redakce
19. čer 2018
16403 

Jak si mám najít partnera, když jsem sama s dítětem?

„Měla jsem z prvního manželství hodně špatnou zkušenost a tak jsem nový vztah ani nehledala, chtěla jsem zůstat se synem sama. Ale člověk míní a pak je najednou všechno jinak. A tak mi za pár let můj v té době čtyřletý syn 'sbalil' toho nejsympatičtějšího zákazníka, kterého jsem v trafice, kde jsem prodávala, měla. Prostě na nás úplně samozřejmě čekal před kinem, kam jsme měli dopředu naplánováno jít na pohádku, syn se s ním už z dálky vítal a oznámili mi, že jde do kina s námi. Dnes je synovi už dvanáct let, kromě něj máme ještě tříletého prcka a jsme manželé. Takže za sebe myslím, že je úplně v pohodě možné najít si prima chlapa i s dítětem a to i v případě, že žena nehledá.“

Jste maminka bez partnera s jedním nebo více dětmi, napjatým rozpočtem a nedostatkem volného času. Jak si v takovém případě najít partnera? Mnoho žen na pokusy o seznámení raději rezignuje. Kde ale může osamělá matka najít muže a přitom „nekrást“?

Najít normálního muže je pro mnoho samotných maminek často úkol takřka nadlidský. Ne každý muž má dostatek odhodlání na to, začít vztah se ženou s dětmi. Někteří chtějí jen nezávazný vztah, jiní se ještě pomalu ve 40 letech drží matčiny sukně a u vás by rádi, aby to probíhalo stejně jako doma a normálního muže, aby člověk hledal pomalu lupou. Kde najít toho pravého chlapa s velkým „Ch“, kde najít „Pana Božského“? Je mnoho žen, které to dokázaly a vy si z nich můžete vzít příklad.

Jarmilka: „Mám to taky za sebou, mám dvě děti, kluk 7, dcera 4. Já nikoho nehledala, našel si mě sám a pořádně mi otevřel oči. Byla jsem s ex přítelem 8 let, celou dobu jsem zažívala peklo, bil mě, chodil po hospodách a podváděl, nic nešlo odpustit, držely mě jen děti. Pak se objevil on. Jsme spolu rok a půl, je mi s ním moc dobře, děti ho mají rády, což je pro mě důležité. Dítě nechce, takže vím, že to nebude napořád, zatím si to užívám naplno.“

Johanda: „Já jsem se s manželem seznámila právě na takové oldies dýze. V životě by mě nenapadlo, že se tam vyskytují i normální chlapi a jeden se teda vyskytl. Až později jsem zjistila, že dokonce chodíme na stejnou školu. Jinak hledání partnera bych taky nechala volný průběh. Řekla bych si, chci fajn chlapa a fajn tátu pro prcka, ale nedržela bych se toho nějak křečovitě, jakože jinak se mi zhroutí svět. Však on přijde ten pravý, tomu jsem vždycky věřila.“

Jak si najít dobrého partnera po rozvodu či rozchodu?

Není to jednoduché, ale jde to. Koučka a terapeutka Soňa Slámová o tom říká: „Rozvedená žena udělá nejlépe, když se bude po rozvodu (rozchodu) soustředit na sebe – na své tělo i duši, na své zájmy, vzdělání, profesi a samozřejmě děti. Je dobré si ověřit, zda se o sebe opravdu umí postarat a být samostatná – pokud ne, ať si dá čas se to naučit! Klidně s pomocí odborníků či známých. Jen tak se vyhne tomu, že se pověsí na krk prvnímu muži, který o ni projeví zájem. Navíc mnoho pánů bohužel intuitivně vycítí nejistotu a možnou závislost, což je buď odradí, nebo toho zneužijí.“

Pamatujte si, že ani zdaleka tolik nezáleží na tom, zda máte 50 kg i s postelí, pevný zadeček a dokonalou pleť bez poskvrny, ale zda v sobě máte nějaké sebevědomí a dostatek ženské energie.

Několik rad pro ženy, které hledají:

  • Pamatujte si, že všeho moc škodí a čím víc hledáte, tím menší je pravděpodobnost, že najdete.
  • Buďte otevřená a připravená přijímat něco nového do svého života.
  • Nebuďte úplně pasivní. Jděte štěstí trochu naproti. Klidně odpovězte na zajímavý inzerát, vyjeďte někam na víkend a děti nechte u babiček. Pozval vás kolega? Proč nejít, pokud je svobodný. Nemusíte si ho hned brát.
  • Pamatujte si, že doma na gauči nového partnera určitě nenajdete. Objevte nové koníčky, jezděte na výlety, sportujte a užívejte si života.

Kde hledat?

Máte kamarádky, které mají dostatečný okruh známých? Tak proč nevyužít jejich pomoci a nenechat je, ať si zahrají na staré dobré dohazovačky. Dobře vás znají a tomu mohou přizpůsobit i muže, kterého vám doporučí. I když to třeba neskončí velkou láskou, můžete alespoň získat nové známosti a přátele.

Jestliže nepracujete ve vyloženě ženském kolektivu, může být dobrým místem k seznámení i práce. Ovšem zde opatrně. Je dost pravděpodobné, že většina kolegů už je ženatých nebo má trvalý vztah a hledají jen menší románek a povyražení. Hledáte-li něco dlouhodobějšího, ověřte si, že je ten sympatický kolega, který vás tak urputně zve na rande, opravdu svobodný. 

Obrovským fenoménem je dnes rande přes internet. A zejména u žen s dětmi. Nemají totiž věčně čas hledat někde v terénu a internetová seznamka mnoho vyřeší. Nemusíte si hned dávat inzerát s nápisem „Jsem volná, kdo mě chce?“, ale popovídat si čas od času na chatu s dalšími lidmi nebo zajít na nějaké setkání rozhodně není špatné. Nechodí tam jen magoři a úchylové. Vy jste přece také normální. Klidně to mohou být lidé, kteří stejně jako vy nemají prostě čas se seznamovat. Rande naslepo může být nakonec i velmi příjemným překvapením.

Pattie: „My jsme se taky seznámili přes internetovou seznamku, už je to skoro 9 let. Ale tenkrát měli k netu přístup většinou jen vysokoškoláci, doma měl internet málokdo (já sama chodila tajně do počítačové učebny na ČVUT, kam mě propašoval kamarád). Dala jsem si inzerát spíš tak ze zvědavosti a ozvala se mi samá ucha - matfyzáci a ČVUTáci... Bylo to strašné, ale ten poslední byl fajn. Šla jsem na to rande už dost znechucená (další technický ucho, který bude vykládat o lásce k matematice - ach jo) a ten jistý mě překvapil. Sice má pořád počítač jako lásku č. 1, ale dá se s tím naučit žít.“

Jedna rada od nás: Nový objev, jakkoli zajímavý, si nikdy nezvěte až domů. Na první rande volte vždy veřejná místa.

Už se znáte

Sešli jste se a dokonce několikrát. Vše vypadá nadějně a rozumíte si. Teď přichází další krok, chcete ho seznámit s dětmi. To je ale brzy. K dětem nového možného partnera přiveďte až ve chvíli, kdy si jste stoprocentně jistá, že on je ten muž, se kterým chcete žít a dotyčný s tím souhlasí.  

Seznamování s dětmi by mělo probíhat postupně a pomalu. Můžete třeba nejdřív jen společně vyrazit na výlet, do kina, na pouť jako kamarádi. Děti zpočátku budou nedůvěřivé, možná se přidá i žárlivost. Netlačte na pilu a nechte děti, až si přítele obhlédnout nejdříve samy.

Na závěr pár rad pro muže:

  • Buďte upřímný a nikam nechvátejte.
  • Matka samoživitelka bývá velmi opatrná a zranitelná.
  • Počítejte s jejími dětmi. Bez nich to nepůjde.
  • Nemějte potíže s tím, že musí jít brzy domů, když máte rande.
  • Její láska a péče bude vždy patřit hlavně dětem a až teprve poté vám.
  • Tyto ženy dokáží být velmi realistické, tolerantní a rozumné. Už ví, co od života chtějí a vztah s nimi může být naprosto úžasný, pokud jste na to připraven.

Univerzální návod není

Neexistuje žádný univerzální návod, jak si najít muže v kterékoliv fázi života. Důležité je především to, abyste našla samu sebe. Naučila se mít se ráda a milovat svůj život takový jaký je. Až se naučíte být šťastná s tím, co máte, jste připravená začít hledat nového životního partnera.

Zdroj informací: 

www.dama.cz 

www.novinky.cz

www.xman.idnes.cz

Začni psát komentář...

Odešli