Zanechává bílý granitový dřez skvrny od jídla?
Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s bílým granitovým dřezem. Do kuchyně by se nám hodil spíš bílý, než jiný odstín, ale bojím se, jestli tam nejsou viditelné fleky třeba od zeleniny, čaje apod. S granitovým dřezem nemám zatím žádné zkušenosti. Děkuji za Vaše postřehy a rady.
@87pavlina děkuji. Tak možná zvolím krémový, celkově se bojím té údržby. Jak se píše výše, vytírat po každém použití je nereálné ( děti a manžel nebudou ). Ale třeba 1x týdně nějaké důkladnější vyčištění by stačilo? Občas tam ráno najdu po manželovi zbytky jídla ( například sleje nálev ze zavařené zeleniny, i s kousky té zeleniny a nechá tak, ... ) Tak když by byl trochu zabarvený, je problém dostat to pryč?
@verujan My máme granit, ale černý. A ač ho čistím po každém použití + někdy i jako při úklidu domácnosti, narovinu vidím, že to co byly bílé minikamínky, či jak to nazvat, tak jsou nažloutlé. Takže za mne bílý bych nebrala. My máme světlou kuchyň (krémová), dřevěné desky (pracovní i na zdi) a černé doplňky (dřez, baterie, úchytky, plotna i trouba). Hodně si promysli, jestli chceš být opravdu otrok.
Ja jsem s bilym spokojena, kdyz vidim, ze je trosku "zasly" , tak ho postrikam savem, necham chvilku a je zase krasne bilej 🙂
Mám ho a jsem s ním nadmiru spokonená. Občas ho tedy poliju savem a jede se dàl. A já v tom opravdu nádobí myju, nemám myčku. Předtím jsem měla nerez a ten už bych nechtěla.
@verujan No kéž bych si našla čas na větší úklid každý týden 😀 Takže si myslím, že to bude super, když to každý týden zvládneš 😉 Pokud na něm budeš mít fleky, tak buď tím jemným krémem nebo práškem a nebo nechat rozpustit přes noc tu tabletu do myčky. Já teda nikdy nezkoušela to savo. Nevím, jestli to tomu nemůže nějak ublížit.
Po konzultaci s truhlářem budu mít barevně jinak řešenou kuchyni, tak ten dřez vypadá na tmavě šedou barvu. Zřejmě se přikloním k tectonitu, ale stále váhám.

@verujan se světlým zkušenost nemám. Ničím jsem to nemazala ani jsem mu nedávala nějakou zvláštní péči a pořád vypadá jako nový. Odkapávací plochu mám. Ale horký hrnec jsem na to nedávala, takže to nevím 🤷🙂.