icon

Problémy s loktem. Je to zlomená ruka?

britney
6. led 2020

V létě jsem asi dvakrát prastila do pravého lokte- do té kosti na lokti.
Dokonce se mi i udělala modřina, ale ruku jsem mohla normálně používat, žádná hrozná bolest nebyla.
V září jednoho rána jsem se probudila s bolesti toho lokte.
Bolest jako taková jen při natazeni paže atd, jinak ne.
Asi po 3 týdnech jsem u DR zmínila ze mi asi 3 týdny bolí loket a ona hned bez ano jednoho pohledu na ruku ze to je Tenisový Loket.
Napsala mi léky na bolest a čau a prý si mužů koupit Ortezu.
Tu jsem měla ale nepomohla.
U DR jsem byla ještě několikrát ale jen dokola ze Tenisový loket a s tím se nic nedělá.
Dnes jsem se na loket koukala v zrcadle a jsem v šoku ze vlastně celou ruku nemohu ani natáhnout či protáhnout. Příjde mi zdeformovaná.
V klidu to vůbec nebolí, jen když třeba něco nesu nebo se chci pro něco natáhnout- to jde špatně.
Občas cítím bolest v spodním předloktí a pak zase v horní paži až do ramene.
DR mi jen řekl ze to jsou svaly a úpony a ze se to spraví někdy samo..
celá ruka mi přijde jako deformovana... nemůžu ji narovnat.
Napadá ze jsem ji možná měla zlomenou či nalomenou a špatně je srostlá???
Dala jsem fotky..
je tu někdo kdo měl něco podobného?

helen_h
•
6. led 2020

Ten bolavý loket je ten kroužkovaný? Divně vypadá spíš ta druhá ruka, jako hypermobilní lokty, které by se nikdy neměly propínat do max. polohy, zvláště při zátěži ne a při cvičení také nepřetěžovat... Jsem zvědavá, co sem kdo napíše a poradí...

britney
autor
•
6. led 2020

@helen_h jojo. Ten kroužkovaný je ten Tenisový.
Tu druhou ruku tu mohu propinat všelijak, to nevím ze se nemá?
S tou tenisovou jsem si všimla ze ji nemohu natáhnout takže třeba bpnormalne při chůzi mi visí na půl ohnuta..
Prave ze jsem to vyfotila na ukázku co s tou tenisovou nedokážu- uplne narovnat..

helen_h
•
6. led 2020

@britney A máš nějaké zaměstnání, které by k tomu tenisovému lokti vedlo? (kuchařská výpomoc, kadeřnice... - jmenuji to, kde vím, že se to objevuje)

britney
autor
•
6. led 2020

@helen_h prave ze vůbec ne. Jsem doma.. jen jsem do ni prastila 2x někdy v létě..

amazonkajanik
•
6. led 2020

@britney poradím, jít na ortopedii ! Vloni mi bylo od nich řečeno, že jakmile je úraz kosti,vazů,jít k nim. Ne na chiru,nebo obvodak,prd poznají. Mmch,2017 v létě pád na zadek,instinktivně jsem dala ruce dozadu. Druhý den na pohotovosti doktor,že neví,že je to asi stipnute. Poslal mě domů,ať leduju a přijdu za týden. Druhý doktor mě hnal,že je to jen naražené,dali ortezu a po 3týdnech jsem šla do práce. Uplynulo 8měsíců, kdy mě bolest dohnala na ortopedii a zkuste hádat?! Zlomená kost v zápěstí ( pakloub scafoidu) a jsem po dvou operacích ...

lv
•
6. led 2020

Tenisový úplně spolehlivě poznáš tak, že zkus zvednout natazenou rukou židli, dlaň dolů (a druhou si udělej odpor, ale poznas to i bez odporu). Dále při krájení, loupání zeleniny, řízení auta, teď třeba škrábání auta (kdy vlastně tlačíš rukou silou dolu). Nebo poloz předloktí a zvedni prostředník. Ano, ty upony bolí i úplně jinde, do ramene, do podpaží, předloktí dole.. Bohužel mám bohaté zkušenosti, i operaci. Zkus epikondylarni pásku, koupis ve zdrav potřebách, 2-3 týdny natírat Fastum gelem 4-5x denně, jist neco protizanetliveho (Diclofenak), každopádně jít za ortopedem (i rehabky, nejlip)

britney
autor
•
6. led 2020

@lv ani jedno z toho nebolí. Ortooed tady mě nikdo neposle žijI v zahraničí)

britney
autor
•
6. led 2020

@amazonkajanik mě též napadlo ze to mohlo být nastiple z toho jak jsem do toho narazila.. jsem to DR řekla a on mi ze to by se již stejně zahojilo a srostlo a s tím nic neudelaji.
Tak nic.
Jinak jsem v zahraničí a vše tu řeší jen obvodak. Byla jsem asi u 4 a nikam mě neposlali. Prý to nic není..

britney
autor
•
6. led 2020

Jinak jak jsem fotila ty fotky tak jsem si všimla ze ta zdravá ruka fakt vypadá divně. Hlavně ten loket.
Když uplne narovnam ( napnu) tak mi tam vyskoci boule? To nemuze byt normal..
Nemohu to porovnat s tou druhou rukou protoze tu nenapnu vubec kvuli tomu tenisovymu loktu.

amazonkajanik
•
6. led 2020

@britney no, tak mě to nesrostlo,udělala se tam dutina. Takže mi brali kostní štěp z pánve a kost sesroubovali. A za necelých 5měsíců musel šroub zase ven,jelikož se kost lehce "vstřebala " a on povylezl a mohl poškodit kost vedle. Taky jsem byla tou dobou v zahraničí,ale léčila se v čechách. Stálo mě to pracovní místo a ještě šéfovi trvalo 4měsíce,než doložil můj platovy výměr,kvůli nemocenské

britney
autor
•
6. led 2020