redakce
15. pro 2018
1613 

3 úžasné recepty na sladké Vánoce

Jak voní Vánoce? Ty moje jednoznačně opojně a štědře. Po skořici, marcipánu a čokoládě. Jejich vůně je nakažlivá a šíří kolem sebe radost a spokojenost. Přesně tak si představuji vůni Vánoc. Pokud se ještě ve vašem okolí tato známá vůně nezačala rozšiřovat, vyčarujte si ji sami. S kuchyňským robotem Klarstein Bella Rossa to zvládnete lusknutím prstu. Vlastně stisknutím knoflíku ;)

Kuchyňský robot je kamarád, se kterým budete zřejmě trávit hodně času. Proto vybírejte důsledně, aby vám do kuchyňské výbavy přibyl kvalitní produkt, který vám bude nejen usnadňovat práci, ale i dělat radost. Kuchyňský robot Bella Rossa tyto podmínky pro ideální kuchyňský vztah určitě splňuje 🙂 V balení naleznete:

  • 1x kuchyňský robot
  • 1x nerezová miska
  • 1x hnětací hák pro těžká těsta, jako je kynuté nebo chlebové těsto
  • 1x hnětací hák pro rovnoměrné míchání i většího množství těsta
  • 1x šlehač pro vzdušné hmoty, jako je sníh z bílků nebo piškotové těsto

Manuál, který je v balení přiložen, sice není v českém jazyce, ale jednoduše si ho stáhnete zde.

Tento šikovný, červený krasavec perfektně zapadne do předvánočního chaosu. Barva ho pasuje na dokonalou (nejen) vánoční ozdobu a jeho výkon na ideálního pomocníka, bez kterého si už pečení nebudete umět představit. Díky 3 různým nástavcům vám ochotně poslouží při jakémkoliv receptu. Hnětení, mixování, míchání či šlehání? Hnětací hák si neporadí pouze s kynutým těstem, ale zvládne například i perníkového těsto. Míchací hák spolehlivě a důkladně vše promíchá a díky metličce není problém připravit krásné nadýchaný korpus či pevný sníh.

Někdy je třeba míchat jemně, jindy je třeba přidat na rychlosti. Přesně tak jako v životě. V případě robota Bella Rossa máte na výběr 6 různých rychlostí, které si poradí s každým úkolem na jedničku.

Pečete v malém množství nebo jste v tomto jako já a někdy máte pocit, že byste svými výtvory mohli zásobovat celý fotbalový "mančaft"? Zkrátka mi to občas peče až tak, že se neumím zastavit. Tak či onak, tento červený krasavec promíchá až 2 litry těsta, přičemž kapacita je 5 litrů.

Díky planetárnímu systému míchání si můžete klidně sednout, uvařit kávu a spolehnout se na to, že všechno bude dokonale promíchané. Nástavec se totiž netočí pouze kolem své osy, ale i kolem stěn mísy. To zaručí, že zapracováno bude opravdu všechno. Je to zkrátka poctivec a svou práci nefláká. Dává do toho celou svou sílu, která dosahuje až 1200 W. Stačí mu nastavit správnou rychlost a nechat ho pracovat. A vy si zatím můžete dopít tu svou kávu. Konečně na jeden doušek a teplou, samozřejmě.

PERNÍKOVÉ POSTAVIČKY

Jelikož se blíží Vánoce, připravila jsem robotovi zatěžkávací zkoušku v podobě vánočního pečení. Nevím, jak je to u vás, ale perníčky u nás zkrátka chybět nemohou. Tento rok jsme si upekli tuto verzi z celozrnné mouky a s použitím pouze medu. Cukr jsme poslali na dovolenou. Jelikož formička na perníkové postavičky mi jaksi záhadně zmizela (chudák perníkový mužíček zřejmě nezvládl toto vánoční šílenství), přišel ho zastoupit medvídek. Tomu jsme vložili do rukou i mandli, čímž jsme si tak trošku usnadnili zdobení. Ozdobené perníčky jsou sice krásné, ale při mém časovém skluzu vždy uvítám takový rychlostní zlepšovák. Pokud tedy nejste moc na zdobení, strčte vaší perníkové postavičce do rukou nějaký oříšek a máte to vyřešené ;)

MARCIPÁNOVÍ ŠNEČCI S TVAROHEM

Marcipán je jedna ze surovin, která se v mém pečení vyskytne každé Vánoce. Vždy v nějakém jiném receptu, v jiném zpracování. Tentokrát jsou to šnečci, kteří se připravují jednoduše, a i bez použití másla jsou nadýchaní a výborní. Stačí nastartovat robota a postupovat krok za krokem podle tohoto receptu. Pokud máte navíc nějakého malého pomocníka jako já, jde to téměř samo ;)

PERNÍKOVÉ TIRAMISU

Kromě klasického, suchého cukroví pečeme každý rok ke štědrovečerní večeři i nějaký šťavnatý, krémový dezert. Štědrý den je už za rohem, proto jsem si udělala takovou malou generálku a zkusila otestovat perníkové tiramisu. Já jsem napekla, rodinná rada zasedla, ochutnala a výběr jednohlasně odsouhlasila. Prosím - rychlý, jednoduchý a elegantní dortík, který je ideální jako sladká tečka za výbornou večeří.

Protože u nás v rodině máme "dětí jako smetí", z těsta jsem trochu odebrala a upekla pár takových minidortíků. Ty jsem nepolévala kávou a amarettem, ale použila jsem kávovinovou směs. Ať si mohou zamlsat i dětičky.

V případě perníkového tiramisu jsem postupovala podle tohoto receptu. Nicméně tentokrát s malou změnou. Namísto 250 g mascarpone jsem použila až 750 g a na odlehčení jsem do krému přidala i jednu vyšlehanou smetanu na šlehání. Když krémové, tak krémové. Nebudeme přece troškařit ;)

Kuchyňský robot Bella Rossa je pomocník, kterého se již nebudete chtít vzdát. Pomůže, usnadní, zrychlí, neodmlouvá. Ideální společník do kuchyně. S výkonem 1 200 W a 6 rychlostmi zpracuje bez problémů vše, čím ho pověříte. Poradil si s těstem na perníčky, marcipánovými šneky, stejně jako i s jemným perníkem.
Tak zkuste Ježíškovi napsat expresní dopis. Možná k té hromádce vašich dárků ještě jednoho červeného kuchyňského robota přihodí ;)

----------

Tento článek vyšel s podporou značky Klarstein

Začni psát komentář...

Odešli