icon

Operace žlučníku. Máte zkušenost?

4. zář 2026

Ahoj holky, čeká mě operace žlučníku mam tam kamen.. zajímají mě zkušenosti ať vím na co se připravit a taky po jaké době jste normálně fungovali? Zvládali jste hned vstávat sami nebo musel někdo pomoct?

andelka
4. zář 2026

Já byla před 2 lety. Ve středu ráno příjem, dopoledne operace, odpoledne jsem vstala, normálně jsem chodila na wc, a když jsem šla, tak jsem se rovnou šla procházet po chodbě. Vstávání a lehání bylo blbé. Sezení ok a chození v předklonu. V pátek dopoledne jsem šla domů. Za 9 dní vyndání stehů. Od 11 dne jsem se mohla narovnat a už se mi líp hýbalo. Do práce jsem šla po 21 dnech.

evaviki
4. zář 2026

Manzel utery rano prijem, odpo operace, ctvrtek rano domu. Utery mu bylo blbe, ale jak mi pak rikal, tak spis z hladu, protoze mel jit na operaci dopo a posunuli mu to.. Ve stredu uz pohoda, ctvrtek teda domu. O vikendu uz se mnou jel do obchodu (ridila jsem ja), od pondeli pracoval (na HO, za pocitacem). Ridit zacal po tydnu, to uz pak ani nevedel, ze mu neco bylo.

anonym_7cdd7f
5. zář 2026
pampeliska1999333
6. zář 2026

Byla sem tenhle rok.🙂 laparoskopicky. Operace rychlá, vim ze par hodin, sem byla tak jako v polospánku potom. Ale mela sem velkou žízeň a dokonce hlad.:D sem teda hodně citlivá, takze mi pri dýchání vadil drén, ale s lekama to šlo. Den po operaci domu. Do prace (s detma) sem šla po dvou týdnech. Vim ze po operaci asi den sem mela tekutou stravu, pak piškoty a ten třetí sem vlastne jedla normálně. Bolesti sem mela hlavě při vstávání atd, jinak ne. Léky sem brala par dni, ale jen na noc, jinak to bylo v pohodě vlastne. Ne, ze by clovek nic necítil, ale šlo to zvládnout.) Ale teda i po těch dvou týdnech v práci se to “ozývalo” občas a rekla bych ze do měsíce jsem to vlastně už necítila vubec.)

glimmer
8. zář 2026

@anonym_autor také jsem byla na operaci, měla jsem kameny. Ve středu ráno nástup, ten den operace k večeru už jsem šla na wc a zkoušela chodit. Nejhorší bylo vstávat a sedat si. V pátek dopoledne mi vyndali drén a šla jsem domů. To už se mi chodilo celkem dobře, ale pomalu a v předklonu. Nesměla jsem zvedat nic těžkého. Asi za 10 dní vyndání stehů. Na PN jsem byla necelý měsíc, ale doktorka by mě klidně nechala i déle.
Kamarád byl na operaci letos na jaře, byl ve vojenský nemocnici a jeden den nástup, ten den operace a druhý den dopoledne šel domů.