icon

Správná velikost první postele pro dvouleté dítě?

i_vet2
28. dub 2022

holky ahoj, řešíme první postel pro syna, bude mít 2 roky v srpnu, a nejsme si jisti jaké rozměry jsou ty pravé, tak prosím o inspiraci, jaké máte rozměry postelí, i odkud třeba hodte odkaz, dekujuu 🙂

gbp
28. dub 2022

@i_vet2 normalni jednoluzko 🤷🏼‍♀️ nejdriv dostala matraci na zem a pak jen nizouckou postel, aby nepadala z vysky.

jesie28
28. dub 2022

My jsme po postýlce vzali 70*160cm, ale klidně bych brala velkou 90*200 a dokoupila zábranu.😉

ondul
28. dub 2022

My máme normální jednolůžko 90*200, trochu nižší, s kouskem zabradlí navíc.

veruuu_kubesovic
28. dub 2022

Úplně obyčejnou z Ikey, tuším rozměr 160x70cm

areh
28. dub 2022

@i_vet2 obě děti šli do 90x200. Mladší něco po roce, starší nějak před 2. rokem

leymea
28. dub 2022

Mame obycejne z ikey (kritter), jsou take male, tusim 160x70. 🙂

elesse
28. dub 2022

máme ikeáckou rostoucí, aktuálně na nejmenším rozměru 80x140 tuším. Vzala bych klidně i velkou 200 cm, ale nemáme na ní místo

felixfelicis
28. dub 2022

160x70, ve velke by mi prisly jeste ztracene.

guliii
28. dub 2022

Máme pro syna klasické jednolůžko a k tomu jsme koupili zábranu, aby nespadl.

ivis_b
28. dub 2022

Klasika 90x200, se zabranou.

westie
28. dub 2022

Koupili jsme postel z Domestavu 120x200, abychom tam mohli s dětmi spát i já nebo manžel - dost často si nás děti zavolají v noci k sobě. Je to i pro případné přespávání kamarádů. A předpokládám, že je to postel, která vydrží až do odstěhování z domu😉

petrasipkova1
28. dub 2022

Máme 110x200, aby se tam vešly dvě děti. ✌️ Využíváme často, často u dcery spí kamarádka nebo sestřenice. Postel dostala asi ve 2 letech, potom bylo super, ze jsem se tam vesla já i s miminkem, když jsem uspavala a teď taky s ni lezim než usne. Malou bych nekupovala. Nejméně tu 90x200.

cherie24
29. dub 2022

@i_vet2 my máme 100x200. Ze začátku jsem tam hodně spala s ní, tak jsem chtěla, ať to máme pohodlné. 🙂 I teďka se tam občas k ní přesunu, když se v noci více budí a usnu s ní. Máme obyč postel z maxmax. Tu jsme natřeli na bílo, partner přidělal zábranu, babička ušila mantinely. Naše je velká cestovatelka, často se mlátila hlavou o zeď a nebýt toho oddělávacího mantinelu i ve vchodě u nohou, tak vypadne i půl metrovým místem bez zábrany 🤦

i_vet2
autor
29. dub 2022

holky všem moc díky, utvrdily jste mě že minimálně jednolůžko 90x200, at déle vydrží a snad se tam vejdu i já :D budeme mít miminko tak musí uvolnit postylku bobek no :D a děkuju za fotky máte to moc krásné, už se těším na zažizování 🙂

crazyangel01
31. kvě 2022

Určitě klasiku 90*200 - je to investice na dýl a zároveň si do ni lehnete i vy 🙂 My máme masiv, za mě je nejlepší a bytelný - konkrétně tuto https://www.postylkov.cz/jednoluzkove/postel-ag...

voborilovav
2. čer 2022

Já můžu doporučit Simona 3 v 1, pro případ, když je dítko nemocné, nebo chce přespat kamarád lze vytáhnout druhé lůžko a je tam odnimatelna zabrana, aby menší děti nespadly https://www.postylkov.cz/jednoluzkove/postel-3v... a úložného prostoru není nikdy dost

honatko092
2. čer 2022

@i_vet2 Já se tady připíchnu, syn má v srpnu taky 2 roky a máme na cestě další mimčo a hledáme postel, tak díky za tuhle diskuzi 😀

i_vet2
autor
4. čer 2022

@honatko092 máme nakonec jednolůžko 200x90 z babynabytek.cz a super vejdu se tam s ním na uspani i manžel a pak spinká , klidně by mohla být i trochu větší 😀 to bysme tam s ním mohli i spát ale takto odcházíme jak usne ☺️

honatko092
4. čer 2022

@i_vet2 Děkuji za tip ♥️

rkozakova
5. čer 2022

My brali 140x200,aby se nám tam pak vesli obě děti a abych tam s malým mohla spinkat já. A teď tam občas spím s oběma 🙂

lovemusicsun
5. čer 2022

My holkám koupily 80x160 cm. Nechtěla jsem hned velké postele, aby měly v pokojíčku dost místa na hraní. Předpokládám že tak do těch šesti let jim budou tyhle dobré a pak koupíme velké až budeme předělávat pokojíček s nástupem do školy.
Praktičtější jsou možná ale klasické postele 90x200cm. Já je nechtěla, protože mi ty menší přijdou roztomilejsi. A navíc jsem zatím nechtěla nic dlouhodobého, ráda jim pak koupím nové s ostatnim novým nábytkem. A upřímně - stejně tak 50% času spí u nás v ložnici.

krisstina93
5. čer 2022

Dávali jsme rovnou 90x200. Kluci mají teda společný pokoj, takže když šel druhý z postýlky do velké, tak sme pořídili rovnou velkou palandu a mají do puberty vystaráno :D