Opruzený krk nebo alergie?

klara2606
17. pro 2016

Ahoj prosím někoho kdo měl podobný problém o radu. V dubnu se mi narodil kluk, docela baculatej, do půl roku plně kojenej. Přes léto se nevyhnul zapařenému krku, ale nebylo to nijak tragické. Kolem toho půl roku jsem si všimla, že když je unavený, hladový, pokaděný nebo prostě nespokojený škrabe si krk. Ať je zapařený nebo ne. Začala jsem dávat příkrmy, přestala jsem kojit. Malej trochu "zhubl", ale krk měl pořád červenej.
Několikrát jsem s tím byla u dkotorky, která pořád tvrdí, že je to opruzenina. Doporučila mi, nechat kluka na vařené zelenině, kupovaných kaších a banánovo-jablečných svačinách. To až do 10 měsíců. Teď je malému 9 a už s námi jí skoro všechno. Od 6tého měsíce jsem mu přidávala do svačin piškoty aby si zvykal na lepek (nerada bych tu rozjela diskuzi o tom od kdy se mají dávat piškoty apod. já to prostě dělám tak jak to dělám a komu by se to nelíbilo ať dál nečte a nekomentuje. Děkuji).
Pak jsem mu zkusila dát mléčné výrobky, ale spolu s nimi i chléb. V noci se prďola vzbudil krk hrozně červenej a škrabal si to. Měl trochu červené i tváře. Ale nikdy nemá nic jinde po těle. Pořád se všechno odráží v tom krku a maličko na tvářích. Doktorka mi "vynadala" za to co mu dávám k jídlu a vyloučila nám mléko s podezžením na alergii na laktózu. Nedávám mléko a nic se nemění. Teď jsem mu pár dní po sobě dávala zase chleba s ramou a zase si hrozně drbal ten krk. Napadlo mě jestli spíš nebude problém s lepkem. Ale vysvětlí mi někdo, proč je ta reakce jen na krku? Vždyť když je nějaká alergie tak děti se osypou celé nebo je to doprovázeno zažívacími potížemi.
Už jsem bezradná. Teď dostal na ten krk nějaký gel, ale je to jak na houpačce. Jednou tak jednou jinak.
Je mi prcka moc líto, když vidím jak si to pořád rve a škrabe. Je možné tuto diskuzi nějak zveřejnit na té hlavní stránce? Opravdu bych byla ráda, kdyby si to přečetlo více lidí. Víc hlav víc ví 🙂
Omluvám se za rozsah příspěvku, ale chtěla jsem to popsat co nejpodrobněji.

klara2606
autor
17. pro 2016

Ještě jsem chtěla dodat, že mi doktorka neustále připomíná, abych se nenervovala a byla v klidu. Aby to ze mě malej navycítil. Ale mi máme s přítelem krásný vztah. Nehádáme se nijak nestrádáme. Nemám pocit, že by ze mě malej cítil nějaký neklid nebo nervozitu. Ano jsou věci, které mě naštvou, ale to má snad každý a je to normální ne?

lv
17. pro 2016

Řekla bych, že to může být z té stravy, některé potraviny se dávají později. Různé přídavné látky jsou dráždivé pro tak malé dítě. Vrátila bych se k té vhodné pro menší děti, jak ti řekla doktorka - vařená zelenina, jabko, banány, domácí kaše z bezlepkových obilovin (aby ses vyhnula cukru, těm přidaným látkam). Maso jo, ne hovězí, telecí. A vynechat vše mléčné, takže i máslo.
Dál mě napadá aviváž, používáš? Oblečení jen bavlna? Nepotí se hodně?

klara2606
autor
17. pro 2016

Aviváž používám jednu a tu samou od narození to mě vůbec nenapadlo vyměnit. A poťouch to je. Musím ho hodně hlídat aby se mi nespotil. S tím jídlem jsem z toho nešťastná. Spoustu mamin říká jak jim od 10 měsíců děti jedí to co oni apod. Ne že bych mu dala knedlo vepřo zelo, ale ty lehčí jídla než dochutím mu odeberu a po troškách přidávám do té vařené zeleniny.

hojda
17. pro 2016

A proč ramu? Já už tedy mimina nemám a výživová doporučení se už x-krát změnila, ale ta rama mi přijde opravdu divná, nebo se teď doporučuje? Pokud by to byla zapařenina, tak by měl pomoci imazol, slaboučká vrstva. Pokud máš podezření na nějakou potravinu, tak to chce zjednodušit jídelníček (méně složek) a postupně přidávat další, abys mohla poznat v čem je problém.

lv
17. pro 2016

@klara2606 no, někdy se to říká od roka, ale ne o čtvrt míň, no. Zkus se vrátit s tvou stravou fakt k základům.