@y2kk za mě velice špatná zkušenost s Giovani. Nakoupila jsem vzorky a 2 parfémy do prádla, bohužel nic mi nevoní, vůně skoro všechny stejné, silné, nakyslé....napsala jsem slušnou, ale negativní recenzi a hned mi začal vypisovat jednatel společnosti sprosté a urážlivé E-maily. Neskutečné

@bamimi ja jsem si poridila ubrousky od Lenoru(jako vuni do susicky) a ani jsem je nevypotrebovala, protoze mi to pradlo stejne nevonelo. Nakonec jsem zacala casteji prat na vyssi teplotu a pradlo zustava vonave i po vysuseni