Protože v srpnu se vám zalíbil recept na borůvkový cheesecake, v září přicházím s dalším receptem, který je u nás doma opravdu hodně oblíbený.
💙 ŠVESTKOVÝ RÝŽOVÝ KOLÁČ 💙
____________________________________
📖 Recept na kulatou formu 26 cm :
____________________________________
1 a ¼ hrnku rýžové mouky
½ - ¾ hrnku moučkového třtinového cukru (přesné množství nechám na vás 😊 )
70 g rozpuštěného kokosového oleje
180 g zakysané smetany
2 vajíčka
balíček kypřícího prášku
půl lžičky vanilkového extraktu
2 - 3 lžíce mléka
____________________________________
Na těsto poklademe půlené švestky a dáme péct na 20 minut a 170°C. Švestky posypeme drobenkou (2 díly mouky : 1 díl cukru : 1 díl másla) a dáme dopéct na 10 minut.
____________________________________
Dobrou chuť 💙
A pokud máte doma mrňousky, kteří švestkový koláč ještě nemůžou, můžete jim na stejné švestkové vlně nabídnout švestkové pyré v kapsičce od #nestle. Pyré v kapsičce je bez lepku, bez konzervantů a bez přídavku cukrů.