icon

Čerstvé ovocné šťávy, ráda bych slyšela vaše názory

mariolka22
2. bře 2015

Zdravím, potřebovala bych poradit.. snažím se naběhnout na zdravější režim.. hledala jsem na netu nějaké info o čerstvých ovocných šťávách.. našla jsme web eujuicers.cz a tam je hooodně info...ale asi bych ráda slyšela i osobní názory na šťávy.. někdo mi říká, že stejně moc vitamínů z toho ovoce se v těle neudrží.. a na druhou stranu mi další říkají, že co pijou štávy tak se cítí mnohem líp. tak já nevím.. co myslíte?

bajana
•
2. bře 2015

moj nazor je, ze radsej jest cele ovocie a zeleninu, ako odstavene...v stavach nevidim ziadny zmysel, iba zbytocne babranie sa s odstavovanim...

andrrriiik
•
2. bře 2015

Ahoj,tak podle me jsou cerstve stavy urcite lepsi,a zdravejsi,jako pitny rezim.Ale co se vitaminu tyce,tak myslim,ze je to nastejno,jestli stavu,nebo ovoce.Jen je prace navic s odstavovanim,jak uvedla bajana 🙂

lv
•
3. bře 2015

Lip než bajana už to nikdo neřekne 😉
A jasné, lepší ovocné a zeleninové stavy, než slazene sirupy..a vitaminy si tělo vezme a zuzitkuje, nechapu "neudrží se"? Odstavnovace na ty stránce co pises jsou super, ale pokud to nevyužijes denně, tak drahý..
/koupili jsme nadšeně odstavnovac před 7lety, jel asi 5x/

barborka09
•
3. bře 2015

@mariolka22 Kdysi jsme ve velkém nadšení koupili za nemalé peníze odšťavňovač no a moc se u nás nenadřel. Byla strašná otročina všechno to ovoce oloupat, nakrájet na menší kusy a pak hlavně celý ten krám umýt. Takže posledních pět let stojí na lince, já z něj utírám prach a využíváme ho jako odkladiště různých léků.
Teď jsem dostala od babi starý elektrický citrusovač. Ovšem už není plně funkční - prostě když se zapne do elektřiny tak se netočí jak má. Ale zjistila jsem že ta nádobka co má asi litr a dvě nástavby - jedna na menší plody (citron, mandarinky, kivi) a druhá na větší (pomeranče, grepy) je neskutečný pomocník při odšťavování. Skoro každý večer vemu něco z výše uvedených surovin a během pár minut vymačkám. Oproti odšťavňovači práce tak na tři minuty i s umytím těch třech dílů. Prostě věc za pár korun (momentálně vlastně není ani plně funkční) mi posloužila víc než odšťavňovač za tisíce.
No a co se vitamínu týče, tak podle mě tam jich je stejně jak v tom ovoci - když jej vymačkám, tak mi zbuda opravdu jenom skoro čistá slupka. A určitě lepší si dát čerstvoušťávu než kupovaný džus.