icon

Jak vybrat židli pro dítě se špatným držením těla?

chmelkao
14. črc 2025

Ahojky, máte prosím někdo zkušenost s dětskou židlí k PC, která opravdu podporuje zdravé držení těla? Dcera má už teď špatné držení a nerada bych, aby se jí to zhoršilo třeba až ke skolióze. Budu ráda za tipy, co se vám osvědčilo a fakt má smysl koupit.

kytulenka
21. črc 2025

poptej se po ergonomických, na tohle bývají super

ninive211
22. črc 2025

Ze zkušenosti, i na sebevíc ergonomické židli se dítě může válet a nesedět správně, takže hlavně se zaměřit na správný posed, správnou výšku a pokud má špatné držení těla, tak především i posilování, zejména core a zádové svalstvo. Nevím, kolik je dceři. Posílený střed těla je základ, bez toho sebelepší židle moc nepomůže.

epidermiss
23. črc 2025

My jsme vybrali podle recenzí. Máme ErgoJunior z ezidle a neřekla bych, že jsme vybrali špatně. Honzík se u toho přestal tolik hrbit, má konečně oporu v zádech a díky pohyblivému opěradlu se může i trochu vrtět, což mu paradoxně pomáhá se líp soustředit. Má nastavitelnou výšku, područky i hloubku sedu, takže mu sedne přesně na míru. A roste s dítětem

krisstina93
24. črc 2025

My mame rostoucí židli, na té se snad ani nejak válet nedá, výškově se nastaví sedátko i opora na nohy, podle velikosti dítěte. Jeste mě napadlo pořídit takový ten gymnastický míč, na tom sem sedavala ja, kdyz mě bolela záda, mam taky skoliozu a to mi tenkrát někdo doporučil na rehabilitaci, tak to treba občas střídat se židlí, pokud je dítě schopné na tom v klidu sedet a nebude celou dobu delat blbiny a poskakovat. Ale to chce teda i výškově nastavitelný stůl.