charlottelotta
16. čer 2019
41 

Test PROFIDOG

Tak máme za sebou první koníkovské testování, které se týkalo stravy našeho psího dítěte, prvorozeného kluka australské kelpie - Dextera. Zkoušeli jsme granule PROFIDOG Premium Plus Medium Adult 12 kg. 

1.

Pro objednání jsem použila odkaz, který jsem obdržela ve zprávě, ale pochopitelně jsem mrkla i na webové stránky eshopu https://profizoo.cz/. Web považuji za přehledný, zboží je řazeno do různých kategorií a např. granule, které kupujeme pro psího přítele nejčastěji, lze vybírat dle věku psa, hmotnosti nebo dle velikosti balení. Pohyb a vyhledávání na stránkách je intuitivní, u zboží pak nechybí podrobný popis vč. složení a doporučené krmné dávky podle hmotnosti psa, což hodnotím také pozitivně. 

Po objednání jsem obdržela potvrzení e-mailem, což považuju za standardní záležitost, součástí potvrzovacího e-mailu byly i Všeobecné obchodní podmínky, Informace pro spotřebitele a Informace o ochraně osobních údajů. Ze zkušeností s objednávkami z jiných e-shopů již zaslání dokumentů tohoto charakteru standardní není a toto také chválím. 

2.

Balíček s granulemi mi byl doručen do 2 dnů od objednávky prostřednictvím České pošty. Zde jsem byla v první chvíli velmi překvapena způsobem balení, protože jsem standardně zvyklá na balení granulí v jednom velkém pytli, který pak máme postaven na chodbě a postupně z něho granule odebíráme. Zde jsem ale obdržela poměrně malý, a o to těžší balíček, ve kterém jsem nalezla granule rozdělené do 4 menších balíčků – sáčků.

Považuji to za výborný nápad, mohu tak mít jedno balení přímo v šuplíku v kuchyni, kam se mi pochopitelně velký pytel nevejde. Také je to velmi praktické na cesty s pejskem, kdy si člověk vezme jedno balení a neřeší odsypávání do zvláštního sáčku. Co bych tedy navrhla ke zlepšení, je zpětné zavírání sáčků, kdy bych volila zavírání s „jezdcem“, který lépe drží než stávající řešení, kdy je třeba obě strany zamáčknout do sebe. 

3.

Při koupi granulí se vždy díváme na to, aby byly vhodné vzhledem k věku a velikosti plemene psa a k jeho aktivitám, zajímá nás složení, zejména poměr masa oproti ostatním složkám granulí. Čteme také recenze ohledně spokojenosti jiných zákazníků. Například země původu krmiva je pro nás nicméně zcela bez významu, na tento údaj jsem se nikdy nedívala. 

Po vyzkoušení těchto granulí myslím, že u nás nejsou určitě naposledy, byť nekupujeme stále jednu značku, ale střídáme 2-3 osvědčené, aby měl psí přítel také trochu změnu, tedy vždy po zkonzumování jednoho pytle mu koupíme nějaké jiné, ani nám by se nechtělo jíst pořád to stejné.

S Profidogem náš pejsek vyjádřil spokojenost, dokonce si je dal i bez přidání trochy konzervičky, což původně páníček považoval za vyloučené a dost jasně mi dal najevo, že si myslí, že s granulemi „bez přílohy“ neuspěji, ale to se spletl. Myslím tedy, že za Dexíka lze říci, že mu granule chutnaly. Velikostně jsou granule obdobné těm, na které je zvyklý a u nás jde vždy tedy o to, že pokud my odsouhlasíme složení a granule koupíme, Dexík musí odsouhlasit, že mu vlastně vůbec chutnají. Zde to prošlo na jedničku a my děkujeme za možnost granule vyzkoušet. 

Ještě doplním, že spolu s granulemi jsme jako dárek obdrželi super polštář a i náš vybíravec, který si jen tak na nějaký polštář nelehne, tak ho začal používat. Položila jsem ho do chodby, že ho dáme do auta a bude na něm ležet tam a za chvíli na mě volá manžel, ať se jdu potichu podívat a vezmu si foťák – polštář už byl obsazen spokojeným nakrmeným psem

4.

A úplně na závěr představme toho, bez koho by se testování rozhodně neobešlo Dexter Dingo je sedmiletý kluk australské kelpie, naše první miminko, které k nám přišlo půl roku po svatbě a od té doby je to prostě člen rodiny. Miluje koupačky, doprovází mě na každodenních výbězích do přírody a hlídá si svou smečku jako správný ovčácký pes.

Dokonce se naučil uspávat syna, u kterého leží v pokojíčku a za námi přijde, až když syn spí. Miluje vedle psích pochoutek mléčné výrobky a ovoce, takové borůvky si dokáže sám očesat z keříků. Teď tu právě odpočívá a těší se na další dobrodružství.

#test_profidog #recenze #zkusenosti_profidog

Začni psát komentář...

Odešli