88petule
5. led 2022
396 

Barbie - panenky, hračky a doplňky, které žádné holčičce nesmí chybět!

Foto zdroj

Před 105 lety se narodila Američanka Ruth Handler, která vytvořila panenku Barbie. Napadlo ji to v době, kdy si její dcery začínaly hrát s panenkami. Tenkrát ale na trhu byly jen takové, co vypadaly jako nemluvňata, a Ruth si pro své dcerky představovala ideálně panenku pečovatelku nebo maminku, aby si mohly při hraní tyto role představovat.

V dnešní době najdete v obchodech spoustu druhů panenek typu Barbie. Nejen maminky, ale i panenky, které znázorňují vysněné povolání vašich dětí. Můžete koupit panenku letušku, zvěrolékařku nebo třeba kadeřnici. Pro zajímavost: povolání, které panenky znázorňují, je více než 100.

Dnes přináším článek, který vám pomůže vybrat hračky, co vašim dětem vytvoří celý rodinný hrací set. Užijí si tak moře zábavy a společně s kamarády budou hrát role, které se jim líbí a lákají je. Sama jsem jako dítě takový hrací set měla doma a ráda na hraní s mojí sestrou vzpomínám – i se k němu vracím s hracím setem mých dětí. Pojďme se na něj podívat.


1) KidKraft Domeček pro panenky Grand View Mansion s vybavením

Foto-zdroj

Jestli chcete svým dětem vytvořit takový svět, jaký znají ve velkém, první nezbytnou součástí bude bydlení. Na trhu se nabízí spoustu různých domů a domečků pro panenky typu Barbie – ať už plastových, či dřevěných. Pokud si budete takový domeček sami vyhledávat, nezapomeňte, že musí být vhodný pro panenky o velikosti 30 cm, jako mají právě Barbie.

Já mám dobré zkušenosti se značkou KidKraft, proto bych vám ráda doporučila všeobsahující dřevěný domeček Grand View Mansion, který koupíte s veškerým vybavením. Díky inovativnímu designu EZ Kraft Assembly je tento domeček rychle sestavitelný (zkracuje čas montáže o 40 %) a je opravdu bytelný.

Dům je vysoký 128 cm a má 8 pokojů. Obsahuje 34 dílů nábytku a příslušenství. Samozřejmostmi, které děti nejvíce baví, jsou pohyblivý výtah, dveře, okna a otevírací garážová vrata. Věřím, že v něm vaše děti najdou hotový ráj. U nás doma se domeček od KidKraft osvědčil a je jednou z nejoblíbenějších a největších hraček v pokojíčku. 🙂

  • Přesné rozměry: 127,25×32,0×128,27 cm
  • Hmotnost: 25,9 kg
  • Věk: Od 3 let

KidKraft Domeček pro panenky Grand View Mansion s vybavením

Dřevěný domeček Grand View Mansion je dodáván včetně veškerého vybavení. Díky inovativnímu designu EZ Kraft Assembly™ je rychle sestavitelný (zkracuje čas montáže o 40 %) a také je velmi bytelný. Vhodný je pro všechny panenky do výšky 30 cm.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 4 500 Kč.


2) Mattel Barbie Karavan snů 3v1

Foto-zdroj

Každá správná rodina jezdí na výlety. To mohou panenky zas a znovu s Barbie Karavanem snů 3v1. Právě tento karavan má mnoho využití pro hru. Najdete v něm pokoj pro lenošení, terasu, bazén, koupelnu s vyklápěcí sprchou i ložnici na střeše s tím nejlepším výhledem. Součástí je také plně vybavená kuchyň. Pokud odpojíte obytnou část karavanu, získáte samostatné auto pro 4 panenky. Součástí je také loďka pro nejlepší výletování a poflakování se u vody.

  • Rozměry otevřeného karavanu: 88,5×68×51,5 cm (D׊×V)
  • Rozměry zavřeného karavanu: 56×21×29 cm (D׊×V)
  • Věk: Od 3 let
  • Obsah karavanu: 50 doplňků

Mattel Barbie Karavan snů 3v1

Mattel Barbie Karavan snů 3v1 má mnoho využití pro hru. Nachází se v něm pokoj pro lenošení, terasa, bazén, koupelna s vyklápěcí sprchou i ložnice na střeše s tím nejlepším výhledem. Součástí je také kuchyň, která je plně vybavená. Pokud odpojíte obytnou část karavanu, získáte samostatné auto pro 4 panenky. Součástí karavanu je také loďka včetně kompletní rybářské výbavy, piknikového stolku se židlemi, spacáku a přikrývky.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 2 400 Kč.


3) Mattel Barbie Elegantní kabriolet

Foto-zdroj

Levnější variantou cestování pro panenky typu Barbie může být elegantní kabriolet se staženou střechou od Mattel. Nablýskané auto dětem a jejich panenkám jistě přinese hru plnou zábavy. Sportovní kabriolet je růžové barvy v kombinaci s černým interiérem. Ve voze najdete dvě sedačky a bezpečnostní pásy. Auto vypadá, jako když se třpytí, a děti zaujmou i otáčecí stříbrná kola.

  • Do kabrioletu se vejdou dvě panenky.
  • Věk: Od 3 let

Mattel Barbie Elegantní kabriolet

Mattel Barbie Elegantní kabriolet je růžové barvy s třpytem, černým interiérem a stříbrnými koly. Střecha jde vytáhnout. Uvnitř jsou dvě sedačky a bezpečnostní pásy.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 750 Kč.


4) Mattel Barbie z kolekce Made to Move

Foto-zdroj

K domečku a vozovému parku je na čase vybrat takovou rodinku, která vašim dětem sedne. V dnešní době máte na výběr spoustu různých Barbie panenek i Kenů. Volit můžete dle barvy a délky vlasů, proporcí panenky, povolání atd.

My se v tomto bodě zaměříme na výběr maminky. Já jsem zvolila panenku, která má ohýbací klouby. Hlavně pohyblivá kolena jsou u těchto panenek velkou výhodou – lépe se vejdou do auta a sedí na židli u kuchyňského stolu. 🙂

Mattel Barbie z kolekce Made to Move zvládnou jakýkoliv realistický pohyb, protože mají 22 pohyblivých kloubů. Mě nejvíce zaujala panenka s hnědými vlasy a zeleným topem, ale zakoupit můžete i jiné typy. Součástí všech těchto panenek je krásný elastický obleček. Barbie mají lesklé a česatelné vlásky.

  • Výška panenky: 30 cm
  • Věk: Od 3 let

Mattel Barbie V pohybu hnědovláska v zeleném topu

Barbie V pohybu hnědovláska v zeleném topu je 30 cm vysoká panenka značky Mattel, která patří do kolekce Made to Move.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 600 Kč.


5) Simba Panáček Cool Kevin, modrá vesta

Foto-zdroj

Pokud už má vaše holčička svoji panenku-maminku, je na čase k ní vybrat i tatínka. Opět na trhu najdete Keny několika značek a druhů. Můžete zvolit Kena s povoláním, Kena modela, ženicha, prince atp.

Mě zaujal Simba Panáček Cool Kevin. Opět volím právě jeho, protože má ohebné klouby, a tím pádem pro něj bude řízení kabrioletu hračka. Panenky a panáčci s ohebnými klouby zkrátka přináší víc variability ve hře. Společný tanec maminky a tatínka může být zábavnější, a když panáčka děti posadí na toaletu, nevypadá tak směšně. 🙂

  • Výška panáčka: 30 cm
  • Věk: Od 3 let

Simba Panáček Cool Kevin, modrá vesta

Simba Panáček Cool Kevin s modrou vestou se perfektně hodí k jakékoliv panence Barbie. Měří 30 cm a má ohebné klouby i moderní outfit.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


6) Mattel Barbie Chelsea

Foto-zdroj

K mamince a tatínkovi teď neodmyslitelně patří děti. Zaujaly mě ty od Mattel. Panenky i panáčci této značky mají dlouholetou výdrž. Řada Chelsea znamená různé malé děti pro vaše velké panenky. Holčičky řady Chelsea mají dlouhé česatelné vlásky a krásný úsměv. Můžete vybírat blondýnky, brunetky, černovlásky i, zrzky.

Malé panenky koupíte samostatně nebo v nějakém pěkném hracím setu. Existuje například set s houpacím koníkem nebo s domečkem na stromě. Dostupné jsou i sourozenci v setu za zvýhodněnou cenu.

Já jsem vybrala hnědovlásku Chelsea v letních šatech. Mini panenka je za příznivou cenu a dětem jistě vykouzlí úsměv na tváři. Šatičky mají krásné zářivé barvy a k panence patří i sladěné doplňky.

  • Výška panenky: 13 cm
  • Věk: Od 3 let

Mattel Barbie Chelsea

Mattel Barbie Chelsea je malá holčička nebo malý chlapeček pro dospělou panenku Barbie. Výška této panenky nebo panáčka Chelsea je 13 cm.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 200 Kč.


7) Mattel Barbie Skipper Miminko

Foto-zdroj

V dřevěném domečku značky KidKraft je připravený krásný dětský pokojíček určený výhradně pro miminko. V nádherném podkrovním pokojíčku najdete, mimo jiné druhy nábytku, dětskou kolébku. Miminko od Mattel řady Skipper se do ní vejde tak akorát.

Mattel Barbie Skipper Miminko umí sedět a držet svou lahvičku, která je součástí balení. Dalšími doplňky jsou dečka a sundavací plenka. Můžete vybírat ze šesti typů těchto miminek. My máme blonďaté s tmavě modrou lahvičkou. Na trhu však najdete toto miminko i v různých zajímavých hracích setech – Koupelový set, Set s přebalovací taškou nebo rozkošný set Čas na lezení pod hrací hrazdičkou.

  • Výška miminka: 7 cm
  • Věk: Od 3 let

Mattel Barbie Skipper Miminko

Mattel Barbie Skipper Miminko umí ležet, sedět a držet svou lahvičku, která je součástí balení. Dalšími doplňky jsou dečka a sundavací plenka.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 100 Kč.


8) Mattel Barbie mini herní set s mazlíčkem psí bouda

Foto-zdroj

I hlídací pejsek patří ke každému rodinnému domečku. Věřte, že takový mazlíček zapojí děti do běžných činností, které se každodenně odehrávají ve skutečném světě. Tento mini herní set obsahuje kromě prostorné boudy a dvou rozkošných psíků i realistické doplňky pro příjemné hraní.

  • Mini herní set mohou děti využít i pro samostatné hraní.
  • Věk: Od 3 let

Mattel Barbie mini herní set s mazlíčkem psí bouda

Mattel Barbie mini herní set s mazlíčkem – psí bouda obsahuje prostornou boudu, dva psy a realistické doplňky pro příjemné hraní (misky na žrádlo, barel a misky na vodu, vaničku, pelíšek, hračku a dečku).

Orientační cena produktu v době publikace článku je 300 Kč.


9) Mattel Spirit Fancy festival klisna Linda

Foto-zdroj

Také máte pocit, že ke každé panence Barbie patří kůň s dlouhou hřívou? Mezi Barbie a koníkem totiž může vzniknout velké přátelství díky neskonalé péči a lásce vašich dětí. Během hraní děti navíc trénují svou fantazii, jemnou motoriku a sociální cítění.

Krásná klisna Chica Linda má dlouhou hřívu, kterou děti ozdobí barevnými doplňky (jsou součástí balení). Ke klisně patří i festivalová „koňská deka“, kartáč pro česání hřívy a zmíněné vlasové květinové doplňky, které ozdobí nejen hřívu, ale i ocas.

  • Výška klisny: 21 cm
  • Věk: Od 3 let

Vyrobeno v originální licenci k animovanému filmu Spirit Untamed od DreamWorks.

Mattel Spirit Fancy festival klisna Linda

Mattel Spirit Fancy festival klisna Linda je krásný kůň, který se vyznačuje vysokým leskem. Zdobí ji dlouhá třpytivá hříva, kterou děti mohou ještě vylepšit barevnými doplňky (jsou součástí balení). Ke klisně patří i festivalová koňská deka, kartáč pro česání hřívy a vlasové květinové doplňky, které lze použít nejen na hřívu, ale i dlouhý ocas.

Orientační cena produktu v době publikace článku je 500 Kč.


To by byly všechny tipy pro vytvoření krásného Barbie světa. Věřím, že vás vybrané hračky zaujaly a že s nimi třeba potěšíte své nejbližší.

Máte nějaké pěkné vzpomínky na panenky Barbie a příslušenství? Byly součástí vašeho dětství? Já jsem měla blonďatou Barbie s vyndavacím těhotenských bříškem, ve kterém se ukrývalo miminko. Až v dospělosti jsem pochopila, proč šlo do panenky vložit jen hlavičkou dolů. 🙂 Můj 25letý Ken s ohebnými klouby opět dělá radost, jen ne mně, ale mým dcerkám. Stejně starý plastový dvoupatrový domeček pro panenky Barbie zase stále stojí v mém pokojíčku a dcerky se sestřenkami si s ním jezdí hrát k babičce. Je to taková naše srdcová záležitost.

Moc vám děkuji za pozornost. Než se s vámi rozloučím, poprosím vás... Pokud máte zkušenosti s nějakým dnes zmíněným produktem, ohodnoťte ho v koníkovském CENTRU RECENZÍ. ↩️ Moc vám za to děkuji a ráda pošlu srdíčko jako odměnu. 💙

S přáním krásného dne
Petra

Doteď toužím po Barbie s vlasy až na zem (před pár lety jsem si koupila id Simba toys a vlasy děsné) a taky po Barbie, na kterou šla reklama někdy v mých 14 letech: blondýnka, šablona s hvězdičkami a sprej na vlasy. A mám smůlu. Ač bych teď byla ochotná klidně dát dost peněz za Barbie, tak žádná neodpovídá těm, co chci. 🙂
A taky sestřenice měla na svou Barbie průsvitný župan s vyšitými hvězdičkami, které svítily. 🙂

5. led 2022

@loupacek Tak to bych ti moc přála, aby se taková Barbie na trhu zase objevila. Je pravda, že Barbie s vlasy až na zem jsem nikde neviděla. 🤔 Našem holkám by se také určitě líbila.
U nás jsou teď oblíbené i Barbie Winx s křídly. Křídla jsou za pomocí miniaturní páčky hýbací/létací a mohou se i odendat. 🙂
Jinak já si také ráda hraji s Barbie a kdyby se objevila nějaká pro mě neodolatelná, musela bych ji mít. 😀

5. led 2022

@88petule Jsem za klasiku, ještě snesu kloubovou, ale křídla jsou na mě moc. 🙂
Pořád koukám v hračkářství nebo na webech, i Amazonu a nikde nic. 🙂

5. led 2022

@loupacek Věřím v návrat v dobré časy ☺, ty panenky se na trhu určitě zase jednou objeví. 🙂

5. led 2022

@loupacek ja si jit tez prala cely zivot a nakonec jsem dceri (a sobe 🤣) koupila Stellu s vlasami na zem. Kvalita uplne jak Barbie (mame tu klasickou)...

5. led 2022

@roseinka Vůbec neznám. Jdu gůglit. Pro sebe, dceru by moc nenadchlo jméno panenky. 🤣 A jakákoliv panenka taky ne. Ona o panenky vůbec nestojí.

5. led 2022

@roseinka Nacházím Stella Monroe panenku? To je ono? Páč jestli jo, tak se mi nelíbí obličej. 😅

5. led 2022

@loupacek ja to popletla, je to steffi 🤣 mame teda jinou, ale maji ruzne
https://www.hrackarna.cz/panenka-steffi-s-extra...

5. led 2022

@roseinka Ahaaa, to jo. Steffi je od Simba toys a právě ona nemá tak kvalitní vlasy. Ta moje, co měla až na zem, je měla hned zacuchané. 🙂 Přesně ta v odkazu. Jen moje měla.modry pruh. 🙂 Ale třeba proběhla nějaká změna. 🙂

5. led 2022

Díky za článek, aspoň mám představu, co je teď na trhu. Moje Barbie měla ohýbací kolena a klouby nebyly vidět. A měla tak krásný obličej 😊

5. led 2022

@wikki07 Ano, i můj starý Ken má klouby, které nejsou vidět. Je škoda, že dnes je na trhu spoustu panenek, které mají klouby viditelné. Nevypadá to tak pěkně a snadněji může u panenky dojít k úrazu. Vlastní zkušenost. 🙂 Já mám svoje Barbie a Kena také pořád nejraději. 🙂🙂🙂

5. led 2022

@loupacek My mame tuhle doma. Pocitam, ze je tak 30 let stara a vlasky ma porad jako nove, jdou krasne cesat. Nedavno jsem narazila na inzerat, kde ji nahodou nekdo take prodaval, tak jsem ji hned posilala segre, abychom zavzpominaly, jak vypadala, kdyz byla uplne nova 😂 tak doporucim juknout na bazarky, obcas nekdo prodava ty nase retro Barbinky. Jinak ja jsem blazen do Barbie, mame doma karavan, domecek, auta, kone... Vse je zachovale jeste po me (a ze to je ale doba) 😂 taky mame doma Barbie Lociku, myslim, ze je z roku 2009 a ta ma taky uzasne dlouhe vlasky. Sehnala jsem na bazaru, vlasky se daji dobre zrenovovat, doporucim videa na Youtube, kde se pouzije naredena avivaz. Ja davam jeden dil avivaze, dva vody. Rozcesavam kartacem na psy. Tak treba nekomu pomuze 😉

5. led 2022

@terezasim Já u té Steffi už vlasy nemám. A svoji Barbie jsem nikdy neměla. 🙂 Dcera má tři a ty mají vlasy krásné. Naštěstí, páč aviváž kvůli vlasům panenky by se mně kupovat nechtěla. 😅

6. led 2022
6. led 2022

@loupacek ja prave myslela, ze by to mohla byt ta Barbie, co se Vam libila, kdyz Vam bylo tech ctrnact a pochopila jsem, ze uz takovou ted nemuzete sehnat, protoze ty nove uz se Vam tak nelibi. Tak jen jsem tim myslela, jen to, ze i ty puvodni panenky se daji jeste koupit a jsou kolikrat jeste nevybalene v puvodni krabici 😁

6. led 2022

@terezasim Já právě nikdy Barbie neměla, ale hodně jsem chtěla, tak jsem si řekla, že až budu velká, tak si ji koupím. 🙂
Ale na bazarech se pohybovat neumím, abych fakt nekoupila šunt.
Proto mě mrzí, že v obchodech nejsou.

6. led 2022

@terezasim Jojo, hvězdičky. To je ona. Ta se mi moc líbila. 🙂

6. led 2022

@loupacek ja to taky neumela a naucila jsem se nakupovat na Vinted a jsem spokojena. Je tam i moznost nakoupit s ochranou kupujicich, ze kdyz koupite neco, co neodpovida popisu, penize se vrati. Takze je to bezpecne. Urcite na Vas nejaka ta prava ceka 🥰😉

6. led 2022

Začni psát komentář...

Odešli