icon

Vysoké CRP bez příznaků. Co ho způsobuje?

britney
1. čer 2026

Co může způsobit CRP 150 bez priznaku u staršího ale velice aktivniho člověka?
Bylo to zjisteno nahodou pri preventivce v patek.
Priznaky nejsou žádné, jen asi 2 -3 týdny predtim bylo lehke nachlazeni a suchy kašel
( poslechově čisté plíce)
CRP jde nahoru, v pátek bylo 130 a dnes 150.
V pátek byly nasazeny ATB jako prevence ale zřejmě nefunguji protože se crp zvysuje.

kajajaf
1. čer 2026

@britney u starsich lidi naopak pri zanetu muze byt crp nizsi. Nejakou pricinu ty vysoke hodnoty mit musi. Muze to taky byt imunitni reakce - infekce, uraz nebo chronicke onemocneni.

britney
autor
1. čer 2026
@kajajaf

@britney u starsich lidi naopak pri zanetu muze byt crp nizsi. Nejakou pricinu ty vysoke hodnoty mit musi. Muze to taky byt imunitni reakce - infekce, uraz nebo chronicke onemocneni.

@kajajaf nemá vůbec nic takovehó samotny Dr bylprekvapen a nevěděl co s tim .

levandule_k
1. čer 2026
@britney

@kajajaf nemá vůbec nic takovehó samotny Dr bylprekvapen a nevěděl co s tim .

@britney Tak ať to lékař konzultuje s kolegou, když neví, co s tím.

britney
autor
1. čer 2026
@levandule_k

@britney Tak ať to lékař konzultuje s kolegou, když neví, co s tím.

@levandule_k jiný tam neni, chtěli jsem rentgen plic, to jediné by připadalo k uvahu ale Dr zamitl. Takže nic, proto se ptám zde.

l_
1. čer 2026
@britney

@levandule_k jiný tam neni, chtěli jsem rentgen plic, to jediné by připadalo k uvahu ale Dr zamitl. Takže nic, proto se ptám zde.

@britney jak jako zamitl?!
Tak to reste jinde, ale necekejte

anonym_a65f33
1. čer 2026
@britney

@britney osobně bych zavolala do nemocnice a probrala ten stav s nimi, nepřijde mi v pořádku, aby s člověkem, kterému i na atb crp dál roste, nic nedělali.

safec
1. čer 2026

@britney Maminka měla vysoké CRP při zánětu v zubu, ten byl zjištěn až po rengenu, nic ji nebolelo a žádné potíže neměla.

kakba
1. čer 2026
@britney

@britney jak bylo zmineno. Muze se jednat o zanet zubu, mamcin kamarad dokonce kvuli tomu upadl do komatu, nevedeli proc a nakonec se z toho vyklubaly zuby.

britney
autor
1. čer 2026

Diky ..
Osobě není nic, cítí se skvěle, aktivní, žádná unava, horečka, bolesti.
Má tedy stále ten kašel- jen dráždivý suchý bez vykaslani,,popisuje ze ji dráždí jako šimrá v krku a nuti kašlat, před 3 tydny bylo lehké nachlazení, slzely hodně oci a teklo z nosu.

Dr poslouchal a prý plice jsou čisté, rtg netřeba .
Od zubu by snad mohlo byt ale zase nemá žádné bolesti- nic.
Po naléhání posílá do laboratoře na další testy? Neřekl jaké atd..

l_
1. čer 2026
@britney

Diky ..
Osobě není nic, cítí se skvěle, aktivní, žádná unava, horečka, bolesti.
Má tedy stále ten kašel- jen dráždivý suchý bez vykaslani,,popisuje ze ji dráždí jako šimrá v krku a nuti kašlat, před 3 tydny bylo lehké nachlazení, slzely hodně oci a teklo z nosu.

Dr poslouchal a prý plice jsou čisté, rtg netřeba .
Od zubu by snad mohlo byt ale zase nemá žádné bolesti- nic.
Po naléhání posílá do laboratoře na další testy? Neřekl jaké atd..

@britney ale poslech o nicem.nevypovida, pokud stale kasle, je nutny rtg..

barulina
1. čer 2026

@britney může být při autoimunite. Ja mam například Bechtereva a nenapadlo by mě to

britney
autor
1. čer 2026
@l_

@britney ale poslech o nicem.nevypovida, pokud stale kasle, je nutny rtg..

@l_ ano kasle hodně. Doslova se nyní zalyka pri hovoru.. nonstop.kasel..davivy, jako dráždivý. Volala jsem s ni a museli jsem ukončit hovor jak moc kaslala. Dr rekl ze to je ok.

l_
1. čer 2026
@britney

@l_ ano kasle hodně. Doslova se nyní zalyka pri hovoru.. nonstop.kasel..davivy, jako dráždivý. Volala jsem s ni a museli jsem ukončit hovor jak moc kaslala. Dr rekl ze to je ok.

@britney ne, to neni ok.. reste to jinde

britney
autor
2. čer 2026

Dnes je crp 220. Plíce ciste, probehl rentgen. Prý jsou nějaké abnormální jaterni testy?

safec
2. čer 2026
@britney

Dnes je crp 220. Plíce ciste, probehl rentgen. Prý jsou nějaké abnormální jaterni testy?

@britney snad se prijde na to, co se děje.
Držím palce a myslím na vás.