Cvičíme s fotrem.
    Ačkoliv nejsem zastáncem sportu a posilování, jelikož jsem přesvědčen, že to škodí zdraví, od té doby, co jsem se synem na mateřské, se mi začalo rýsovat některé svalstvo.
    Samozřejmě, že toto svalstvo je důmyslně ukryto pod vrstvou tuku, takže není na první pohled vidět. Já o něm však vím a to je důležité.
    Pokud bych měl pravidelný spánek, poklidný režim, pravidelnou vyváženou stravu a nebyl permanentně jednou nohou v blázinci, jistě bych byl namakaná korba.
    Jak je to možné? No je to jednoduché. Starat se o malé dítě, to si člověk solidně zaposiluje. Konec řečí, připravte si cvičební úbor, karimatku a dítě a pojďme na to.
    - Nejprve si procvičíme bicepsy. Vypusťte dítě na volno po bytě. Před tím rozmístěte předměty jako bublifuk, banán, plyšovou opičku nebo klíče od auta na vyvýšené prostory. Dítě většinou chvilku bezcílně chodí po bytě, než si uvědomí, že děsně potřebuje právě tyto předměty a začne se jich dožadovat. Samozřejmě, že dítě na ně nedosáhne, takže k vám přiběhne a začne somrovat, ať ho vysadíte. Hluboce se předkloňte, pevně uchopte dítě a trhem jej vyšvihněte do výšin. Nezapomeňte dítě nepustit nebo s ním nekřápnout o strop. To se vám potom dítě rozbije a jiné nedostanete. Poctivým pravidelným zvedáním dítěte ze země do výšky pro předměty dosáhnete časem nejen růstu svalové hmoty bicepsů, ale taktéž si zkurvíte záda.
    - Zůstaneme ještě u paží. Tentokrát si vedle bicepsů procvičíme i tricepsy. Tento cvik je hlavně vytrvalostní. Vezmeme dítě do vzduchu, dáme mu do ruky klíče od bytu a necháme ho v této poloze odemknout. Výhoda tohoto cviku je v tom, že dítě nikdy neodemkne, protože se netrefí správným klíčem do zámku, takže pocvičíte maximálně. Pokud visící dítě ve vzduchu začne vzteky kopat, protože mu to nejde, procvičíte mimoděk i zádové svalstvo.
    - Hotovo? Tak nyní si trošku dáchneme a dáme si relaxační koupel. Vezměte dítě k vodě krmit labutě nebo kachny. Dejte dítěti rohlík a pošlete jej k vodě, ať kačenkám rohlík hodí. Statistiky uvádějí, že 98 procent malých dětí vyslaných k vodě krmit kačenky, do této vody ihned spadnou, ať už omylem nebo záměrně. Urychleně skočte do vody za dítětem a pokuste se ho vylovit. Nezapomínejte správně dýchat, ať si hezky zarelaxujete. Pro větší efekt navození pohody doporučuju před koupelí kolem vody zapálit pár vonných svíček.
    - Jste již řádně zrelaxovaní po koupeli? Vrhneme se na nohy. Před posilováním nohou je třeba tyto pořádně protáhnout, aby nedošlo k natažení nějakého svalu. Rozpalte proto troubu na 200 stupňů a zároveň na hořáku smažte při vysoké teplotě libovolné maso, popřípadě vařte omáčku, která je třeba neustále míchat. Zatímco vaříte omáčku, stůjte na jedné noze a druhou nohou odkopávejte dítě, které se vehementně snaží dostat do rozpálené trouby, aby se sežehlo.
    - Teď už máte nohy protažené, takže se vrhneme na samotné posilování. To proběhne prostřednictvím sprintu s rychlým startem. Vezměte dítě ven k nějaké silnici. Odkrokujte od silnice patnáct metrů a dítě postavte na zem. Popojděte od dítěte ještě pět metrů směrem od silnice. Jakmile jste dostatečně daleko, dítě samo vyběhne sprintem směrem k silnici, kde se bude snažit skočit pod jedoucí auto. Oni to tak mají dané geneticky. Na vás je, abyste dítě dostihli ještě než zmizí pod koly auta. Nebojte se, že byste to nezvládli, jelikož motivace je velká a dokáže z vás vyždímat neuvěřitelné výkony.
    - Nohy máme procvičené, tak se vrhneme také trochu na kondičku. Vezměte dítě s odrážedlem a jděte s ním na pozvolnou procházku směrem od bydliště. Čím dál půjdete, tím lépe. Dítě chvíli poklidně pojede na odrážedle. Posléze jím mrští o zem a bude chtít, abyste ho vzali do náruče. Vezměte dítě jednou rukou do náruče a druhou uchopte odrážedlo no a jděte domů. Výhoda tohoto cviku je v tom, že odrážedlo má pohyblivé přední kolo, které se neustále přetáčí, takže se špatně nosí. Navíc dítě tíhne k tomu, že se začne zmítat či prokluzovat a vy ho musíte ukočírovat, aby nespadlo. V kombinaci s odrážedlem v druhé ruce je to po fyzické stránce velmi zajímavá výzva. Cesta domů se změní v krásný fitness trénink.
    Pokročilí rodiče půjdou místo procházky s dítětem na nákup. Zpátky potáhnou nejen dítě a odrážedlo, ale i tašku s nákupy, popřípadě nějaký domácí spotřebič (mikrovlnku, pračku...)
    Já si myslím, že pro to pro dnešek stačí. Zacvičili jsme si hezky a pokud přežijete vy i dítě do další lekce, budu se s vámi znovu těšit na další kurz cvičíme s fotrem.