icon

Povolené pánevní dno, pomohlo vám cvičení a kuličky?

pavlas1984
29. čer 2016

Ahoj všem,
jsem 8 týdnů po porodu a mám celkem problém s hodně povoleným pánevním dnem 😕 😕 😕 . Začala jsem cvičit, koupila si kuličky a taky vaginální činku. Zajímalo by mě, jestli některá měla podobný problém a pokud ano, zda vám cvičení a kuličky pomohly a do jaké míry. Chtěla bych to tam mít jako dřív... 🙂

soyevita
•
29. čer 2016

@pavlas1984 A jaký máš přesně problém?8 týdnu po porodu je zbytečné dělat nějaké závěry 😉

pavlas1984
autor
•
2. črc 2016

@soyevita No, jak to popsat... jsem tam dole hooodně velká, což je znát hlavně při sexu a při každém kýchnutí "učurkávám". Dr. říkal, že určitě cvičit a používat pomůcky, neřekl mi ale, jestli se to dá upravit do původního stavu.

soyevita
•
2. črc 2016

@pavlas1984 Což to učůrávání se dá operativně spravit.Ve většině případů operace pomůže.Nedávno jsem se o tom bavila s kamarádkou,je zdravotník.Já zaplať Pán Bůh problém nemám,ale to neznamená ,že po 4dítěti na to nebudu stejně.Jinak cvičit ,cvičit a cvičit.Já posilovala pánevní dno,i když jsem třeba stála ve frontě....Určitě se to zlepší,netrap se .Děj tomu čas

verinikki
•
12. srp 2016

Můžu se zeptat, jaké kuličky máš?
Já mám podobný problém, ale jsem tedy už rok a půl po porodu, snažím se cvičit, ale právě uvažuju nad kuličkami pro posílení i mimo cvičení - teď jsem nově objevila katalog dedry a tam mi přijdou super🙂, https://www.dedra.cz/cs/iw8050-intimwellness-yo... jsou celosilikonové a dvě s různou hmotností, po registraci přes odkaz vychází na 540 Kč, má někdo zkušenost?
Kámoška mi ještě doporučovala že má hodně levné z DM, ale ty jsou spojeny provázkem, což mi přijde málo hygienické - má je někdo doma? Verča

belenka9
•
4. srp 2023

Ahoj, mam dotaz, zacala jsem spinit a dnes krvacet po zavedeni venusinych kulicek.Mam strach, jestli je to normalni reakce.Cyklus uz nemam pravidelny, je mi 51 roku.Mate nektera s timto zkusenost?Diky za odpovedi.

belenka9
•
4. srp 2023

Jake mate zkusenosti s kulickami?Ja ted po zavedeni zacala krvacet.Jsem z toho rozhozena, jestli je to normalni reakce.Je mi 51 roku, cyklus nepravidelny.