icon

Zastínění oken. Co je lepší - rolety den a noc nebo klasické žaluzie?

markitka7
10. říj 2019

Pěkný večer, podělte se prosim se zkušenostmi se zastíněním oken - co je nejlepší? Zvažovala jsem rolety den a noc, ale pořád se vracím ke klasickým žaluziím, přijdou mi nejpraktičtější.

lenatko91
10. říj 2019

My máme rolety den a noc a naprostá spokojenost. Žaluzie jsem naopak nechtěla, protože mě vždycky neskutečně štvala jejich údržba

altice
10. říj 2019

@markitka7 Dobrý den máme klasické žaluzie tý jsou na prd tak jsme dali do deckeho a do ložnice venkovní rolety a super když jde malá spát po obědě tak tam má tmu jak v noci

markitka7
autor
10. říj 2019

@lenatko91 je pravda, že ten prach na klasických je strašný.. a nepůsobí ty rolety příliš tvrdě? Nebo jak to nazvat..Tím, že jsou to tak široké ty pruhy, je dostatek světla?

altice
10. říj 2019

@markitka7 myslíte rolety tý se jen vytahují a spousti dolů.a pak jsou žaluzie venkovní a ty se dají otáčet ale ty nevím jak zastini

zuzaaaaa
10. říj 2019

My dali na baráček plisse žaluzie a jsou nádherný.

isabelafuentes
10. říj 2019

@lenatko91 A k tem roletam mate jeste zaclony,nebo jak to funguje? Pripada mi,ze ty poloprusvitne rolety neudelaji na noc uplnou tmu a dovnitr je stehne videt,a pres den kdyz je vytahnu,tak zase je mi videt do domu...

similenka
10. říj 2019

@markitka7 Klasické žaluzie byly hrozne. Naštěstí jsme se jich zbavili... ta údržba katastrofa. Máme venkovní rolety na motor a parada.... A taky máme na 2 oknech ty rolety den a noc.... jsou bezva. Ale nejvíc top jsou ty venkovní rolety.

odula
10. říj 2019

Máme zatmavovaci rolety a zatmavovaci závěsy. Daj se koupit fakt krásný. Žaluzie nenavidim. Jednak nezastini nijak extra a druhak jak psala @similenka - údržba hrozná.

lenatko91
11. říj 2019

@markitka7 mě právě přijde, že se do současných interiérů hezky hodí a světla je dost.. a to je přes den nevytahuju..

lenatko91
11. říj 2019

@isabelafuentes tmu opravdu neudělají, jen zastíní.. taky ale záleží na barvě a materiálu.. záclony k tomu nemám, těm jsem se chtěla vyhnout.. v předchozím příspěvku mám fotku 🙂 a není potřeba je přes den vytahovat, nechám je na tu “denní” verzi, světla je dost a vidět dovnitř nejde 🙂

markitka7
autor
11. říj 2019

Dekuji vsem za zkusenosti, s manzelem to musime jeste promyslet🙂

isabelafuentes
11. říj 2019

@lenatko91 no jo,ale to tedy koukate z okna cely den pres pruhy,ne? Neni to blby? To by mi asi vadilo...

lenatko91
11. říj 2019

@isabelafuentes já po pravdě z oken moc nehledím, tak mě to ani nenapadlo.. navíc se nám kolem domu nic neděje 😃 ale nedávno jsme z okna cosi sledovali, tak jsme si ty rolety trochu povytahli.. a do zahrady vidíme skrz francouzské okno, tam jsem si ještě nerozmyslela typ zastínění..

budilinka
11. říj 2019

Klasické žaluzie už nikdy. Je to pracholapka. Vyčistit je mě vždy stalo spousty nervů a času a stejně to nikdy nebylo dokonale. Za mě jedině rolety noc a den 😉

motylcice29
11. říj 2019

Podle mě jsou klasické žaluzie už přežitek, víceméně jenom trochu zastini, ale neochrání dům/být před horkem, a ani poradně nezatemni. Investovala bych buď do venkovních žaluzií, nebo rolet. Nic jiného podle mě nemá smysl, uvnitř domu si je pak můžete doladit zaclonami apod.