blecha94
19. led 2018
1668 

Autobusák se závazky

4:15, zvoní budík. 
4:20, zvoní budík.
4:25, zvoní budík.
4:30, zvoní budík. Vstávám, čistím si zuby, oblékám se, češu se, zabalím si svačinu a pití, zamykám byt, marně přemýšlím, kam jsem, sakra, včera večer zaparkovala auto?
5:15, parkuju auto před garáží, peláším na výprvanu, beru "noty" a zjišťuju, čím dneska pojedu. Prohodím pár slov s kolegy, občas stihnu i kafe a jdu hledat autobus. Kontroluju, jestli je alespoň on připraven na novej den, zda má dost oleje, dost vody v chladící soustavě, dost všeho. Zda mu drží kola, má v pořádku pneu, není nikde odřenej, uvnitř není bordel, nikdo neukradl hasičáky, sedačky drží a dveře fungují. 
5:45, vyrážíme na první část směny. Šejdr má to "kouzlo", že člověk neustále jezdí ve špičce. Je hodně lidí, je hodně aut. Sem tam stojím v kolonách (možná by bylo lepší říct, že v nich sem tam nestojím 🙂), sem tam si za něco, co není moje vina, nechám vynadat. Ale vem to čert, hlavně že řídím. 
9:30, přijíždím do garáže, tankuju, jedu na lux a když se mi chce, tak i do myčky. Parkuju autobus, vypíšu papíry, podívám se, zda mi cestující něco nerozbili, odnesu "noty" na výpravnu a s velkou slávou dnes podruhé hledám, kde jsem zaparkovala auto. 
10:00 Hurá domů. Většinou se ještě před tím vypravím na nákup, neb manžel pracuje z domova a u toho zvládá papat jako polskej zájezd, takže v lednici neustále něco není. Vařím oběd/večeři, mezitím se snažím pofackovat, co je potřeba, nebo spíš co stihnu. Snažím se dát si alespoň na 30 minut šlofíka. Když Sára není ve školce, místo spaní si hrajeme.
13:00 Tentokrát bezpečně vím, kde jsem nechala auto. 
13:15 Parkování, "noty", autobus. Pokud mi zůstal ten z rána, což většinou ano, odpadá mi kontrola. Pokud ne, čeká mě opět technická desetiminutovka.
13:30 Vyrážíme na směnu. Dnes podruhé. Kdo to má? Já se mám! Chvíle, kdy mám pocit, že mám nejlepší práci na světě, střídají chvíle, kdy potřebuju někomu neodkladně rozbít ciferník. 
20:00, garáž. Tentokrát jen tankuju, protože to musím. Nemyju, to nemusím, spěchám domů. Vypíšu papíry, proběhnu autobusem, že je všechno v pořádku, odnesu "noty" na výpravnu a cupitám k autu. 
20:30, konečně doma. Sára je ráda, že mě konečně vidí, takže si chvíli hrajeme, než půjde spát. Umyju jí, vyčistím jí zuby, oblíknu jí do pyžama, dám jí pusu, občas ještě přečtu pohádku, když chce. 
21:15, dávám prát/skládám prádlo/plním myčku/vyklízím myčku/uklízím v kuchyni/zametám/povlékám postel, zkrátka dělám všechno, na co jindy nemám čas a už to celkem hoří.
22:30, jdu do sprchy, pak do postele. Pustím si něco na usnutí, většinou nestihnu ani začáteční titulky. Když sem tam přijde manžel, nepouštím si nic, navíc u toho nesmím usnout, takže na prd. :D
23:00 Spím. Aspoň na chvíli. 
4:15, zvoní budík.
...
Když jsem si myslela, že mateřská je náročná, tak jsem byla fakt vtipná! 

bylo by zajímavé, přečíst si deníček autobusáka se "závazky" 🙂 Ale klobouk dolů, na tohle bych neměla 🙂

19. led 2018

jako myslím chlapa 😀

19. led 2018

@ajka198 Chyběly by tam ty zbytečný pasáže o nákupech, péči o dítě a úklidu. :D

19. led 2018

Obdiv 🙂

19. led 2018

to je tak pět směn, ne dvě 😲👍🌷

19. led 2018

Jak to děláš, že tě ten budík probudí?? Já mam nástupy na směnu v podobnou dobu a jsem na černý listině notorických zaspávačů 😲 Už mi ráno z práce volaj dokud to nezvednu 😂 A mateřská je na budku, takhle zas nevim kam dřív skočit, ale teď si o pauze vychutnávám teplý kafe a to se mi doma nestává 😂 ať žije práce!

19. led 2018

Klobouk dolů🙂taková šichta!

19. led 2018

Konečně pořádnej “autobusák”!!! ❤️ Klobouk dolů

19. led 2018

@martinka_33 Vstát musím. Dělám práci, která to vyžaduje. Takže mám budík na telefonu, který má opakování po pěti minutách, pak mám budík na hodinkách, který mi vibrujou na ruce + mám budík poslední záchrany, takovej ten klasickej, co kdyby zazvonil, vzbudí celou Prahu 4 :D, a ten mám nastavenej na dobu, kdy mám 10 minut na odchod z domova. To už jsem ale v 99 případů ze 100 vzhůru a vypnu ho, než začne zvonit, aby nebudil dceru a manžela. Je to fakt taková pojistka. Ještě se mi nestalo, že by mě musel budit on. Vstávám i v horší časy, záleží, co dostanu za linku a za pořadí, nejhůř jsem zatím vstávala v 2:45. Ale většinou vstávám mezi tou 4-5.

19. led 2018

@blecha94 já mam právě budík v jiný místnosti, aby nebudil děti, to bude základní problém no.. Co ty vibrační hodinky? To ti jen vibruje a nezvoní? To by děti budit nemuselo.. Zatim mam kliku, že máme nástupy na směnu půl hodiny před odjezdem vlaku (dělám průvodčí) a když stihnu vlak tak to nikdo neřeší, mam to do práce ráno 5min jízdy ale i tak je jo fofr, když mi volaj že už mam být v práci

19. led 2018

No já ti nevím. Na jednu stranu tě obdivuju, ale na druhou stranu si říkám, že to není moc bezpečné. Máš zodpovědnost za hafo lidí a evidentně máš spánkový deficit ☹.

19. led 2018

@janule1986 Evidentně? O tom bych možná měla něco vědět, ne? Ale nevím, divný. :D
Tohle se neděje každý den. Mám i jiné směny, taky dny volna. Nemusíš se obávat. ;)

19. led 2018

Máš můj obdiv. Taťka je autobusak už skoro 20 let takže vím co to je za práci. Máš dobrý že máš možnost jít mezi smenou domů.
Jinak s těma budikama mám ještě větší level první zvonil ve 4 pak do 5:30 po 10 minutách abych vůbec vstala z postele. Zkoušela jsem několikrát vstávat na první, ale to jsem jak vyorana myš. 😂😂

19. led 2018

Taky obdivuju.. Já bych to nedala. 🙂

19. led 2018

@blecha94 Tak promiň, myslela jsem to dobře.

19. led 2018

@janule1986 Ono ja si myslim, ze v dnesni dobe nemit spankovy deficit je docela makacka 😀 .. Tolik veci, co se musi stihat, malou do skolky, odvezt, vyzvednout, do prace, nekam tam vsude namestnat domaci prace, chvilku pro partnera, chvilku pro rodinu .. Moc veci a malo casu, ale ja vim na 1000%, ze kdyz Te prace bavi, jako tady maminku, sleduji uz ji dlouho, jak si sla za svym snem jezdit autobusem, tak Te nejake spani/nespani netrapi a kdyz uz v te vysnene praci jsi nabiji Te to energii a jsi stastna, ze to delas, i presto, ze jsi unavena 😉 ..

19. led 2018

@liduskabalanova Jasne, já to myslela s ohledem na ty cestující. Neštěstí je hned. Mikrospánek je sviňa ☹. Ale pokud paní cítí, že je vše ok, tak je to samozřejmě v pořádku 🙂. Já ji jen přeju, že si splnila svůj sen! Je krásné dělat to, co tě baví! 🙂

19. led 2018

asi ale máš nespornou výhodu v tom, že bydlíš v Praze a nemáš to domů moc daleko. Pokud by měl někdo dojezd domů třeba hodinu a víc, tak se mu ani nevyplatí v té pauze jezdit domů, což je na pytel ☹

19. led 2018

@martinka_33 Jsou to fitnes hodinky, já je dostala zadarmo k telefonu (jinak by si člověk jako já takovou věc nikdy nepořídil :D) a mají u funkci budíku. Jen vibrují, žádné zvuky. To by možná pomoct mohlo, nikoho kromě tebe rušit nebudou, jestli spíte všichni na jedné hromadě. 🙂

@mlynkova85 Když mám šejdr, tak domu jdu. Když mám ranní, odpolední, CDčko, zatahovák nebo vyjížďák, tak ne. Musím říct, že šejdry mi úplně nevyhovují, člověk sice může jít domů, ale moc si nežiju dceru, což mě mrzí. Chystám se do tůrovýho diagramu, kde se mi budou střídat ranní a odpolední. 🙂

@liduskabalanova Je to tak, jak říkáš. 🙂 Když jedu, necítím únavu. Hrozně mě to baví. Je to občas náročný, hlavně když mi vyjde třeba 5 šejdrů po sobě, ale neměnila bych. Jsem spokojená. 🙂

@ajka198 Je to jak říkáš. Mám garáž 10 minut autem. Jsou kluci, co pauzu tráví v garáži, protože domu jedou hodinu a nemá to cenu.

19. led 2018

Tak to máš pak lepší. Já si říkám co tam taťku drží tolik let, ale prostě ho ta práce baví. A to je důležité pokud tě ta práce baví tak dokážeš vydržet víc než normální člověk 😂😂

19. led 2018

@blecha94 jsi jednička, já bych to nedala, do jedné práce jsem vstávala ve tři ráno, mozek mě moc nepracoval, teď vstávám o půl 6, ale zase naštěstí pořád stejně, takže to je super, už se těším, až bude světlo. Bohužel musím dojíždět, takže 20 min na nádro, 20 busem a dalších 20 znovu pěšky do práce, stejně odpol.👎

19. led 2018

@janule1986 Jasnacka, vzdyt ja vim, ze si to nemyslela spatne 🙂 .. Mikrospanek je sileny, staci byt trosku unaveny a jet nejakou delsi rovnou cestu, nejakou vypadovku a je to hned ☹ .. Bohuzel 😢 .. Ale v Praze bych se o mikrospanek nebala 😀 .. To je pro me vyssi ridicska 😀 .. To urcite je 😉 ..

19. led 2018

@blecha94 To je mii jasne, ale jak jsem psala vyse, verim, ze v Praze se isnout neda 😀 .. Hihi 🙂 .. Ale vim, jake to je, kdyz jsem unavena a jedeme na nejakou rovnou, dlouhou, vypadovku .. To je o prusvih ☹ .. A Tobee drzim palce, nakopla si me splnit si muj sen, tak snad mi to taky vyjde 🙂 .. Diky 😉 .. Tak mnoho bezpecnych a v poradku a s usmevem najetych kilometruuu 🙂 ..

19. led 2018

@martinka_33 tak me takhle budi rano segra. Ne tak brzo, ale i tak... jsem totalne nebzbuditelna...

19. led 2018

@blecha94 ale klobouk dolu - tohle bych nedala...
Je super, ze te to bavi a ze dokaze rano vstat 🙂

19. led 2018

To je hrůza, takhle rozesrany den.kolik máš takových směn do měsíce? A co je to šejdr? To víš, kaštani jsou zvědaví 😂

20. led 2018

@neliste Šejdr je právě to, že máš za ten den práci rozdělenou na dvě směny. Že jdeš na několik hodin ráno, pak máš 3-5 hodin "pauzu", kdy odstavíš autobus v garáži, no a pak jedeš zase několik hodin večer.

A kolik jich mám do měsíce... To je dost různý. Jak jsem pod čarou, tak mi chodí všechny druhy směn, ale šejdr mám většinou tak 3x-4x do týdne.

Když jsi potom v diagramu, tak existují diagramy tůrový a šejdrový. Tůrový řidiči jezdí ranní/odpolední (střídají se s parťákem, takhle pokryjí celý den, jeden jezdí ten den ráno, druhý ho střídá na trase a jede odpoledne), a šejdrový mají každý den šejdr. Vyjma dnů, kdy mají v diagramu Z1 (zálohu 1) a Z2 (zálohu 2), to jim může přijít i jiná směna, ale primárně jsou to šejdristi. U nás na garáží je o to dost zájem, protože máš za šejdr příplatek a navíc máš placené i ty hodiny pauzy, takže ti platí za to, že jsi doma, nebo se někde poflakuješ v restauraci a tihle řidiči mají většinou o pár tisíc hezčí výplatu. Já se ale do budoucna určitě chystám do tůrovýho diagramu, ne že by mi šejdr vadil co se týče odpočinku, ale neviděla bych pak vůbec Sáru a to nechci.

20. led 2018

Jo tak to jo, ještě že je to placený, je to fakt schyza. To už jsem mnohokrát viděla jak se řidiči střídali na trase, hlavně na Spořilově.Ty parkujes v kacerovskych garážích? A máš to domů daleko? Abys půlku tý pauzy nezabila dojížděním. A za jak dlouho se asi dostaneš do diagramu?

20. led 2018

@neliste Domů to mám chvilku, naštěstí. Takže stíhám jet uvařit a uklidit, že. 😂
Do diagramu už bych mohla jít klidně teď, včera mi skončila adaptace, ale já se do něj zatím moc neženu, ještě bych ráda tak měsíc byla pod čarou, získávala zkušenosti, učila se linky... Hlavně mě pak automaticky mrsknou na rok do diagramu krátkých vozů, takže si chci ještě chvíli užít kloubáky. :D Jednou bych se ráda dostala do kloubovýho diagramu. Snad mi to klapne co nejdřív, už je o mě dokonce i zájem na garáži a dva řidiči by mě chtěli za parťáka, tak uvidíme. 🙂

20. led 2018
21. led 2018

Ty bydlis blizko garazi? Ja vstavam v 1 a 1.40 trolejbusem do vozovny a nadstup 3.03 na l.c1 i tak klobiuk dolu. Jen u mne hajankova noc zacina v 19h.

5. bře 2018

Začni psát komentář...

Odešli