barulina
26. kvě 2020
1799 

Můj 2.porod

11.4.2020 jsem měla termín porodu. Ovšem nic se nedělo. Po pár dnech přenášení jsem se tedy s lékařem domluvila na vyvolání. 16.4. 2020 jsem tedy nastoupila do nemocnice, kdy ještě v době pandemické nebylo jisté zda můj chlap bude moct být se mnou. Měla jsem štěstí a o půlnoci téhož dne byla přítomnost další osoby povolena. Takže jsme došli, mě napíchli na monitor a poté dali 1.tabletu. A nic. Chvíli nějaké pobolívání, ale nic extra. Tak probíhal celý den. Druhý den, 17.4 mě teda zavedli 2.tabletu, a opět nic. Tak jsme si s chlapem četli, odpočívali, sem tam mě píchlo v břiše, ale to bylo vše. Klystýr, hmaty, nic nepomohlo. Když toto viděli dr, začli mluvit o císařském řezu. Já ho stejně chtěla, vzhledem k mému 1.porodu (viz. 1.článek). Tak teda dne 18.4. mě připravili na císařský řez. Já chtěla lokálni umrtvení, nicméně pro špatné výsledky, jsem musela do celkové. Pocit zvláštní, nikdy jsem na operaci nebyla, vyjma revize loni v květnu. Uspali mě tedy a já se vzbudila až na Jip. Moc si toho nepamatuji, ale vím, že malý byl úžasný. Druhý den, mě už nutili se pohybovat, to jsem s sebou 2x sekla, ale nic co by se nedalo vydržet. Jasně, že to bolelo, ale oproti 1.porodu pohodička. 4. Den po nás pustili domů. 

Malý Marek Josef se narodil s váhou 4150g a 52 centimetry. Jako bonus měl 2 spodní jedničky zoubky. Ty mu ale ještě v porodnici vypadly. 

Já prostě nikdy normálně rodit nebudu, ale já mám vždy něco extra 😆. Teď měsíc po, jsem plně funkční, malý úžasné mimino, co vstává jednou za noc na mlíčko a už se na nás krásně směje. Malá, velká ségra ne nejlepší ségra, kterou může mít. 

Za. Mě tedy druhý porod dlouhý a dle dr kdybychom neprovedli cs, zkončilo by to stejně blbě jako první porod, ale vzhledem k sekci, kdy tuto zvládám ok, naprosto v pohodě. 

Miluji své děti maximálně

Máš tam nesrovnalost v datech...

26. kvě 2020
Komentář byl odstraněný

Gratuluji k miminku.
A jedna nevyžádaná poznámka. Kdybys nechala porod běžet přirozeně a nerýpali do toho doktoři tak bys možná i porodila normálně. do 42+0 tt nepřenášíš. Tohle umělé vyvolávání v 90% končí úplně zbytečným císařem.

26. kvě 2020

Já teda moc nerozumím jedné věci, chyb jak máku - ok, ale přenáší se minimálně +10dnů, tak proč jsi musela mít malého venku jen po 5dnech? a divíš se, že to skončilo jak to skončilo? no miminko nebylo ještě evidentně připravené a proč nemohlo být ještě minimálně 4dny v břiše navíc? čemu by to uškodilo...takhle uměle to bohužel skončilo tak jak skončilo...

26. kvě 2020
Autor komentář smazal

@veruuu_kubesovic cemu se divim? Ja jsem za cisare vdecna. Nemusis rozumet vsemu 🙂 staci ze vim ja, co bylo pro nas nej

26. kvě 2020

@veruuu_kubesovic a preklep a chyba je rozdil.

26. kvě 2020

@mimi1004 dekuju, opraveno

26. kvě 2020
Autor komentář smazal

@barulina Tak prominte ze nedokážu předem tušit, ze to nebude ke cteni

26. kvě 2020

@77moona 😆 v poradku, nic se nedeje

27. kvě 2020

Gratuluji k miminku, byl macík😘😍

6. čer 2020

@veruuu_kubesovic Já nejsem doktor, ale mám pocit, že po CS tě tak dlouho přenášet nenechají. Sleduje se váha dítěte, stav jizvy atd.. Není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.
@zizlikova1987

6. čer 2020

@safec dekuju moc. Jj. Muj maly obrik

6. čer 2020

Hlavne ze jsi byla spokojena, vlastne jsi stejne chtela cisare znovu,tak co....

6. čer 2020

@veruuu_kubesovic

Pani prirozene rodit nechtela,mi prijde....takze vyvolani,ktere bylo asi predcasne a zbytecne bylo stejne ukoncene sekci.

6. čer 2020

@ilonne právě naopak. Po prvním císaři se vůbec nedoporučuje porod vyvolávat. Protože kontrakce vyvolené uměle, jsou mnohem intenzívnější než přirozené. A hrozí ruptura dělohy a další problémy.
To že se to běžně dělá, je prostě prasárna, a pokus jak to dopadne.

6. čer 2020

@barulina Hlavní je, že je vše ok, ale nikdy se dopředu neví, co bude a jak by to skončilo, je to taky hodně o našem rozpoložení, můj dr měl také pár vizí, jak vše bude a nic.

6. čer 2020

@barulina nenech se rozhodit rypanim! Mne take chytre hlavy rikaly cekat cekat a kdyz sem vyvolanym porodem porodila, dcera mela evidentne kyslikove problemy uz v deloze, ktere ctg neodhalilo. Takze za minutu 12. Hlavne ze mas zdrave dite a jsi spokojena!!

7. čer 2020

@astyna88 ja 1. Nemela cisare, takze tak :D

7. čer 2020

@lennus no a ja po cisafi vim, ze by vse dopadalo blbe jak u 1.. Nez znova porod 1.dcerky, tak klidne opravdu ten cisarsky rez a ne kvuli me 🙂

7. čer 2020

@kacenka.pospi dekuji. Prave... Dcerka musela nakonec vexem, apgar spatne, laktat 4x zvyseny, ne dekuju. Porodit normalne jsem se snazila, ale vdecna za cisare a miminko bez komplikaci jsem. A nebojte, nenecham se rozhodit, vsechny u toho asi byly, ze muzou kecat

7. čer 2020

@barulina Víte, rodila jsem ve 23. t. a malý umřel, teď mi sekci doporučil i primář, ale podpořila mě jedna paní doktorka a za jistých okolností nechala rodit přirozeně, byl to krásný rychlý a pohodový porod s dulou i manželem, takže nevěřím vždy předpovědím lékařům, každé těhotenství i porod i dítě jsou originál. Mluvím ale o sobě a chápu, že každá to máme jinak 😉

7. čer 2020

@lennus to mne mrzi. Nicmene ja vim, ze jsem za cisare, po zkusenosti s dcerkou rada.

7. čer 2020

Četla jsem tvůj první porodní příběh a vůbec se nedivím, že jsi byla ráda za císaře. Já bych teda po takové zkušenosti na žádný vyvolávání nepřistoupila, buď bych se připravovala na přirozený porod (protože co si budem, ten první takhle dopadl kvůli cpaní medikace a zbytečných zásahů) nebo plánovaného císaře. Ale aspoň tě s tím vyvoláváním nemordovali moc dlouho...A samozřejmě moc gratuluju k miminku ♥️

7. čer 2020

@veruuu_kubesovic Tez nejsem lekar, ale jsem cerstve z porodnice doma a co jsem tam videla ( i pri prvnim tehotenstvi), tak deti ke 4kg a "po terminu" je casto tezke porodit, casto s vaznejsimi zranenimi - ruptura konecniku a podobne. Proto se sleduje u miminka i vaha a kdyz je odhad ke 4kg, tak se po terminu doporucuje vyvolani. Samozrejme nektere zeny preferuji dite rodit prirozene i s rizikem zraneni a myslim, ze to tak nejak kazda zena instinktivne citi, jestli by do toho sla a nebo ne a jake jsou jeji sance, aby ten porod probejl v poradku. Nekdo opravdu porodi cvalika bez problemu a nekdo to proste neda. Za me tedy rozhodne lepsi jizvicka na deloze, ktera za rok neni skoro videt nez slozite poporodni siti a nasledky a hodiny v bolestech. Ono dedukovat o porodech obecne ( a potazmo o materstvi) jen na zaklade sveho porodu nebo nejakych neodbornych dat je uplne k nicemu a zbytecne odsuzujici. ❤

8. čer 2020
Autor komentář smazal

@jade85 dekuji. Pokud jeste nekdy budu tehotna, tak si o cisare uz reknu rovnou.

8. čer 2020

@barulina vůbec se nedivím, že jsi po té první zkušenosti chtěla císaře. Četla jsem oba porody a teda síla. Já měla dva císaře, prvního kvůli preeklampsii a u druhého porodu mi císaře doporučili, ale nechali volbu na mě. Po zvážení pro a proti jsem se pro něj rozhodla a nelituji. Jsem ráda že jsi v sobě našla sílu na další dítě. V diskuzi jsi říkala, že další už rozhodně nikdy. Tak si užívej ta sluníčka 😘

8. čer 2020

@kaja2016 Takhle to není, rodila jsem týden po termínu zcela přirozeně, porod trval méně než hodinu, dítě mělo přes čtyři kila a já byla úplně bez zranění.
Ta vysoká váha a potermínový porod spolu určitě souvisí, stejně tak ale příčinně souvisí po termínu tak oblíbené vyvolávání a těžký porod s mnoha zraněními.
Co "by bylo kdyby" se nikdo nedozví, ale tohle se do těch statistik hodně promítá, že ty velké, potermínové děti bývají vyvolávané. Málokde tě nechají takhle dlouho "přenášet" jako mě.

8. čer 2020

@barulina Máš opravdu macka! Bude mít asi i náskok ve vývoji. A dali jste mu hezká jména.
Jak je to s těmi zuby? Už jsem o takových případech slyšela, akorát mě překvapilo, že mu vypadly. To tam teď bude mít díru až do doby, kdy mu narostou druhé? Říkal Ti k tomu někdo něco? Vyfotila sis to? To mi připadá opravdu raritní.

8. čer 2020

@bombat dekuju. Jj, je to cvalda. Je fakt ze je hodne pevny a uz ve svych 11 dnech krasne pasl, ted v necelych 8 tydnech uz se snad snazi i pretacet ci co to predvadi, je fakt hodne sikovny, i dr tvrdi ze je napred. Ale i dcerka byla hodne pohybove nadana. Jj fotky zoubku mam. Vypadly, ony se od zacatku hodne kyvaly. No to uvidime jestli mu narostou dalsi nwbo ne. Musim to pak resit se zibarem, sama jsem. Zvedava

8. čer 2020

@barulina To není možné! Žasnu...! Ale už jsem o něčem takovém slyšela.

8. čer 2020

@bombat jojo. No uvidime, zda mu narostou dalsi

10. čer 2020

Začni psát komentář...

Odešli