icon

Levné vybavení dětského pokoje pro budoucího školáka. Máte tip?

kacka1994
24. črc 2025

Ahoj, jaké vybavení pro budoucího školáka? 🙂 Myslím hlavně stůl, židli, lampičku na noční stolek (aby se u ní dalo číst, čte si rád už teď) a lampičku na psací stůl (zase žádnou bludičku). Nemáme peněz nazbyt, takže nechceme nic drahého, ani designového, ale aby to hezky fungovalo.
Stůl máme předvybraný z ikea- ten co se dá pracovní deska naklonit.

Strana
z2
veroniquecz
24. črc 2025

Máme všechno z IKEA. Stůl, židli, Kallax…. Neměnila bych, jsme spokojeni.

zuzkasim
24. črc 2025
@veroniquecz

@zuzkasim my mame IKEA jak školní, tak jídelní a oba drží super uz několik let.

@veroniquecz Ten psací stůl je potřeba nebrat nejlevnější, ten opravdu za nic nestojí☹️ Deska je dutá, takže křehká, nohy musí být pouze v rozích, kde jsou výztuhy. Povrchová úprava mnoho nevydrží. Ale prodávají i lepší, tím pádem i dražší varianty.

kacka1994
autor
24. črc 2025
@lovemusicsun

Koupila bych normální stůl, žádný rostoucí ani naklápěcí. A k tomu rostoucí židli. My holkám koupily v IKEA ty supliky a na to desku z OBI. Počítám, že jim vydrží do dospělosti. Mají k němu rostoucí židle, lampičky jsme koupili v Lidlu.

@lovemusicsun jeste mame cas se rozmyslet a projet obchody, ale naklapeci asi nakonec budu chtit 🙂 Jestli rostouci je mi asi jedno, ale naklapeci ano (a zatim co jsem videla naklapeci, tak jsou i vyskove nastavitelne).
Nechci pak litovat a myslim, ze to ma smysl kvuli ergonomii. Prinejhorsim to nebude vyuzivat no.

veroniquecz
24. črc 2025
@zuzkasim

@veroniquecz Ten psací stůl je potřeba nebrat nejlevnější, ten opravdu za nic nestojí☹️ Deska je dutá, takže křehká, nohy musí být pouze v rozích, kde jsou výztuhy. Povrchová úprava mnoho nevydrží. Ale prodávají i lepší, tím pádem i dražší varianty.

@zuzkasim mame nejlevnější micke. A dostává zabrat a vůbec žádná oděrka.

kacka1994
autor
24. črc 2025
@martulka88

@kacka1994 Mám ikeu ráda, ale tohle mě na tom štve. To samé komoda nebo postel, hned oděrky. Ale tehdy byl jen bílý nábytek. Do bílé bych už nešla. Teď máme malm komodu v dubu (bílou taky malm) a ta, ikdyž syn do ní narazil, žádná oděrka. Ale jak píši, je to dubová barva.

@martulka88 tak kdyz koukam na ten co mam vybrany, tak on nema tu folii jako ostatni ty bile stoly 🙂 ma jiny material, tak by to asi mohlo byt v klidu 🙂

ladyhacek
25. črc 2025

Nakplápěcí stůl je pdole mě zbytečnost, já ho měla, využila sjem až na střední při rýsování, jinak ne. Pořídál abyhc klidně na bazaru. My kupovali dětský pokojíček pro miminko na bazaru - takž euž ho máme přes 10 let a furt je OK, mladšímu jsem chtěli stejný desigen tak jsem koupili nový a je na tom po 7 letech snad hůř než ten bazarový - ta kvalita byla jiná už když přišel. Ale i ho mají pořád, stůl mám klasický velký spíše kancelářský ještě po manželovi, tkaže se k jednomu vejdou oba - ale mají na něm lego a úkoly vždy píší v kuchyni. Lampičku ano - na psacím stole je s ohebným kloubem, takže se může natočit kamkoliv, u postele mají nějakou obyčejnou z ikei co se snad už ani nedělá, je v tom silná žárovka a nám to stačí

kacka1994
autor
25. črc 2025
@ladyhacek

Nakplápěcí stůl je pdole mě zbytečnost, já ho měla, využila sjem až na střední při rýsování, jinak ne. Pořídál abyhc klidně na bazaru. My kupovali dětský pokojíček pro miminko na bazaru - takž euž ho máme přes 10 let a furt je OK, mladšímu jsem chtěli stejný desigen tak jsem koupili nový a je na tom po 7 letech snad hůř než ten bazarový - ta kvalita byla jiná už když přišel. Ale i ho mají pořád, stůl mám klasický velký spíše kancelářský ještě po manželovi, tkaže se k jednomu vejdou oba - ale mají na něm lego a úkoly vždy píší v kuchyni. Lampičku ano - na psacím stole je s ohebným kloubem, takže se může natočit kamkoliv, u postele mají nějakou obyčejnou z ikei co se snad už ani nedělá, je v tom silná žárovka a nám to stačí

@ladyhacek tohle by me prave zajimalo - jak to myslis, ze je to zbytecnost? Pokud to diteti nastavim tak, ze je to naklonene a nereknu mu, ze je to volitelne (jinak by to stridal po 10min), tak to logicky vyuzivat bude? Me jde o to, ze je to lepsi z hlediska ergonomie... ale ja nemam praktickou zkusenost, jak se na tom pracuje a tak. Proto se ptam tady, abych mu nenutila neco, co se prakticky jen tvari.

ladyhacek
25. črc 2025
@kacka1994

@ladyhacek tohle by me prave zajimalo - jak to myslis, ze je to zbytecnost? Pokud to diteti nastavim tak, ze je to naklonene a nereknu mu, ze je to volitelne (jinak by to stridal po 10min), tak to logicky vyuzivat bude? Me jde o to, ze je to lepsi z hlediska ergonomie... ale ja nemam praktickou zkusenost, jak se na tom pracuje a tak. Proto se ptam tady, abych mu nenutila neco, co se prakticky jen tvari.

@kacka1994 mně se při nakloněné rovině blbě psalo, ale zase jsem byla zvyklá psát na klasickém stole a nakloněný dostala až později, ale nepslaa sjem na tom, využívala jsem jen při rýsování (chodila jsem na stavební školu) . Pokud mu to nastavíš tak třeba se mu bude psát dobře. To nevím, Ve škle ale bude taky psát na rovině.
Můj názor je že stůl s nakloněnou rovinou je zbytečnost, ale pokud ty si myslíš, že je to správné tak je to pořád tvoje věc, zda využijete.

Tak je to se vším - někdo řekne že chůvička je zbytečnost jiný na ní nedá dopustit. My při jednou dítěti chůvičku využila druhé křičelo tak, že bylo slyšet přes 2 zavřené dveře 😀

kacka1994
autor
25. črc 2025
@ladyhacek

@kacka1994 mně se při nakloněné rovině blbě psalo, ale zase jsem byla zvyklá psát na klasickém stole a nakloněný dostala až později, ale nepslaa sjem na tom, využívala jsem jen při rýsování (chodila jsem na stavební školu) . Pokud mu to nastavíš tak třeba se mu bude psát dobře. To nevím, Ve škle ale bude taky psát na rovině.
Můj názor je že stůl s nakloněnou rovinou je zbytečnost, ale pokud ty si myslíš, že je to správné tak je to pořád tvoje věc, zda využijete.

Tak je to se vším - někdo řekne že chůvička je zbytečnost jiný na ní nedá dopustit. My při jednou dítěti chůvičku využila druhé křičelo tak, že bylo slyšet přes 2 zavřené dveře 😀

@ladyhacek jasne, stejne se nakonec rozmyslime sami co nam prijde nejlepsi 🙂 ale prave sonduju zkusenosti 🙂

drzticka81
25. črc 2025

Moje rada ohledne zidle - dite by melo v zacatcich sedet tak, aby melo nohy oprene pevne na zemi. Zidle s koleckami na to neni vhodna, protoze dite automaticky nesedi rovne, ale proste se otaci a hybe - prirozene, ja to delam taky .-))) Takze minimalne na dva roky nez si upevni pismo, bych mu dala jidelni zidlicku rostouci. My jsme to tak udelali, nejdrive v jidelne, pak jsem jim to presunula do pokoje ke stolu. Syn v 11 dostal herni otaceci.

kacka1994
autor
25. črc 2025
@drzticka81

Moje rada ohledne zidle - dite by melo v zacatcich sedet tak, aby melo nohy oprene pevne na zemi. Zidle s koleckami na to neni vhodna, protoze dite automaticky nesedi rovne, ale proste se otaci a hybe - prirozene, ja to delam taky .-))) Takze minimalne na dva roky nez si upevni pismo, bych mu dala jidelni zidlicku rostouci. My jsme to tak udelali, nejdrive v jidelne, pak jsem jim to presunula do pokoje ke stolu. Syn v 11 dostal herni otaceci.

@drzticka81 Otaceci zidli s by mel samozrejme s oporou nohou 🙂 Zidlicku jidelni uz nema - ma normalni, jeho rostouci zdedila mladsi sestra a dalsi mu kupovat nechci, i kdyz jsem to tak puvodne planovala, ze ji bude dokud ho unese vyuzivat u psaciho stolu :/

vladyslav55
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2