88petule
11. kvě 2020
555 

Zaměřeno na BIO! Protože BIO má dnes ZELENOU!

Čekáte miminko nebo už doma alespoň jednoho mrňouska máte? Jistě víte, že strava má velký vliv na vývoj dítěte. A to jak na fyzický, tak i na psychický. Proto je potřeba věnovat pozornost kvalitě jídelníčku Vašeho dítěte.

Jsou BIO potraviny skutečně zdravější? Proč si připlácím za BIO kvalitu? Jsou BIO potraviny vhodné pro děti? To a více si zodpovíme dnes v tomto článku. 

Určitě jste slyšeli, že organické potraviny jsou lepší než potraviny obvyklé. Ale proč? Potraviny obvyklé mohou obsahovat pesticidy a potenciální kontaminované látky, mohou tedy být pro dítě nevhodné. BIO potraviny jsou vyráběny bez pesticidů, bez antibiotik a bez růstových hormonů. Každá potravina je zřetelně označena, abyste tuto BIO kvalitu na první pohled poznali (nápis „BIO“ případně nálepka „BIO“). Je známo, že potraviny organické jsou chuťově vydatnější. Naše rodina ráda nakupuje v BIO kvalitě a jejich chuťovou vydatnost mohu odsouhlasit. 😊 Co se týče výroby, pěstování a zpracování BIO a NEBIO potravin, zde vidím ten nejzásadnější a příjemný rozdíl.   

Právě rodiče, kteří sami upřednostňují BIO kvalitu, sahají po nejkvalitnějších BIO produktech dětské výživy. Při pěstování BIO ovoce a zeleniny se nepoužívají průmyslová hnojiva ani pesticidy. Plody tedy nemohou obsahovat žádné zbytky dusičnanů a dalších nechtěných látek. Věřte, že i když u dospělých nemusí být vyvolán žádný problém, děti mohou reagovat na nějakou látku přecitlivěle. Například s dusičnany, které pocházejí z běžného zemědělství, si dětské tělíčko umí jen těžko poradit. U dětí pak dochází k nepříjemným zažívacím potížím. 

Výrobky Nestlé jsou připravovány z pečlivě vybíraných kvalitních a prověřených surovin, které pochází z ekologického zemědělství. Aby byla zajištěna 100% kvalita pro Vaše nejmenší, firma Nestlé spolupracuje s farmáři, kteří splňují nejvyšší světové normy požadované v ekologickém zemědělství. 

BIO produkty dětské výživy mají vyšší obsah živin. Jsou jimi vitamíny, antioxidační látky nebo vláknina. Naopak neobsahují umělé konzervanty ani barviva. Nestlé má například na trhu kapsičku 100% mango v BIO kvalitě. Kapsička obsahuje jen mango pyré a kapku citronu pro svěží chuť. 

Co se týče ceny BIO dětské výživy, cena je vyšší než běžné produkty. Musíme si ale uvědomit, kolik práce se za jedním BIO ovocem skrývá. Já jako vlastník malé zahrádky vím, jak náročné je bez chemie cokoliv vypěstovat. BIO zemědělci navíc podstupují ještě kontroly pro povolení užívání BIO certifikátu a i to je součást BIO tržní ceny.

BIO příkrmy jsou tedy pro naše nejmenší velmi vhodné. Občas se ale stává, že děti ovoce i zeleninu odmítají. Stává se tak kvůli nově poznané chuti. Nejlepší začátek je začít s novým pokrmem hrou. Z kousků ovoce a zeleniny můžete vytvořit na oblíbeném talířku kamaráda zajíčka nebo tu sousedovic mazlivou kočičku. Na cesty můžete zkusit ovocné BIO kapsičky, které děti milují především v období „Já jedině sám/sama!“. 

Můj názor je, že BIO kvalita je v dnešní době ta nejlepší investice do našeho zdraví a zdraví našich dětí. Závěrem bych připojila Nestlé heslo: „Zdravý začátek. Zdravý život.“ ♥

Tento měsíc se budeme věnovat BIO kvalitě a Nestlé BIO produktům i v naší soukromé skupince. Můžete se přijít podívat nebo i přispět svou zkušeností a recenzí. 

https://www.modrykonik.cz/group/8769/

Děkuji za pozornost.

Vaše Petra, Ambasadorka pro #nestle

#bio_ma_zelenou

Škoda, že se ty kapsičky nedělají i ve větším. To je hned pryč.

13. kvě 2020

@petaov Také by se nám hodily ve větší gramáži. Nikdy jsem to nezjišťovala, proč je všechny výrobci vyrábí v gramáži okolo 100g. Napadá mě jen, že jsou od 6. měsíce věku dítěte a v tu dobu a pár měsíců po tom je to vhodná velikost pro malé dětské bříško. Také mají být podávány jako "nouzovka", která se vejde do kabelky, tudíž je vždy po ruce, když má náhodou děťátko hlad. Výrobci počítají, že ke svačině kupujeme dvojnásobné balení ve skleničce. 🙃👍

13. kvě 2020

Začni psát komentář...

Odešli