Kolonoskopie. Bolí po vyšetření břicho?
Zdravím, brzy mě čeká kolonoskopie v sanatoriu sv. Anny v Praze. (Pokud jste tam někdo byl můžete mi napsat recenzi prosím) Co mě ale hlavně zajímá je jestli po vyšetření bolí břicho ? Důvod proč mě tam poslali jsou mimo jiné bolesti břicha. Takže jestli to kolonoskopie má zhoršit chtěla bych to vědět. Jinak se samozřejmě bojím celého vyšetření od přípravy po výsledek.. nikdy jsem na tom nebyla, ale byla jsem na kolonografii a to bolelo jako blázen, takže jsem opravdu vystrašená…
@crejzy Absolvovala jsem kolono dvakrát, cca. před 10 lety. Jednou ambulantně, tam mi dali jakousi injekci proti bolesti a mírnou sedaci, ale byla jsem při vědomí. Samotné vyšetření bylo trochu nepříjemné a cítila jsem místy tlak až bolest, ale nic hrozného to nebylo. Po skončení vyšetření následně bolest žádná. Druhá kolono byla při hospitalizaci a v hlubší sedaci (to už mě přispali), po probuzení opět bolest žádná.
Byla jsem před pár týdny. Pro mne byla nejobtížnější částí příprava. Chtěla jsem být připravena fakt dobře, aby se vyšetření nemuselo opakovat, tak jsem týden před vysadila řadu potravin. A dva dny dopředu jsem nejedla skoro nic. No a pak vypít 4 litry roztoku, to taky nebylo nic moc. Samotné vyšetření bez problému, skoro nic si z toho nepamatuju 🙂 . Po vyšetření vše ok, břicho mě nebolelo vůbec, žádné problémy.
Byla jsem před pár týdny. Pro mne byla nejobtížnější částí příprava. Chtěla jsem být připravena fakt dobře, aby se vyšetření nemuselo opakovat, tak jsem týden před vysadila řadu potravin. A dva dny dopředu jsem nejedla skoro nic. No a pak vypít 4 litry roztoku, to taky nebylo nic moc. Samotné vyšetření bez problému, skoro nic si z toho nepamatuju 🙂 . Po vyšetření vše ok, břicho mě nebolelo vůbec, žádné problémy.
@kakamila12 vypití toho roztoku považuju za nejhorší část, ale asamozřejmě nic, co by se nedalo zvládnout. Dost mi to připomnělo oogt test v tehotenství

Mám zkušenost už asi 5 let starou, ale za mě je kolonoskopie naprosto v pohodě. Příprava se nechá zvládnout a ten pocit absolutní vyčištění je k nezaplacení. Na vyšetření jsem si nechala píchnout injekci, manžel, který chodí pravidelně si dává rajský plyn. U vyšetření jsem si jednou hekla, ale nebylo to nic hrozného. Samotné vyšetření mi přišlo oproti gastroskopii v pohodě. Co se týká přípravy, doporučuju gel z dubové kůry na ošetření konečníku, dostatek toaletního papíru a vlhčený toaletní papír. Večer po vyšetření jsem byla scipná absolvovat sedánek s kamarádkama.