Zápach místnosti kolem komína. Jak zlikvidovat?

24. lis 2021

Ahoj,bydlíme v podnájmu,komín máme mezi dvěma místnostma,chytili nám saze 🙄 v místnosti kde vede přímo komín byl neskutečný smrad (jakoby plyn) ale je to z těxh sazí ( na zdi neni nic jen když k ní čuchnu cítím ten smrad,poradíte jak zlikvidovat?Čím nastříkat?
Dům budeme rekonstruovat hned jak nám ho prodají (konín je zděnej) děkuji za rady...Mám strach z plodin.

hojda
24. lis 2021

větrat, ale měla bych tedy strach, že vyhoříte.....před topnou sezonou se komín vždy musí vyčistit.

orisek56
24. lis 2021

Mám může od oboru, takže první věc.... Rozhodně zařídit čištění komina a, revizi spalinové cesty, která je povinná jednou za 2 roky, jinak v případě požáru máte problém a to i s pojišťovnou. Kominík (overeny) Vám ho pročistí a zkontroluje. Za druhé, určitě vyvětrat a pokud možno seskrabat vrchní omítku a vymalovat (ideální srani s tím) nebo aspoň vymalovat.... Mě se takhle nacichly zdi žen spálené lahvičky, kterou jsem zapomněla na sporáku a vyvarela, až vyvarila. Mimochodem teďka jsme malovali dezinfekcni barvou, značku přímo uvádět nebudu, ale začíná na P. Je fakt dobrej, máme klid i od plísní.

autor
24. lis 2021

@orisek56 koninika jsme tu pravě měli v polovině září :(
A co mi nejvic trha srdce ze v 9 jsem odchazela z mistnosti a nic ale v 11 uz tam byk citit ten smrad a spalo mi tam 3lety dite (nemůže se mu ještě něco stat) muzsky komin vycistil ale od ted mam sileny strach.nemuzu to postrikat savem?

autor
24. lis 2021

@hojda kominik tady byl

orisek56
25. lis 2021

To je divné. Pokud kominík opravdu komín čistí a kontroloval průchodnost spali nových cest, dělá se to často i takovým zarizenim, ne jen zrcátkem, tak vám nemohli po 2 měsících chytnout spaliny. Teda pokud to byl kominík v uvozovkách, bez řádného živnostenského oprávnění, protože jich taky běhá hodně, tak bych se nedivila. To bych si ale pak raději ohlídala, protože taková kontrola komína po zákonné stránce neexistuje, ale to už je informace navic. Pravý kominík pročistí spaliny řádně. Jinak určitě vymalujte a bude to dobre.

autor
25. lis 2021

@orisek56 to mi je právě divné :( jsem z toho úplně hotová

orisek56
25. lis 2021

Zjistete si na cechu kominíků, jestli mají oprávnění. Jestli jo, tak to byl jen flinkac a můžete zaplatit za čištění znova, než vyhoríte, jestli nebyl, tak nemáte ani splnenou zákonnou povinnost revize spalinové cesty, pokud ji nedáváte dělat (protože ne každý kominík má oprávnění dělat revizaka) a tím pádem v případě požáru si místo plnění od pojišťovny ještě můžete zaplatit pokutu Vy.

novamamina
25. lis 2021

Také se nám stalo. A taky byl komín čistý. Stalo se to tak, že dole ve sklepě, kde jsou dvířka na čištění to tam čaplo. Prostě jsme nevybrali to co kominik vyčistí. Smradu se zbavis obouchanim omítky až na cihlu a musí se to znovu vystukovat a vymalovat. A větrat větrat. Dítěti se nic nestane, neboj se. To už by mu něco bylo. Teď už je to v pohodě

autor
25. lis 2021

@orisek56 jelikož jsme v nájmu,řešî ti majitel,my jen platíme

autor
25. lis 2021

@novamamina no nastrikala jsem to savem na plisen,oskabem a vymalujem,větram cely den dokoran 😂

novamamina
25. lis 2021

Ono to fakt trvá než to zmizí ...

orisek56
25. lis 2021

Aha, no tak to jde případně za ním.

autor
25. lis 2021

@novamamina me prijde ze ten smrad citim porad,muzsky citi jen kdyz cuchne ke zdi ale spis citi savo

autor
25. lis 2021

Kotel atmos