Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Protilátky proti spermatu. Mohou být i s jiným partnerem?

Zodpovězené
Umělé oplodnění (IVF)Diagnostické metody vyšetření ženyPřirozené plánování rodičovstvíSpermieAntispermatozoidální protilátkyTěhotenstvíGravidita
26. kvě 2020

Dobrý den,

před 9 lety jsem podstupovala IVF z důvodu protilátek na sperma bývalého partnera, údajně byla zvýšená nějaká bílkovina v obsahu. Nyní mám jiného partnera.

Je pravděpodobné, že bych tento problém mohla mít znovu, přestože nemám žádné subjektivní potíže, podráždění, pálení, jako kdysi?

Děkuji předem za odpověď.

Dobrý den,

výskyt protilátek proti spermatu nemusí být provázen žádnými klinickými obtížemi.
Plánujete-li s novým partnerem graviditu, a nedaří-li se Vám otěhotnět, je vyšetření protilátek proti spermatu ke zvážení.
Neplánujete-li těhotenství, vyšetřování pro Vás nebude mít přínos.


Přeji Vám krásný den,
MUDr. Martin Kučera, Ph.D.
Centrum asistované reprodukce Sanus Jihlava
ivf-jihlava@sanus.cz
www.sanus.cz