icon

Menstruace po porodu, měly jste odchylky od normálu?

zlatik1
28. srp 2014

Ahoj, jsem z toho nějak neštastná... máme doma 3,5 měsíčního chlapečka a cca před měsícem jsem dostala klasicky menstruaci, nyní ale ne, těhot. testy jsou negativní... před porodem jsem měla menstruaci jako hodinky ( skoro přesnou na hodiny) a teď už mám zpoždění... Měli jsem taky takové odchylky od nomálu?

mysonek
•
28. srp 2014

Myslím, že je to normální. Kojíš? Já mám jedenáctiměsíční holčičku a menstruaci jsem ještě nedostala. A to kojím už jen 2x denně. Pokud máš test negativní tak to neřeš.

mykolaapsi
•
28. srp 2014

@zlatik1 já myslím, že to bude ještě chvíli trvat, než tělo najede do normálu. Takhle brzy po porodu bych se tím nestresovala....

tarra27
•
28. srp 2014

@zlatik1 je to normální...a vůbec pokud kojíš....
pokud nechceš otehonět, dávejte si pozor a chrante se pořád....ale 3 a půl mesíce od porodu je normální, že máš MS nepravidelnou....ono se to časem spraví....
já po prvním porodu SC tedy jsem mela asi 5. měsíc a pak už pravidelně 2 dny a málo a po druhém taky SC aky kolem 5měs a začala jsem pravidelně mensruovat, ale už 5 dnů a hodně, což teda nic moc....ale upraví se to, neboj .-)

petronelka20
•
28. srp 2014

Ahoj, ja to dostala pul roku po porodu a mela jsem to po dobu kojeni jednou za dva mesice, kojila jsem do roku dcery a ustalilo se mi to az ctvrt roku po kojeni, ale mela jsem trosku delsi cykly, misto 28 dni jsem mela tak 33az 35 dni cyklus.

athena30
•
28. srp 2014

Normální. myslím že tak rok to trvá než se to tělo a pochody po porodu srovnají. já po císaři kojila 4 měsíce, po měsících jsem dostala první a pak už to jelo pravidelně (a to jsem před těhotenstvím měla šíleně nepravidelnou!) Co byla hrůza, byly první tak 4 mensesy, tak strašně moc silný a hodně, to jsem snad neměla ani v pubertě, byl to děs běs. Pak se to postupně cyklus protahoval až je ted na nějakých 40 dnech a už to vůbec není tak děsivě silné! takže ted po dvou letech od porodu jsem teprve spokojená🙂 dlouhý cyklus a mírný průběh🙂
Někdo to může mít úplně naopak a třetí ženská úplně jinak. Co tělo to jiný případ, nedá se škatulkovat...

zlatik1
autor
•
28. srp 2014

Děkuji všem, kojím ... snad pravidelně i beru už antikoncepci, prostě mě to vylekalo. Už jsem klidnější 🙂

avantgarda
•
14. zář 2014

Já dostala menstruaci týden po to, co jsem přestala kojit (loni v červenci). A mám cyklus stále dosti nepravidelný. Někdy to dostanu 24. den cyklu, jindy až 35. den. Před otěhotněním jsem měla menstruaci pravidelnou (skoro na hodinu přesně).

andelka
•
17. zář 2014

@zlatik1 po porodu to může haprovat, zvlášť když se kojí. Mně po druhém přišla MS po 11 měsících, druhá MS po dvou a půl měsících, další cyklus byl anovulační, další zase se špiněním..srovnalo se to až po odstavení.