aedoss
7. bře 2017
4875 

5 věcí, které mě naučilo mateřství

Kromě základních dovedností, jak se postarat o své dítě (ne, nedávají v porodnici k dítěti manuál a ne, tyto dovednosti nejsou vrozené, je třeba si je osvojit), mě mateřství naučilo:

  • Trpělivosti - po sté za den zvedat ze země lžičku, po sté za den vysvětlovat, že se něco nedělá nebo naopak dělá tak a tak. Zkrátka provádět ty každodenní stereotypy pořád dokolečka dokola a nezbláznit se.
  • Práci s časem - za den se dá stihnout tolik věcí, když si je dobře rozplánujete. A kolik se toho dá stihnout během kýžené hodinky odpoledního spánku vašeho dítěte! Upřímě nevím, co jsem ještě jako bezdětná se vším tím časem dělala.
  • Tvořivosti a představivosti - umět zabavit malé dítě a celý den odpovídat na otázky "co je to?" jistou dávku tvořivosti a představivost potřebuje. S rostoucím věkem dítěte se zvyšuje i tento um.
  • Fungovat bez spánku - nikdy bych nevěřila, jak je spánek strašně přeceňovaný, vždyť se dá fungovat i bez něj! Po pár dnech sice jedete v režimu autopilot a doufáte, že se ještě někdy v životě vyspíte. Po pár měsících zjistíte, že to jde vážně i bez toho spaní. 
  • Nadhledu - brát věci, tak jak jsou. Někdy je líp a někdy je hůř. Užívat si všechny ty neopakovatelné okamžiky a situace, při kterých nevíte, jestli se na toho malého človíčka zlobit nebo se smát.

Každého mateřství naučí něco jiného a osvojí si pár nových dovedností. Jaké jsou ty vaše? 

#mk_blog_academy #blogujeme #zabava #materstvi

To je hrozny clanek. Takova realita! Preju, at se naucis dalsi dovednosti. Ja zatim prisla na precenovanot spanku. 🙂

7. bře 2017

Naučila jsem se sebeovládání. Kolikrát bych toho malého záškodníka nejradši přizabila, ale zatím bez úhony přežívá 😂.

7. bře 2017
aedoss
autor

@verabas Snad jsi to myslela ironicky, že je ten článek hrozný ;) V opačném případě doufám, že mou další dovedností bude zdokonalení v psaní. 🙂

8. bře 2017
aedoss
autor

@radkamorrisova Vidíš, já zrovna včera to sebeovládání moc nezvládla a bouchla jak papiňák. Ještě se mám co učit. 🙂

8. bře 2017

@aedoss jojo, libi se mi to. Jen je desiva ta realita. 🙂

8. bře 2017

@aedoss Taky občas bouchnu. Ale zdaleka to není tak často jako dřív 😉. On se na mě totiž vždycky tak podívá, jako by říkal "tak tos fakt nezvládla". Ten výraz v jeho očích, kdy doteď jsme byli sobě rovní parťáci a já jsem ho shodila tím svým výstupem.... Úplně ve mně hrkne a stydím se tak, že si pak dávám pozor. ☺

8. bře 2017
aedoss
autor

@radkamorrisova chápu tě, ale asi i tohle k mateřství patří. Máme se pořád v čem zdokonalovat. 🙂

8. bře 2017

Um improvizace poviší taky na vyšší level 😉

13. čer 2017

Začni psát komentář...

Odešli