1 / 1

    Jdete si za svým snem a to je dobře 😉👍

    14. črc 2020

    Já to úplně chápu, takto mne oslovila vila, ve které mám nyní už pět let ordinace. Byla to celkem ruina, zůstaly jen obvodové zdi, schodiště a 120 let stará dlažba právě ve schodiště. JInak jsem vše nechala přestavět. Ještě jedny vstupní dveře dřevěné. Ten posun od zničeného k novému je úžasný, že....

    14. črc 2020

    Krasne plneni snu! A delate si svuj soukromy raj a to je krasne 😊 My jsme se nastehovali pred dvema mesici. Pasivni dum nam tedy postavila firma, ale zahrada cita nyni nejakych 1700 metru ctverecnich a jsou s ni velke plany. Jenze zatim jsou to hromady jilovite pudy a rozjezdene brazdy po tezke technice. Jakmile se zazelena trs jetelicku a obali se vcelkami, jasame 😊

    14. črc 2020

    @juliet84 🤍

    14. črc 2020

    @leiladelly Naprosto podobné. Mě i nadchli sousedé, že takovou krásu tu dlouho neviděli. Do domu se sbíhaly léta kuny a další zvířáta. Byla to tady docela divočina. Letos doděláme zahradu a příští rok nás čeká třešnička na dortu - fasáda. Pak už pomalu budeme finišovat. 🤍

    14. črc 2020

    @1lenuska1 Tak ať se Vám krásně zabydluje též. Ona je to makačka. Člověk si vždy řekne, že je to hned hotové a ono to tak úplně není. 🍀 Ale i to tvoření má co si sebe a myslím, že to pak člověku bude i chybět.

    14. črc 2020

    @88petule To je super 🙂 Člověku to dělá dlouho radost.... První roky mi pacienti ordinace chválili a mě to vždy povzbudilo. A jsem ráda každý den, že jsem odešla z nehezkého nájmu do hezkého svého 🙂 Tak užívejte, radujte se, budujte.... My teď upravujeme zahrádku, tak také v malém inovujeme.

    14. črc 2020

    @leiladelly Tak ať se daří i Vám. Děkujeme. 🙋🏻‍♀️

    14. črc 2020

    @88petule Jak já Ti rozumím! Dva roky jsme hledali v Praze větší byt. Nakonec manžel objevil vilku že třicátých let, já jsem se na ni ani nechtela jít dívat, protože to bylo nad naše finanční možnosti. A pak jsem vešla dovnitř a musela jsem manželovi dát za pravdu, že tohle bude nás domov. Bydlíme tu rok a půl, práce ještě dost a dost. Ale má to tu neuvěřitelnou atmosféru.

    14. črc 2020

    Vypadá to krásně 😊 My jsme takto 2 roky v novém, koupili jsme stare staveni, mame dum, srodolu, kamennou maštal a ohromny sad. Vsude bylo plno veci a nepořádku. Obytny dum jsme udelali hned a ted postupne uklizime a zbelebujeme zahradu. Je to nekonecna práce.

    14. črc 2020

    @ivaze Ano, to je ten pocit. Mě takto zrazovali rodiče, jestli má smysl se na dům jezdit vůbec dívat. Že je to tolik práce a navíc je dům pro nás prý zbytečně veliký. Není. Máme téměř zaplněný celý dům (nyní obýváme skoro 200m2). A plány máme i uvnitř na půdní prostory. Maluji si i to, že nějaká z dcer s námi v domě se svojí rodinou zůstane. Ale to je jen v mých myšlenkách a snech. Nechám to na osudu.

    14. črc 2020

    @ivaze Ať se vám daří a krásné bydlí.

    14. črc 2020

    @janapechova My také tak. První dům. Poté zahrada. My máme hotovou přední zahradu. Zadní je momentálně rozkopaná - výkop na bazén, výkop na trampolínu, staví se plot, atp. Mezi zahradami stojí stodola. Tu jsme momentálně otevřeli a skrz ní se bude chodit z přední zahrady do zadní. Z chlívů momentálně budujeme odkládací prostory. Ale zůstává kouzlo dávných časů - dřevěné dveře od chlívů se zápatkami apod. Je to nekonečná práce... Ať Vám to jde také od ruky.

    14. črc 2020

    Obdivuju. Taky bych toužila po domě. Ale nemám k tomu parťáka se stejnou touhou.

    14. črc 2020

    @loupacek Děkuji. To je mi líto. Znala jsem pár, u kterých to bylo stejné. Po 5 letech dohadování, kdy ona chtěla dům a on byt ve městě, koupili hotovou novostavbu, aby to měli bez práce. Nevím, jak pokračuje story dál, protože bydlí měsíc, ale zdá se, že budou spokojení. Třeba také k něčemu takovému dojdete... Někdy stačí i malá chatička v nějaké prdelce světa za malé peníze a člověk může být šťastný, že se dostal na jiné místo. Misto, kde ten jeden snílek může tvořit.

    14. črc 2020

    @88petule díky, taky tak!😘

    14. črc 2020

    Také nás to čeká. Mám obavy ale zároveň se těším. Máte to hezké ☺

    14. črc 2020

    @wikki07 Děkujeme. S obavami si hlavu nedělejte. Vše nějak jde. Vždycky. Hodně štěstí. 🍀

    14. črc 2020

    V domě kde jsme bydlíme 13 let, bohužel nebyl nás tak jen běžný úklid, vymalování atd. Je to pár let co je nás a já měla sice vidinu, predstavy o jeho kráse, co vše se udělá..
    K nesnimu dnů je to sbor ve kterém se necítím fajn i malý dle hlášek, že jak bude moct odejde.
    Finančně nikdy nedojde na úpravy i když nějaký plat mám, ale zdr.se neví co bude za týden, mes, rok..
    Kdyby bylo na mě, šla bych do upraveného bytu..
    Nejde to 🙂) máme hromadu zvířátek, zahradu o kterou bych nechtěla přijít.. Moje květinové záhony, skalky atd. Ale co dělat?
    Střecha nám na hlavu nespadne, tu jsme museli udělat a ještě 12 let se bude splácet

    14. črc 2020

    @modelis Z Vaší zprávy jsem teď zvláštně rozpoložená. 🙂 Je to těžké, přijít o něco, co se buduje tak dlouho... Co je už Vaší součástí. Rozumím. Je mi z toho smutno. Vidím to u mé babičky a dědy, kdyby byli ve městě v bytě, neměli by takové starosti s domem, dojížděním za doktory... Ale opusťte svůj dům, kde jste celý život žili...

    14. črc 2020

    @88petule naše stěhování a bydlení během těch skoro 16 ti let nebylo nejlepší, já se celkem stěhoval 6x..naposled sem..
    Plán byl dočasně tu bydlí než pujdem k jeho rodičům..
    Tam když se cokoliv opravoval dělilo na počet pracujich.. Takže 1/3 platil muž.. S představou, že barák bude jeho, ten byl komplet někdy už 7 let zpět.
    Tady jsme nemohli nic i když je to rodina, ale vyrážet peníze co nikdy naše nebude.
    Narodil se malý, já zdr problémy a uběhlo pár let, než jednoho dne mi bylo řečeno, že barák bud nás, že tak k rodičům jde jeho sestra..
    Nebudu rozepisovat co a jak, je to nadlouho a hlavně to člověka sere, ale doteď to můj neprekousl..
    Nejsou peníze a čas na opravy, vše dělá sám, 2 roky než se budelalo patro nějak a stejně není dodelane, nic tu nefunguje jak by mělo.
    Spokojený tu asi není nikdo, ale můj řekl, že do bytu nikdy nepujde. Já občas mám chuť se sebrat a jít někam..
    Když jsem chodila na návštěvy a mají to tam nádherný, nebo známé že to a to mají nové, zrekonstruované, tak to mrzí a bolí..
    K nám nikoho nevodim, i když sebelepší uklidim není to ono, není to uklizeno a nikoho tu tahat nechci. Kdo tu byl viděl, ale za poslední roky se za to stydím..
    Pouštět se do úprav se ani jednomu nechce, za 9 let pokud bude chtít, tak se barák přepíše na malého, aby si to udělal dle sebe, nebo odejde pryč a my tu dozijem a nebo prostě Budem muset někde do bytu, když stářím nebude zvládat dům a vše kolem.
    Výhoda je, že máme vše domácí, zeleninu, ovoce.. Prostor na relax venku atd. to v bytě člověk nepozná pokud nemá zahradu někde koupenou či rodina, rodiče..
    Já si zvykam, že to nikdy nebude top, ale jde to těžko.. Fíky práci teď tu nejsem v uvozovkách 24hod tak to tak na mě nepadá to ano, ale stačí jak někdo pošle fotecku bytu, kus barácku se známých tak to za bolí to ano..

    14. črc 2020

    @modelis Rozumím Vám. Mrzí mě to. Ale zase vše nemusí být úplně top. 🙂 Nám také nikdo nepomáhá. Žijeme z platu policajta 😆 a já jsem už 7 let na rodičovském příspěvku. Ale je pravda, že šetříme a budovat a velebit dům a zahradu chceme oba. Zaměřila bych se hlavně na výhody a netrápila se. 🤍🙋🏻‍♀️

    14. črc 2020

    @88petule děkuji 😉

    14. črc 2020

    @88petule Tak to.budete mit krásné 😊 my máme veliky dvůr uprostřed a stavby okolo a sady a zahrady za stodolou a pod stodolou. Dcur jsme meli ještě minuly mesic taky rozkopany. Ale ve stodole mame parkovani pro traktor a ukladani veci a maštale taky na veci a v jedny budou kralici a slepice jednou. A jeste z půdy na dome udělat patro, no porad je co dělat 😊

    14. črc 2020

    @88petule Problém u nás jsou peníze plus to, že chatu bych ráda, ale maximálně hodinu cesty. No uvidím, co budoucnost přinese.

    14. črc 2020

    @loupacek Ano, vím, peníze věčně člověka zdržují. Také to tak máme. Momentálně jsme po skončení fixace hypotéky refinancovali a hypotéku si navýšili, abychom mohli rekonstruovat venku. Určitě budoucnost přinese něco pěkného. 🍀

    14. črc 2020