betysp
31. bře 2016
1055 

10 věcí které mi o mateřství nikdo neřekl

1. Nikdy a nikde už nebudete sami, ani na WC!

2. Kupovat hračky je zcelá zbytečné pokud máte doma mobil, tablet, ovladač od televize, boty, plastové láhve,.. To vše dítěti stačí k zábavné hře a zajímá ho to mnohem více než hračky.

3. Jakmile se dítě začne plazit tak už nemusíte vytírat.

4. Když jdu někam bez kočárku tak jsem slečna, s kočárkem mladá paní.

5. Chcete-li zvýšit zájem o svou osobu tak stačí jít po (malo)městě s dítětem v nosítku, zájem máte zaručen.

6. Váš denní “to do list” se změní z “uklidit koupelnu, uklidit kuchyň, přeskládat skříně, jít na dlouhou procházku,..” na “uvařit, najíst se, ostříhat Maximovi nehty,..”

7. Že dítě si bude cpát do pusy hlínu, špinavé boty, a kdyby mohl tak i odpadky z koše do kterého se snaží dostat, ale polévku z bio mrkve a jáhlu bude s řevem odmítat.

8. Že se budete celý život už jen bát...Ze začátku zda to zvládnete, zda dost jí, zda nemá hlad, jestli mu není zima nebo vedro. Později se budete bát aby nestrkal prsty tam kam nemá, nepřivřel si je do dveří, nebo do zásuvky, aby při pokusu o postavení se nespadl a nebouchl se do hlavy, aby se mu v životě nic zlého nestalo, aby zvládl nástup do školy, aby ho nešikanovali, aby měl v životě štěstí na hodné lidi, aby byl zdravý, aby mu nikdo neublížil, aby se mu dařilo, atd...

9. Že budete alergičtí na otázky typu “už sedi, už leze po čtyřech, už má zuby, už mluví?”, protože si je neodpustí žádná návštěva ani lidé při náhodném setkání.

10. Že mám pocit, že jinde je to jinak. A ono asi není...
A co nikdo neřekl vám? 🙂

Velmi trefné 😊👍🏻😄

31. bře 2016

True story! 😀

31. bře 2016

Přidávám do Vybrali Jsme. Co myslíš, mohli bychom článek dát i na facebook Modrého koníka? Určitě se najdou další maminky, které připíší další vychytávky.

6. dub 2016
betysp
autor

@isoldaeva Určitě můžete, nemám nic proti 🙂

6. dub 2016

Moc pěkné 🙂

7. dub 2016

Pravdive 🙂

7. dub 2016

za 11. to že za uklizený byt nebudu považovat umytá okna, vybrané záclony a nikde ani smýtko.. ale to že na zemi se valí jen minimum hraček a že kolem jídlení židličky jsou sezbírané nejhorší drobky a utřené nejviditelnější cákaniny.

7. dub 2016

ale je to fakt moc trefné, pobavila jsem se 😀

7. dub 2016

@betysp Dííík moc za souhlas, ať se daří. 🙂

8. dub 2016

Asi všude chleba o dvou kůrkách 🙂

10. dub 2016

Bod 12.: euforický stav z prázdného koše na prádlo.

13. dub 2016

že nejdôležitejšie bude komunikovať aj bez slov :D

14. dub 2016

Tak už vím, co mě v následujících obdobích ještě čeká :D
Jinak mám dojem, že mi za celé těhotenství nikdo neřekl, že všechny tyhle body budou zapomenuty a všechen řev přeslechnut v momentě, kdy se prcek krásně usměje nebo se podívá tím pohledem "jé, maminka" 🙂
@partyzanka91 Psa jsme si pořídili dříve než dítě.. a přesto, že lidské jídlo nedostává, myslím, že vysavač na dětské drobky a cákance bude stoprocentní :D :D :D (zatím nevyzkoušeno, pouze ublinknuté mléko ze země zmizelo dřív, než jsem podala utěrky...)

15. dub 2016

@adelareich: tak to jistě brzy vyzkoušíte 😀 koukám že maličká má už skoro 5 měsíců. Já dala Míše první mrkvičku už ve 4, ale my teda trochu museli ze zrdravotních důvodů - měla zvýšená jatérka a tak jí pouhé kojení moc neprospívalo. Ael itak bych asi dala mrkvičk udřív jak v půl roce, ať se s tím krásně seznámí.

15. dub 2016

@partyzanka91 No, už se seznamuje ;) mrkev ozkoušena - pes dojedl jen první 2 dny, co trochu zbylo, včera už nic :D a to ona mrkev miluje.. dnes jen vylízala misku po vařené bramboře, zbytky nejsou a dokola to zatím nelítá :D

16. dub 2016

Začni psát komentář...

Odešli