cervenejablko
23. kvě 2018
191 

Baby Dove - voňavá péče pro děti

Do testování jsem přihlásila svého ročního syna hlavně proto, že má hodně suchou kůži. Od jeho cca 3 měsíců chodíme plavat, od půl roku do bazénu, takže pokožka dostává hodně zabrat. Do teď jsme asi nenašli nic, co by dlouhodobě zabralo. Proto jsem byla nadšená, když mi přišla zpráva, že jsme byli vybráni a že nám přijde balíček s kosmetikou od značky, kterou já sama velmi ráda používám a které důvěřuji. A po týdnu k nám dorazila krabice s výrobky Baby Dove, řada Rich moisture a sprchovým gelem z řady Sensitive.

Ze začátku jsem udělala pár testů, jestli nebude alergická reakce, ale když se nic neobjevilo, vrhli jsme se naplno do testování. A co jsme všechno vyzkoušeli?

Sprchový gel jsme používali téměř denně. U něj jsem ocenila praktický dávkovač – zobáček. Klokan ještě nepřišel na to, jak se to ovládá, takže se nemusím bát nějakého vyplýtvání a gel schovávat před jeho nenechavými pacičkami. Nepraktický mi přišel při balení na plavání. Sice je na zobáčku naznačeno, kterým směrem se otevírá a zavírá, ale stejně jsem měla trochu strach, aby se mi nevymáčkl do tašky. A také  díky zobáku zabíral dost místa. Na cesty bych asi preferovala jiné balení.

Měli jsme na vyzkoušení i gel z řady Sensitive a tam jsem byla ráda za menší velikost lahvičky. Oba gely se pěkně smývají, ten z řady Sensitive mi přišel asi ještě o něco lepší, ale Rich moisture zase pěkně voní. Při mydlení oba dělají krásnou hebkou pěnu, která mi připomíná sníh z indiánků nebo kremrolek.

Vlhčené ubrousky: ocenila jsem na nich, že jsou pevné, drží tvar a netrhají se; jsou tak akorát vlhké; při vytahování z balíčku vyleze jen jeden, ostatní zůstanou uvnitř. Trochu mi vadila jejich vůně, byla na můj vkus moc intenzivní a umělá. Ale jinak splnily vše, co podle mě mají ubrousky splňovat. A řada Sensitive má i neparfemované, proti kterým nemám vůbec výhrady.

Tuhé mýdlo u nás našlo využití ve skříni s oblečením, které krásně navonělo.

Krém na opruzeniny jsme zkoušeli dvakrát a bohužel ani v jednom případě nezabránilo vzniku opruzenin na zadečku. Poprvé jsem si říkala, že opruzení ze zubů je velmi specifické a možná proto mu krém nezabránil. Přestali jsme ho používat, zub vylezl a opruzení se vyléčilo. Pak jsem krém zkusila používat znovu, ale po pár dnech měl Klokánek zadeček opět červený, takže jsem krém odložila s tím, že prostě každému sedne něco jiného. Určitě jsou děti, u kterých krém perfektně funguje, bohužel to není náš případ. Krém jinak jemně voní a pěkně se maže. Tubičku jsme pak využili při přebalování na zabavení nenechavých ručiček.

Tělový krém jsme používali denně buď večer po koupání nebo po bazénu. Líbí se mi jeho jemná vůně. Krém se krásně roztírá a nezanechává žádné bílé stopy. Pokožka je po namazání hydratovaná a vydrží tak celý den. Pokud dítě má hodně suchou pokožku, tak jako náš Klokánek, tak rozhodně krém doporučuji vyzkoušet.

Šampon jsme také otestovali. Dělal stejně hebkou pěnu jako sprchový gel, snadno se smývá a na sobě jsem i ozkoušela, že neštípe do očí. Vlásky jsou po něm krásné a voňavé. Jediné jeho mínus, ani navzdory jeho krásné vůni a designu balení jsem nepřesvědčila starší sestru Klokánka, aby si dobrovolně a bez pláče nechala umýt vlasy. Sprchový gel ale s radostí zkoušela také. 😀

Pokud bych měla naše testování nějak shrnout, tak jsem opravdu moc ráda, že jsme dostali šanci si vyzkoušet celou řadu Rich moisture. Synova pokožka je teď v mnohem lepším stavu, než byla před testováním a to navzdory každotýdennímu máčení v chlorovaném bazénu a s minimem péče. Mezi přípravky, které rozhodně mají své místo na poličce v koupelně či u přebalovacího pultu, patří rozhodně tělový krém, sprchový gel a šampon. Ubrousky koupíme, když narazíme na variantu Sensitive.

#test_babydove #recenze

Začni psát komentář...

Odešli