redakce
18. únor 2018
4310 

Krásná od hlavy až k patě i na mateřské. Značka: Rychle

Maminka na mateřské dovolené. Když většina lidí uslyší tento pojem, představí si unavenou ženu s mastnými vlasy a odrosty, mnoha poporodními kily navíc, oblečenou v teplákách a tričku s fleky od mléka. Prostě ženu, která absolutně nepřipomíná tu sexy lvici salonů kterou byla třeba i dříve. Jasně, je to klišé, ale... Ruku na srdce, někdy tak opravdu vypadá každá z nás. V následujících řádcích si pojďte přečíst několik rad, které třeba pomohou změnit mediální obraz ženy na mateřské. 

Protože to, že jsme mámy, rozhodně neznamená, že musíme přestat být krásné a neštěkne po nás ani pes. V našem případě tedy spíše kolemjdoucí muž. A nemusí ani štěkat. Stačí, když se ohlédne a přidá úsměv.

Kde na to vzít čas?

Když máte malé dítě a nemáte hlídání, většinou opravdu nemáte času nazbyt. A kolikrát nám chybí i ta chuť. V první řadě je potřeba začít přemýšlet a čas pro sebe si prostě naplánovat. Jasně, nevyšetříte ho pro sebe 10 hodin denně, ale správným managementem určitě potřebný čas ve svém nabitém denním programu najdete - a to rozhodně nemusíte být vrcholovou manažerkou.

A kdy tedy ten čas najít? Malé děti spí poměrně často a dlouho (samozřejmě ne všechny), využijte tento poklidný čas a věnujte se chvíli samy sobě. Zasloužíte si to. A vhodný čas může být klidně, i když jsou děti vzhůru. Zapojte je také (pokud jsou větší) , případně je nechte, ať se na vás dívají. Čím dříve si na publikum zvyknete, tím lépe.

Každá máma přece ví, že časy, kdy byla sama, jsou již dávnou minulostí. Děti nás často pronásledují i na záchod, což je pro mnoho maminek nepřijatelné. Ale když vás budou pozorovat při péči o sobe, může to být pro ně i legrace. Pokud máte holčičku, tak jí zároveň naučíte, že je potřeba o sebe pečovat. Uvidí to odmalinka a logicky to bude považovat za normu. A to je jedině dobře.

Krásná od hlavy až k patě

Vlasy

Určitě jste už někdy slyšely pořekadlo: "Vlasy, koruna krásy". Zkuste si prohlédnout ankety, čeho si muži nejprve všimnou na ženách. Velice často na prvních příčkách žebříčku figurují právě vlasy. Ať už máte vlasy jakékoliv, opravdu nejdůležitější je jejich čistota. S mastnými vlasy totiž nikdo žádnou parádu neudělá. Každá žena má samozřejmě jiné potřeby co se týče nutnosti mytí vlasů, proto se řiďte podle sebe. 

Pokud někdy opravdu nestíháte mýt vlasy a cítíte, že už to není ono, můžete sáhnout po suchém šamponu. 

Pro ženy, které si barví vlasy, je také velmi důležité hlídat si odrosty. Blond hříva s černými kořínky opravdu dobře nevypadá.

Čas od času chce každá žena vypadat jinak než jindy. Pokud máte dlouhé vlasy, zkuste si je po omytí zaplést do copu. Po uschnutí budete mít krásné vlnky a hlavně to je skoro bez práce. Pokud máte jemnější vlasy, je dobré cop lehce nagelovat, případně do něj 

přidat pěnové tužidlo.

Tip: Pokud máte malé miminko, které dobře reaguje na bílý šum, vezměte ho do koupelny klidně s sebou. Zvuk tekoucí vody ho může uklidnit. Vy tak budete mít šanci se v klidu osprchovat nebo vykoupat.

Pleť

Základem krásného obličeje je hydratovaná pleť. Nezapomínejte se proto mazat (ideálně ráno a večer). Tato činnost vám zabere opravdu minimum času a výsledky budou znát již velmi brzy. Toto pravidlo si zautomatizujte a máte vyhráno. 

Make-up

Určitě není nutné malovat se každý den (i když i to některým maminkám vyhovuje), ale když už se chcete namalovat, oceníte, když v krátkém čase budete vypadat skvěle. Pokud pak jde o nějakou významnější akci (rozuměj něco důležitějšího než cesta k pediatrovi), je určitě vhodné vyhradit si na přípravu více času.

Jak tedy vypadat dobře v co nejkratším čase? Základem je sjednotit pleť . Zkusit můžete BB krémy (typ krémů pro srovnání nedokonalostí pleti, anglicky "blemish balm cream"). Pak už stačí jen pudr a pleť vypadá skvěle (aspoň tedy v rámci možností). Každá maminka samozřejmě ví, co jí sluší, jaké nedostatky potřebuje zakrýt a které dostatky naopak zvýraznit.

Hlavně je důležité nezapomínat večer na odlíčení a vyčištění pleti. Pokuduž jste večer tak unavené, že lidově řečeno "padáte na hubu", sáhněte po vlhčených ubrouscích.

Cvičení

Většina z nás se po porodu potýká s nějakými kily navíc.  Váha nejde dolů hned a rozhodně ne sama od sebe (ano, pár takových šťastlivců mezi námi je, ale většina normálních smrtelníků to tak nemá). Chce to pohyb. S malým dítětem je nejlepším pohybem chůze - dítě můžete mít u sebe v kočárku či v šátku. Nic to nestojí, dítě je na čerstvém vzduchu. Navíc děti v kočárku venku dobře spí. Ještě vás to nepřesvědčilo?

Kromě shazování kil je většinou také potřeba zpevnit postavu. Nemusíte kvůli tomu chodit ani do posilovny. Většinu cviků lze stejně tak dobře provádět i doma. Nemusíte se mořit ani moc dlouho. Důležitá je hlavně pravidelnost. Stačí se tomu věnovat i třeba jen pár minut denně a uvidíte, že výsledky se brzy dostaví.

   

Ruce

Ruce jsou údajně vizitkou každé ženy. Proto na ně nezapomínejme. Pro jejich krásu je 

opět důležité dopřát jim pravidelnou hydratační péči. Než jdete spát, nezapomeňte si je máznout vhodným krémem.

Spousta maminek o nehty pečuje velice ráda. Nalakované nehty vypadají ve většině 

případů velice hezky a je tolik krásných barev. Jen je vždy potřeba je včas odlakovat. Určitě víte, že při práci se obrušuje vrstva laku v horní části nehtu. A pak už to samozřejmě nevypadá moc hezky.

Nohy

Spousta maminek trpí tvrdými patami. Existuje spousta přípravků a pomocníků na boj proti nim. Každému však vyhovuje něco jiného. Jedna věc však zabírá naprosto všem. Spolehlivě a navíc je zcela zdarma. Chůze naboso. Vlétě máte opravdu ideální příležitost zbavit se tohoto neduhu. Využijte krásného počasí a odhoďte boty. Je to velice příjemné a opravdu to funguje. 

Nezapomínejte ani na úpravu nehtů. Určitě nemusíte sahat po křiklavých barvách laků na nehty (i když v létě vypadají vážně dobře), stačí jen dbát na to, abyste neměly přerostlé a okopané nehty.

Oblečení

Prvořadé je vždy to, aby bylo oblečení čisté. Nesmějte se, ono to mnohdy není zase tak 

jednoduché. Obzvlášť pokud máte malé dítě, kojíte ho a ten malý neřád na vás pořád  blinká. Nekompromisně se běžte převléknout. I když to znamená, že se v některých 

dnech budete převlékat třeba dvacetkrát.

Pokud jste doma, je určitě nejdůležitějším kritériem pro výběr oblečení pohodlnost. Ale i pohodlné oblečení může být hezké. A pokud jdete ven, sáhněte po 

něčem, co vám opravdu sluší. I ke kočárku si můžete vzít šaty a uvidíte, že ty pohledy 

okolí za to stojí. Zvednou vám sebevědomí a vy budete mít hned hezčí den. A určitě to 

ocení i váš partner. I když jste teď hlavně maminka, snažte se být pro svého muže pořád krásná.

Jste to, co jíte ( a pijete) 

Základem toho, že budete dobře vypadat, je vždycky vaše strava. Věděly jste například, že když hodně pijete (ideálně čistou neperlivou vodu), pomáhá to v boji s celulitidou? Zařaďte do svého jídelníčku hodně ovoce a zeleniny. Občas si klidně zahřešte, dejte si čokoládu, sušenku - ale nemělo by to tak být každý den.

Spokojená máma = krásná máma

I když jste na mateřské a váš život se na určitou dobu smrskne na plíny, mlíko a snahu 

uspat dítě, najděte si vždy čas i sama na sebe a své koníčky. Ono to sice zní jako klišé, 

ale opravdu to tak je. Když jste spokojená, cítíte se dobře, tak pak opravdu 

působíte na své okolí krásně. A spokojená máma znamená také spokojené dítě. A to se vyplatí!

Zapojte i tatínka

Ženy občas namítají, že nemají čas. Ano, my ženy jsme prostě takové, pořád něco děláme. Většinou několik věcí současně. Dost! Zastavte se a zapojte také tatínka. I on musí budovat vztah se svým dítětem - dejte jim tedy čas, který stráví jen spolu. A vy si klidně zatím zalezte do vany, dopřejte si relaxační koupel a hýčkejte chvíli své tělo. Nebo vyjděte ven a zajděte si třeba ke kadeřníkovi, na pedikúru či na masáž. I vaše tělo potřebuje hýčkat a profíci to prostě umí skvěle. Tak si to bez výčitek dopřejte.

Zajímá vás, jak se na mateřské udržují uživatelky Modrého koníka?            

Pojďte si přečíst, jak to vidí.

Krásně to shrnula maminka ivakalinova: "Pokud se človek cítí psychicky dobře, vypadá i fyzicky dobře. Nicméně se snažím dodržovat zdravější stravu, žádné sladkosti a kraviny, hodně pít čistou vodu. Každý den si umýt hlavu, namalovat se, hezky se ke kočárku obléct (přeci jen, doma pořád v legínach), každý den jít ven na čerstvý vzduch. Být mezi lidmi (to mě nabíjí). Cítím se lépe, když svítí sluníčko a je hezky. Snažím se 1x za šest týdnů dojít na nehty a ke kadeřnici. Věřím, že to všechno souvisí, spokojená maminka, spokojené dítko, spokojený manžel. A pak hned člověk vypadá dobře."

Dora13 to vidí zase takto: "Kromě základních pravidel a hygienických návyků (jakože si myju hlavu, maluju si aspoň řasy) se snažím cvičit - chodím běhat, případně cvičím doma, plus samozřejmě jsem věčně venku s dětma. A co se jídla týče, snažím se jíst dobře a vyváženě, vařím ze surovin a nejím blbosti. Diety nedržím, mám zkušenost, že se člověk stejně dřív nebo později vrátí ke starým návykům, tak se prostě snažím vytvořit si návyky dobré. "

A na závěr ještě pár slov od monunik: "Zásada je se nikdy nevymlouvat, že s dětmi se nedá nic stíhat a nekupovat si tepláky No a pak jen dělat to, co před dětmi. Pravidelně se objednávat ke kadeřnici, denně použít aspoň řasenku a rtěnku, hezky vonět, tělo si udržovat denními dlouhými procházkami s kočárkem venku."

A co vy? Snažíte se i na mateřské o sebe pečovat? Pokud máte nějaké triky, jak vypadat dobře, podělte se o ně s námi do komentáře.

Ke kadeřnici chodim jednou za rok na zastřižení a vlasy jsem si nikdy nebarvila - a i podle kadeřnice mám vlasy v super stavu, před dětmi jsem se malovala a s dětmi jsem se omezila jen na řasenku a čištění pleti - nikdy jsem neměla pleť lepší, jako když jsem vypustila make up 🙂 Zvládám to i bez nalakovaných dlouhých nehtů (i to jsem dělala před dětmi). To jen pro tak, že ne vždy pravidlené návštěvy kadeřníka, dlouhé nehty a make up člověku pomohou 🙂

18. únor 2018

V pátek jsem šla kolem Folly, a viděla jsem ceduli, ze dělají diagnostiku pleti.. Tak jsem tam zaskočila a výsledek mě úplně dostal.. pleť mam jak stará rašple. Ale není se čemu divit , na kosmetiku jednak nemám čas a ani peníze . Ale to jsou výmluvy, proste to teď flákám.Samozřejmě jsem si hned koupila čisticí pěnu, a další skvosty , který mě mají proměnit na čupr babu 😀 Jsem teda zvědavá, jak úspěšná budu , a jestli případně neodpadnu dřív , než se dostaví nějaký výsledek. Ale je to o tom, že když malá spí, tak já místo času na sebe mám čas na úklid , vaření ..
Vlasy mám naštěstí od přírody pěkný, to stačí ošplouchnout jednou za 3 dny.

18. únor 2018

@hani1234 No, popravdě bych se dost divila, kdybyste napsala, že vám na diagnostice pleti řekli, že máte krásnou pleť, která nic nepotřebuje :D Je to byznys... ;)

26. únor 2018

@netyka To, ze je to byznys , vím ..Ale v mem případě to nebude žádný tahání za nos. A myslím, ze i kdyby mi řekli, ze tu pleť mám fajn, tak mi stejně doporučí něco, abych tu pleť ještě víc rozjasnila atd.. Já nejsem zrovna ten typ, kterýmu se dá jen tak něco vnutit . Musím o tom byt sama přesvědčena 🙂

26. únor 2018

@hani1234 Jasně. To jo 🙂

26. únor 2018

Začni psát komentář...

Odešli