andelkaprdelka
11. pro 2017
685 

Testování hraček Fisher Price

Když koník vyhlásil možnost testovat hračky, tak jsem to zkusila a nečekaně se na nás usmálo štěstí - za což moc děkuju. Vezmu to pěkně postupně, jak a proč hračky mě a kluky zaujaly, co je na nich super, co méně a celkové shrnutí.

BeatBo - tanečník

Tak tato hračka u nás doba vyhrála na celé čáře. Již při rozbalování všechny upoutá veselá barevnost, hračka je poměrně velká,  těžká a robusní, jako "nosící" prvek slouží super textilní ouška, nebo tlapky.

Tanečník umí plno super kousků - trsá, vrtí se, zpívá, nahrává, bliká 

Na pravé nožce má dvě tlačítka - hudební a "naučné" 

  1.  v naučné části se děti naučí barvy, počítat a abecedu (ke které mám teda výhrady, pač není česká, ale u těhle hraček je to prostě "normálka", )
  2.  hudební část je několik písniček, které se opakují a v podstatě učí děti pohybu,
    nejvíc u nás frčí Tanec soch - "hudba nezní, ihned zmrzni",
    další písničky děti učí tleskat, dupat a táák
     - co bych uvítala je nějáké tlačítko, které písničky hraje pořád dokola,
    takhle musí děti při "trsání" odbíhat a po chvíli je to mačkání nebaví.

Dále nahrávací sekvence, což je za mě velké mínus: zvuk se nahrává cca pět vteřin a moc poslouchatelný teda není, hračka si to jaksi "zremixuje" a zpěv vůbec nebere, ale kluky baví hodně,  většinou nahrávají "ahoj, auto" a takové jednoduché věci,  které tanečník docela zkousne, ale pořád to není co do poslouchatelnosti nic moc, na téhle věci bych lehce "zapracovala".

Jinak je možné mačkat bříško, které taky hraje, hlas není tentokrát klasický "pejskovský", ale jiný, takový jakože "dospělejší" 😀 

Pro koho je hračka určena? 

- řekla bych, že pro všechny děti, které mají rády zábavu a rády tancují 

Plusy:

- veselé barvy, nerozbitná konstrukce (několikrát zažil pád z docela vysokých míst
   a ani škrábanec), 

- děti zábavnou formou nabádá k tancování, tleskání, učí je barvy, počítat,
   tu abecedu bych do toho asi ani moc nepočítala...

- hlasitost se dá navolit na řvaní a mírné řvaní 😀, ale u nás teda vždy jede na plné       pecky.. au moje uši 

Mínusy:

- ten nahrávací mod je prostě děsněj - ale zase děti baví, takže je to vlastně mínus??

Cena: nejlevější jsem viděla kolem cca 1200 Kč, 

Bonusy : dá se koupit i v miny verzy, za cca 400 kč, takže jestli nechcete riskovat,
že třeba dítě nebude bavit, asi bych začala menší verzí a případně koupila větší.

Celkově mě a děti hračka bavila nejvíc, moc jsem na tanečníka "nesázela",  ale nakonec to vyhrál na plné čáře, tuhle hračku bych s klidným svědomím dětem koupila, takže vřele doporučuji dál 🙂 

Housenka Code-a-pillar

Na pomyslném druhém místě u kluků skončila housenka. Je složená z těla, kde je jeden "zapínací" čudlík a pak z článků,  které se připojují pomocí usb - což zvládne i náš dvouleták, jde to snadno a lehce.

A co všechno housenka umí:

Noo podle mě toho teda moc není 🙂 v podstatě si jen tak "švitoří",  jezdí, zatáčí a svítí, na druhou stranu je super, že nezpívá, nemluví,  jen si tak mumlá svojí housenkovou řečí. Takže, na hlavní tělo housenky se připojují články, které pak určují směr,  ze začátku to kluci dávali, jak jim to přišlo pod ruku, potom už to Jiřík začal skládat tak, aby housneka projela nějákou trasu. Je poměrně náročná na prostor, i když jede třeba rovně, tak se vlní,  na koberec vyjede, ale dost u toho "funí". 

Pro koho je hračka určena:

- pro děti, které rády plánují trasy a maličko u toho "myslí",  protože třeba Kubíkovi je to jedno, zapojí to, co má nejblíž a pak se rozčiluje, že se housenka rozčiluje 🙂 

Plusy:

- robusní konstrukce, poměrně těžká, ale zase v podstatě nerozbitná  (Kubík se snažil ukousnout tykadla, ale neúspěšně ) 

- nezpívá, nemluví, ovládá se jedním tlačítkem 

- opět se dá nastavit hlasitost, což je u nás zbytečný knoflík, protože vše musí být slyšet

- lehké nasazování článků

- může jezdit i ve tmě, protože suprově září 

Mínusy:

- kolečko u těla housenky je z nějákýho "aušusovýho" materiálu, už po měsíci je dost ojeté, takže jsem zvědavá, jak dlouho vydrží a je dosti náchylné třeba na vlasy.. stačí pár vlasů a nejede

- baterky - chce to kvalitní, nejlépe nabíjecí, pač to opravdu žere ... 

- a takové malé mínus může být i to, že se pak dílky válejí všude, známe děti, to rozhází, pak to hledají a tak 

Bonusy: dají se přikoupit další a další dílky - bud jeden za cca 150 Kč, nebo v sadě po třech, kde ceny začínají na 450 Kč a ted taková otázka do pranice, na návodu je psáno, že housneka uveze max. 15 dílků. Ha - opravdu by mě zajímalo, jestli uveze víc, třeba dvacet..  jestli je na to vybavená, neboo je housenka tak chytrá,  že umí počítat do patnácti?? 😉 

A ted k ceně: nejlevnější jsem viděla za cca 1300 Kč,  když si k tomu připočtu třeba dvě rozšiřovací sady, extra nabíjecí baterky, tak máme hračku za třeba dva a půl tisíce.. a to je teda už docela garda

Osobně bych se asi docela rozmýšlela, jestli housenku pořídit,  když vlastně "nic moc" neumí..  ale klucí by jí stopro brali, protože je prostě baví.

Smart stages globus

Globus, globus, globus - to je za mě, nás takové malé, velké zklamání. Na první pohled opět krásná, barevná, robusní hračka s plno tlačítkama,  čuflíkama a tak.

a ted k testování:

Těšila jsem se, jak se na něm klucí, hlavně Jiřík "vyřádí", jak se naučí plno věcí a ejhle..

Jiřík si k němu sedl, začal mačkat, přepínat, točit, a po chvíli prohlásil:  "Maminko, to je všechno?? To já už pžeci vím".

Co globus umí?

má hned tři úrovně

1 - zde se děti učí, jak dělají různá zvířátka, jak se zdraví v té a té zemi

2 - tady například děti hledají určitá zvířátka - a super věc je, že mají i zpětnou vazbu
           -  najdou klokana, globus je pochválí

3 - typické zvuky kontinentů  - opět bych zde měla návrh k zlepšení
      - např. uvést, co je to za hudbu, jaký nástoroj a tak. V podstatě začne hudba a nic

a trochu podrobněji:

globus je rozdělen do sedmi kontinentů, na každém jsou tlačítka s typickými zvířátky.

A už jsme u toho.. proč je v Evropě třeba liška?? to není víc typické zvíře pro Evropu? 
Když se teda chtějí učit ty "zvuky" zvířat, zrovna liška toho moc nedělá. Těch informacích o zvířátkách se taky nedozvíme mnoho. Dále jsem něják nepochopila, jak je to myšleno s tím severním polárním kruhem - prostě je na globusu páár nepřesností, nebo "nedotažeností", které mi jakože nevadí, ale když už to děti chci učit, tak pořádně, že jo. Když se globus otáčí, hraje písničky, dole jsou otočné "knížečky", které hrají písně také. 

Plusy: 

- krásná, barevná hračka, opět robusní

- dává dětem zpětnou vazbu, což by mělo být u všech hraček 

- designově opravdu vyvedené, na kontinentech jsou nakreslené i památky, které jsou důležité - jako pyramidy v Gíze, v Indii Taj Mahal, Socha svobody v Usa a tak

- děti se naučí zdravit v jiném jazyce

- opět se dá regulovat hlasitost povídání a zpívání 

Mínusy:

- globus je opět nahrán "pejskovým" hlasem, ke všemu ve dvou úrovních a ta druhá je teda šílená a trhá uši.. auva

- některé věci mi přijdou nedotažené, nedodělané, jakoby tam někdo chtěl "narvat" co nejvíc info, ale tak něják to nevychytal

- jisté nepřesnosti na globusu - ano, je to hračka, ale i tak by to mohlo být "ucelenější", obzvlášt, když by to mělo být pro předškoláky. 

A pro koho je teda globus určen?

Podle mě je globus určený pro děti, které s poznáváním světa a zvířátek začínají. Děti, co o tom něco vědí, budou asi zklamané a nebude je to bavit, viz. Jiřík, hodně na pořady o zvířátkách, oceánech, světadílech koukáme, a sám řekl, že to všechno ví, a že ho to nebaví, když se nedozví nič nového, mno. A neřekla bych, že je to pro předškoláky, max. tak pro děti do čtyř let. Neříkám, že to není pěkná, nabouchaná hračka, pro Kubíka bude časem super, že se naučí plno věcí, ale jak jsem psala, pro dětí, co něco ví, to je " o ničem".

Cena: začíná na cca 1200 Kč ( ted mají např. ve slevě v Tescu), upřímně nevím,
jestli bych globus dětem koupila, jako je koukatelný, to jo,  ale je spíš pro Kubíka, takže pro dvouletáka, pro předškoláka bych ho nepořídila.

Žabka - nauč se měřit 

Můžu napsat, že to je naprostý a úplný propadák. Hračka, co je podle mě i dětí naprosto o ničem a na nic. Kluky vůbec nezaujala. Jako první se pokusil Kubík "zkřížit" žábu s housenkou, když mu to nešlo, tak jí zahodil. Jiřík miluje počítání a měření, žabku zkusil a se slovy:   "je houpá a klátká, ladši si půjčím tvůj metl (krejčovskej)" jí zahodil a už se k ní nevrátil.

Co žabka umí: 

- naučí děti počítat do padesáti - po jedné, po pěti, deseti

- měří, teda děti měří - moc toho nenaměří, metr má jen padesát cm

Plusy:

- naučí děti počítat do padesáti

- žába na hračce je hezká, jako dekorace super 

- a dál nevím, nic moc mě nenapadá

Mínusy: 

- má jen padesát cm dlouhý "metr".. proč padesát?? dyt to je strašně málo

- tělo žáby je robusní, velké - pro malé pacičky na prd, pač to nemůžou držet

- žádná zpětná vazba - nabádá děti, at změří třeba párek v rohlíku. Proč zrovna párek v rohlíku?? Jiřík se sám ptal, co to je - ano, nezná párek v rohlíku řekne: změř 30 cm.. nic.. změř něco kratšího.. nic.. žádné: néé, to je delší,  zkus to znovu.. takže vlastně dítě měří a je jedno jak.

Pro koho je hračka určena?

- za mě teda pro nikoho, naprosto nedomyšlená hračka, která sice měří, nabádá k tomu děti, ale tím to končí.. 

cena: nelevnější jsem viděla za cca 450 Kč, což bych do téhle hračky nedala,  je to předražený padesáticentimetrový měřák, který děti naučí max. počítat do padesáti, o nějákém "hlubším" porozumnění měření to teda není, a to proto, že nemá žádnou zpětnou vazbu.

Ješte jednou chci moc poděkovat za možnost testovat tyhle hračky. Veškeré recenze jsou z mého pohledu, potažmo z toho,  jak k testování přistupovali klucí. Jestli jste dočetli až sem, jste dobrý 😀 snad jsem na nic nezapomněla a kdyby vás něco zajímalo, klidně mi napište 😀 

Krásný předvánoční čas, 

Kristýna 

#test_fisherprice

Začni psát komentář...

Odešli