Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Otěhotnění po revizi, reziduum v děloze. Může ovlivnit prosperitu těhotenství a donošení dítěte?

Zodpovězené
Centra asistované reprodukcePřirozené plánování rodičovstvíTěhotenství po potratuVejcovodyNeplodnostTěhotenský testUž jsem těhotnáTěhotenstvíZamlklé těhotenstvíUltrazvukové vyšetření v těhotenstvíDělohaHysteroskopiePCOS
31. kvě 2020

Dobrý den, pane doktore,

léčím se s neplodností v IVF centru. Nemám již jeden vejcovod a mám i další potíže (PCOS, zamlklá těhotenství). Byla jsem na HSK po zamlklém těhotenství skoro před dvěma měsíci. Při kontrole mi zjistili, že v rohu děložním je malé reziduum. Jenže já dnes zjistila z těhotenského testu, že jsem znovu těhotná (přirozeně poprvé-zázrak). Mám však starost, zda to není brzy a jak reziduum může případně ovlivnit prosperitu těhotenství a donošení dítěte.

Moc Vám děkuji za odpověď.

Dobrý den,

moc držím palce, pokud jste těhotná, tak je to jen důkaz toho, že tam rezidua už nebyla. Nezbývá Vám teď čekat na ultrazvukové potvrzení těhotenství.


MUDr. Štěpán Machač, Ph.D.
vedoucí lékař IVF Clinic Olomouc
www.ivfclinic.cz