apacheeeAMBASADORKA
    Zpráva byla změněna    25. bře 2020    

    #modra_skolka pokračuje 😁
    -----------------------------------------
    Domácí puzzle
    -----------------------------------------
    Potřebujete:
    Pohledy nebo fotky na rozstrihani, nůžky, obálky pravítko, pastelky, papír se vzorem písmen

    Postup:
    ✔️ Motivace: tentokrát stačí vysvětlit, že si zahrajeme na výrobce puzzle a vyrobíme si vlastní a takové, které nikdo jiný nebude mít 😁

    ✔️ Zacneme tím, že na druhou stranu obrázků dítěti narysujeme čáry, podle kterých bude stříhat. U menších dětí volte menší počet dílků a hlavně jednodušší tvary. U větších můžete trochu pritvrdit, ale ne moc, ono to zase tak jednoduché, jak to vypadá, není 😂

    ✔️ Dítě má za úkol obrázky rozstrihat podle vašich čar. Vždy kontrolujte správné držení nůžek, pokud není správné, opravujte!

    ✔️ Puzzle je potřeba uklízet aby se nepoztracely jednotlivé dílky. K tomu se skvěle hodí obálky. Já zvolila k tomu i trénink písmen podle vzoru. Pro lepší práci jsem nacrtla 2 čáry, mezi které má dítě písmena umístit. To je spíše až pro předškoláky, takže prcky s tím netrapte. Na každou obálku pak dítě nakresli obrázek tak, aby se dalo poznat, jaké puzzle se v něm ukrývá.

    ✔️ Všechny rozstrihane kousky puzzli smíchejte dohromady a úkolem dítěte je roztridit tak, jak patří k sobě a postavit je.

    ✔️ Poté každé puzzle uklidit do své obálky. Ještě před tím můžete potrenovat počítání - na počtech dílků.

    ✔️ Opět nezapomeňte na hodnocení a až dorazí domů táta, ať si puzzle také zkusí složit. Děti budou nadšené ❤️