icon

Je možná léčba nádoru na mozku? Zkušenosti pacientů

dipg
16. zář 2023

Vyliecil sa niekto z nadoru na mozgu ? Je to mozne alebo vobec nemozne?

1pomnenka
•
16. zář 2023

Jsou desítky druhů nádoru na mozku, zhoubné i nezhoubné. Někdo má zhoubný, chemošky, operace, pak pár let klid. Vrátí se mu to a jede další kolo léčby, ale je tu už 10 let a žije. Z výsledků MR nebo z biopsie ti řeknou, o jaký jde druh a jaká je šance. Nám to určili přesně, ozařování hlavy ne, chemošky ano, ale ne ambulantně, pouze na lůžkovém oddělení, operace ne.

dipg
autor
•
16. zář 2023

@1pomnenka To ano viem ze od vela veci zalezi
Uz mame vysledky z biopsie ale nevieme presne typ nadoru o tyzden v nemocnici nam povedia...len viete ze bunky su nezhubne ale z miesta ulozenia je zhubny...caka nas tabletkovs chemo, ozarovanie a potom neskor experimentalna liecba

blackblue
•
16. zář 2023

@dipg jiste ze je to mozne, pripad mam v rodine. Ale to je otazka na osetrujiciho lekare, zalezi na mnoha faktorech.

dipg
autor
•
16. zář 2023

@blackblue Ano to mi je jasne ze najviac nam povie lekar...prosim vas a kde bol ten nador umiestneny?

cilkat
•
16. zář 2023

Manžel má před deseti lety odoperovaný nezhoubný nádor v oblasti mozečku. 8 cm v průměru, takže reálně opravdu hodně veliký. Šel bez chemošky rovnou na 14 h operaci, z ní se několik měsíců sbíral, ale následná péče už je 1x gama nůž (ozarování), jinak samozřejmě pravidelné kontroly. Až na dost šílenou jizvu bez jakýchkoliv dalších komplikací.

dipg
autor
•
16. zář 2023

@cilkat Och tak to mal doopravdy velky nador som rada ze to dopadlo dobre
Syncek ma nador na mozgovom kmeni co je velmi zle ulozenie a bojime sa ako to cele dopadne

levandule_k
•
16. zář 2023

@cilkat 14 hod. operace, tvl. si nedovedu představit, jak to muselo být náročné...

dipg
autor
•
16. zář 2023

@levandule_k Ano tie operacie mozgu su dlhe...aj nam chceli operovst synceka ale nador sa posunul na zle miesto a nakoniec dokazali len odobrať vzorku a ak sa nador zmensi chceli by ho vybrať a sami povefali ze operacia by trvala 10-15hodin

levandule_k
•
16. zář 2023

@dipg Někdy je fascinující, jak náročné operace dnešní medicína umí, tím jak nejsem z oboru a nesetkávám se s tím denně, tak je to pro mě překvapující. Kolik je synovi?

dipg
autor
•
16. zář 2023

@levandule_k 7rokov bude mat o 2tyzdne :(

blackblue
•
16. zář 2023

@dipg v parietalne/dorzalni casti. Je to uz delsi dobu zpet, rozmery nevim. Po operaci byly komplikace s infekci, ale nakonec se to podchytilo. Nador se odoperovat povedlo, chemoterapie pak nebyly potreba... Ale urcite pak lekari vic pacienta hlidaji. Teda dobri lekari... Drzim palce a posilam na dalku silu a objeti!

dipg
autor
•
16. zář 2023

@blackblue dakujeme

levandule_k
•
16. zář 2023

@dipg ❤ Ach jo...držím pěsti, ať se to otočí a dojde třeba ke spontánnímu zapouzdření, nebo ať se to posune někam, kde to je operovatelné...

cilkat
•
16. zář 2023

Mozkový kmen je špatné umístění, no. Ale fakt uz dneska ti doktoři umí hodně. Držte se. Snad to bude ok.

merope
•
16. zář 2023

@dipg Mozkový kmen je hodně špatný ☹. Ale pořád je šance, nedávno jsem se na to zrovna dívala a jako jo, operace je dost riskantní (může to poškodit motoriku), ale lepší než nic. A jsou lidé, co to normálně přežíjí bez následků. Držím moc moc moc palce. Mám kamarádku s podobným problémem (proto jsem se po tom dívala).

dipg
autor
•
2. dub 2024

@merope viete mi povedat kde alebo aky lekar dokaze operovat nador na mozgovom kmeni?

marian777888
•
25. říj 2025

Mam nador v hlave bol som na dvoch operaciach vybrali mi to ale nie cele ostalo tam daco je nezhubny v roku 2017 som poslednu operaciu chodim na magneticke kazdy rok 8 rokov je rovnaky

Mam sa bať?