Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    #jsemvdecna za to, ze jsem tenhle rok přežila až doted, protože doufám, ze silenejsi rok už nás nepotká🤷‍♀️ A ještě vdecnejsi budu na Silvestra😊

    charlottelotta
    23. bře 2020    Čtené 337x

    Slečinka testuje Nutrilon Profutura 2

    Testování! Joo, to mě baví! A na Koníku je příležitostí řada, a dost často se jedná o věci, které mě zajímají a ráda bych vyzkoušela. Jenže je nás tu taky pěkná fůra, takže tomu člověk většinou moc šanci nedává, prostě to zkusí a říká si „uvidíme, třeba to klapne“. 

    Tak to tentokrát klaplo. A v pondělí 9.3.2020 si vyzvedáváme se slečinkou balíček. O týden později, protože prostě hory, takže na testování máme jen týden, ale to nevadí, my to dáme! 

    „My“ je tedy v tomhle případě hlavně slečinka, dovolte mi ji přestavitJ Lady Šarlot je 7 měsíců, resp. až pustíme ven tenhle článek, tak už vlastně 8! A to se nedávno narodila… Ale tohle není o slečince, ale o Nutrilonu Profutura 2 přece!🙂

    Šarlot je kojené miminko, nikdy umělé mléko neměla, ani jsem ho nekupovala pro „kdyby náhodou nešlo kojení“, říkala jsem si, že tohle si nebudu vůbec dávat prostě do hlavy. Takže když jsem potřebovala někdy odejít, baštila odstříkané mléko z lahvičky. Plán byl začít s příkrmy po ukončeném šestém měsíci. Protože ji ale bude jednou asi jednodušší šatit než živit, udělala mi trochu čáru přes rozpočet a před Vánoci, v pěti měsících, vyžadovala tvrdě ochutnat něco jiného než „prostě pořád to mlíko“! A tak jsme se celkem rychle dostali k dnešnímu stavu, kdy mléko pije jen večer a nad ránem, jinak baští „jako normální člověk“. S pitím je to trochu horší, protože než jsme našli čaj, který jí vyhovuje, celkem to trvalo (takže dětské čaje budu dopíjet ještě další zimu). Proto jsem také chtěla zkusit Nutrilon Profutura 2 – jako pití po jídle během dne, a také do budoucna na případy, kdy budu muset nebo chtít odejít, tedy až odejde koronavirus, protože kam bych teď taky chodila🙂, zachraňujeme svět sezením na zadku🙂

    S testováním mléka pro miminka je to trochu svízelné. Miminko totiž nic moc neřekne (tedy spíš nic než moc) a asi by byla trochu o ničem recenze, kdyby byla jen o tom, jestli chutná nebo ne, a jestli bolí bříško nebo ne🙂 Navíc slečinku nebolí břicho skoro nikdy.

    Nutrilon Profutura 2 nabízí několik vlastností, které jsou mi sympatické:

    -       obsahuje omega 3 mastnou kyselinu alfa-linolenovou, která podporuje rozvoj mozku a nervové soustavy

    -       obsahuje unikátní klinicky testovanou směs GOS/FOS napodobující funkci oligosacharidů mateřského mléka

    -       obsahuje vitamíny C a D, které přispívají ke správné funkci imunitního systému

    Nutrilon jsme používali i u staršího syna, takže u dcerky byl také první volbou a musím říct, že po vyzkoušení u něho rádi zůstaneme!

    V první řadě je moc pěkně zabalený! Krabice je skladná, dobře se zavírá a uvnitř je umístěn praktický držáček na odměrku, což se dost hodí, aby člověk neustále nelovil odměrku z prášku. Navíc krabice je tak akorát velká na množství obsahu, není to jako u chipsů, kdy podle obsahu by stačil čtvrtinový obalJ

    Na obale jsou jak instrukce k přípravě, tak i informace o složení a výživových hodnotách. Na 30 ml kojenecké vody přijde jedna odměrka prášku. Což se člověk z obalu taky dozví, ale musí si to přepočítat. Údaje o doporučeném denním množství mléka jsme nevyužili, protože umělé mléko máme pořád jen jako doplněk. 

    Mléko jsme testovali jak jako mléko v lahvičce, tak i jako základ pro kaši. A obojí se setkalo s úspěchem, chutnalo jak mléko, tak i kaše. Mléko se ve vodě patřičné teploty dobře rozpouští po proklepání lahvičkou, občas se mi stávalo, že mi mléko stříkalo trochu savičkou ven, ale jednalo se o případy, kdy jsem (nebo spíše malá hladová slečna) byla netrpělivá a měla vodu teplejší, než se doporučuje. V mléku se netvořily žádné hrudky a jako základ pro kaši k němu také nemám žádné výhrady. 

    Nejsem odborník na výživu miminek, ale prezentace Nutrilon Profutura 2 jeho vlastnostmi, skutečnost, že jedno dítě nám už na Nutrilonu spokojeně vyrostlo, i to, že k použití nemám žádné výhrady ani já ani testerka, to jsou vše důvody pro to, že u Nutrilonu Profutura 2 zůstaneme i do budoucna, když nemáme důvod zkoušet cokoli jiného a doporučujeme k vyzkoušení i dalším maminkám, kterým přejeme spokojená bříška a radostné úsměvy jejich miminek.

    Míša a Šarlot

    #recenze #test_nutrilonprofutura #zkusenosti_nutrilonprofutura

    Jak jsme zabili dvě mouchy jednou ranou😀 Aneb junior se zabavil při výrobě a slečinka pak při použití.
    #inspirace_lassig

    charlottelotta
    Zpráva byla změněna    15. bře 2020    

    “Kaši! Tu já tuze ráda!”
    A z Nutrilonu Profutura je moc dobrá! #test_nutrilonprofutura

    “Joo! To mlíko z téhle krabice a sem do pusy to patří!”
    #test_nutrilonprofutura

    “Já vidím, že tam je mlíko! Ale kudy tudy do Bavorova?”😀
    #test_nutrilonprofutura

    charlottelotta
    Zpráva byla změněna    9. bře 2020    

    Tak jsme se po 14 dnech vrátili z hor🎿⛷❄️
    A je třeba vyzvednout různé balíčky snad ve všech úložních místech v okruhu 2 km😀
    Většina zásilek je pro děti a jedna jen pro slečinku (juniora obsah taky zaujal, ale chuť už míň😀No předškoláka na Nutrilon Profutura 2 holt neutáhneš, raději mi snědl bílou čokošku ke kafi😀☕️)
    Takže slečinka nejen, že jede prvně ve sporťáku, ale veze si na test i první umělé mléko. Takže dobrou chuť😀
    #test_nutrilonprofutura

    (2 fotky)

    #mojechvilka_fisherprice
    Tak takhle si užíváme na prochazkach s prvorozenym nebiologickym milovaným klukem😀

    charlottelotta
    24. črc 2019    Čtené 1144x

    Můj porod se Šar

    “Jestli chces pobavit Boha, rekni mu o svých plánech.” Přesně tohle platilo u porodu se Šar, kde podle plánu nebylo snad vubec nic.

    Kdyz jsem otěhotněla, vedela jsem, ze nechci rodit v žádné z pražských fabrik na děti a našla jsem si porodnici v Rakovníku. Rozumná dojezdova vzdálenost, respekt k přirozeným i ambulantnim porodum, možnost rodit ve vane, ideal!

    Cele těhotenství proběhlo bez problému, ve 32tt mala krasne hlavičkou dolu, pohoda. Jenže po návratu z dovci mi doktor děla UTZ ve 36tt a pod zebry mi říká: “Tady má hlavičku.” Já šok:”Ale ona ji má mít už dole!” Nemela a žádná změna ani ve 38tt na utz v porodnici. To už jsem měla nastudovane porody KP a cvičení, jak ji přimět k otocce. PA i doktorka v porodnici mě podpořily v tom, ze KP bych dala - druhy porod, mala nesmí být vetsi než 3,8 kg, první porod byl rychlovka a bez poranění. Navíc jsem už cvičila s aniballem, jedla lnene seminko a pila malinik a tak tedy zkusíme ten KP.

    19.7. kontrola v porodnici a odhad váhy mezi 3,3 a 3,5 kg a do týdne musím porodit, jinak bude pravděpodobně moc velka a KP už nebudeme riskovat. Tak 19.7.2019 je jako datum dobry, vařím si napoj z hrebicku, zázvoru a skořice, zkoušíme sex a leda prd. 20.7. grilujeme u rodičů a já si dávám ricinovy koktejl, doktorka to schválila, mala už je hotova, uvidime.

    Kolem 22 hod. začínají první bolesti, zkouším měřit, ale intervaly lítají mezi 2 a 5 min a vydrzet se daji v pohode. Kolem půlnoci lezu do vany, uvidime, co to udela. Neudělalo to nic, kontrakce porad stejne a já budim manžela a jedeme. Syna přebírá mamka, docela se hodi, ze jsme u nich😀

    V půl 2 jsme v porodnici, kontrakce porad stejne, daji se prodychat, celkem pohoda. Trochu mám strach, ze to není ono a ze nás pošlou domu😀 Kufr tedy nechavame zatím v autě. Přijme mě moc milá PA (i diky ni jsem to pak daleko lip zvladala) a pochopitelne už zůstávám, protože fakt rodim! Vyšetří mě doktorka, jsem na centimetr s tím, ze podle utz je mala stále pochopitelne KP a ještě má ne úplně dobre nozku, která ji buď muže spadnout, jak bude klesat do pánve a pak cisar nebo si sedne zadeckem a pujde vaginalne. Vola ještě kolegu na konzultaci, ten by udelal rovnou cisar, je to na něm dost vidět, ale když vidí, ze já, PA i doktorka jsme pro zkusit to normálně, tak souhlasí.

    Za hodku jsem otevřená na 4 cm, za další na 8. A pak je to najednou v haji. Za další 2,5 hodiny ani o kousek, mám nuceni tlačit, což mi dovolujou, ale vubec nikam to nevede. Ztrácím moral a cítím, ze ji proste nevytlacim. Poprvé se fakt bojím. Přichází lékař, co doporučoval císaře a říká, ze by ho udelal, na doktorce i PA vidim, ze by ještě pokračovaly normálně, ale cítím, ze to už proste nejde.

    Takze rychlovka příprava na CS, všechno za kontrakci po 2-3 min, už se jen modlím, ať mi píchnout ten epidural.

    Za chvíli jsme na sále, kde je mraky lidi a já chytam zimnici. Manžel mi sedi u hlavy a cítím, jak malou tahají ven, já na hlavě studenej hadr, manžel zelená a odchází s malou. Je nedele 21.7. 8:00 hod. a Šarlotka je na svete.

    Manzel mi ji přinese ukázat a doktoři vysivaji, přijde mi to šílenou dobu, ale konečně je konec a já s manželem a malou na pokoji.

    Nastesti se mnou muže zustat na nadstandartu celou dobu, připadám si, hlavně druhy den po císaři, jako duchodce. První den vstávám z postele v 21 hod a už dvě hodiny predtim se toho vstavani bojím😀. Po porodu se dozvím, ze mala měla natrikrat pupecnik kolem krku, takže ji z toho, co si tam vytvořila, museli rozmotavat. Takže proto se nemohla dostat dolu a já bych ji opravdu nevytlacila. 

    Protoze cisar byl komplikovaný silným krvácením, mám ještě dva dny po odvod tekutiny z rány, což bolí uvnitř jako pes. Teprve, když to vyndaji, konečně muzu začít trochu normálně fungovat.

    A 24.7. jdeme dom! Příjemný šok, čekala jsem ještě minimálně jeden den tady, ale balime a prchame😀

    Velky dik (vedle manželovi) personálu nemocnice Rakovník. Naprosto splnili to, co jsem od nich očekávala a být to standardní porod, mám z toho nádherný zážitek.

    Bohuzel se při mem porodu pokazilo vic věci, na normalni vaginální porod, klidne i KP, jsem byla připravena, ale občas to holt dopadne jinak. 

    Mala Šar je úžasné mimco, chrupe, basti a brečí, jen když ji něčím rozcilujeme, asi aby mi vynahradila to, čím jsme si obě prosly😀

    Mit takovýhle první porod, tak mám ale jedinacka😂

    #fisherprice_ocekavani
    Moje top z druhého těhotenství. Zprávu píšu z vany, kde řeším, jestli rodim nebo jsou to jen poslicci 😀

    charlottelotta
    16. čer 2019    Čtené 41x

    Test PROFIDOG

    Tak máme za sebou první koníkovské testování, které se týkalo stravy našeho psího dítěte, prvorozeného kluka australské kelpie - Dextera. Zkoušeli jsme granule PROFIDOG Premium Plus Medium Adult 12 kg. 

    1.

    Pro objednání jsem použila odkaz, který jsem obdržela ve zprávě, ale pochopitelně jsem mrkla i na webové stránky eshopu https://profizoo.cz/. Web považuji za přehledný, zboží je řazeno do různých kategorií a např. granule, které kupujeme pro psího přítele nejčastěji, lze vybírat dle věku psa, hmotnosti nebo dle velikosti balení. Pohyb a vyhledávání na stránkách je intuitivní, u zboží pak nechybí podrobný popis vč. složení a doporučené krmné dávky podle hmotnosti psa, což hodnotím také pozitivně. 

    Po objednání jsem obdržela potvrzení e-mailem, což považuju za standardní záležitost, součástí potvrzovacího e-mailu byly i Všeobecné obchodní podmínky, Informace pro spotřebitele a Informace o ochraně osobních údajů. Ze zkušeností s objednávkami z jiných e-shopů již zaslání dokumentů tohoto charakteru standardní není a toto také chválím. 

    2.

    Balíček s granulemi mi byl doručen do 2 dnů od objednávky prostřednictvím České pošty. Zde jsem byla v první chvíli velmi překvapena způsobem balení, protože jsem standardně zvyklá na balení granulí v jednom velkém pytli, který pak máme postaven na chodbě a postupně z něho granule odebíráme. Zde jsem ale obdržela poměrně malý, a o to těžší balíček, ve kterém jsem nalezla granule rozdělené do 4 menších balíčků – sáčků.

    Považuji to za výborný nápad, mohu tak mít jedno balení přímo v šuplíku v kuchyni, kam se mi pochopitelně velký pytel nevejde. Také je to velmi praktické na cesty s pejskem, kdy si člověk vezme jedno balení a neřeší odsypávání do zvláštního sáčku. Co bych tedy navrhla ke zlepšení, je zpětné zavírání sáčků, kdy bych volila zavírání s „jezdcem“, který lépe drží než stávající řešení, kdy je třeba obě strany zamáčknout do sebe. 

    3.

    Při koupi granulí se vždy díváme na to, aby byly vhodné vzhledem k věku a velikosti plemene psa a k jeho aktivitám, zajímá nás složení, zejména poměr masa oproti ostatním složkám granulí. Čteme také recenze ohledně spokojenosti jiných zákazníků. Například země původu krmiva je pro nás nicméně zcela bez významu, na tento údaj jsem se nikdy nedívala. 

    Po vyzkoušení těchto granulí myslím, že u nás nejsou určitě naposledy, byť nekupujeme stále jednu značku, ale střídáme 2-3 osvědčené, aby měl psí přítel také trochu změnu, tedy vždy po zkonzumování jednoho pytle mu koupíme nějaké jiné, ani nám by se nechtělo jíst pořád to stejné.

    S Profidogem náš pejsek vyjádřil spokojenost, dokonce si je dal i bez přidání trochy konzervičky, což původně páníček považoval za vyloučené a dost jasně mi dal najevo, že si myslí, že s granulemi „bez přílohy“ neuspěji, ale to se spletl. Myslím tedy, že za Dexíka lze říci, že mu granule chutnaly. Velikostně jsou granule obdobné těm, na které je zvyklý a u nás jde vždy tedy o to, že pokud my odsouhlasíme složení a granule koupíme, Dexík musí odsouhlasit, že mu vlastně vůbec chutnají. Zde to prošlo na jedničku a my děkujeme za možnost granule vyzkoušet. 

    Ještě doplním, že spolu s granulemi jsme jako dárek obdrželi super polštář a i náš vybíravec, který si jen tak na nějaký polštář nelehne, tak ho začal používat. Položila jsem ho do chodby, že ho dáme do auta a bude na něm ležet tam a za chvíli na mě volá manžel, ať se jdu potichu podívat a vezmu si foťák – polštář už byl obsazen spokojeným nakrmeným psem

    4.

    A úplně na závěr představme toho, bez koho by se testování rozhodně neobešlo Dexter Dingo je sedmiletý kluk australské kelpie, naše první miminko, které k nám přišlo půl roku po svatbě a od té doby je to prostě člen rodiny. Miluje koupačky, doprovází mě na každodenních výbězích do přírody a hlídá si svou smečku jako správný ovčácký pes.

    Dokonce se naučil uspávat syna, u kterého leží v pokojíčku a za námi přijde, až když syn spí. Miluje vedle psích pochoutek mléčné výrobky a ovoce, takové borůvky si dokáže sám očesat z keříků. Teď tu právě odpočívá a těší se na další dobrodružství.

    #test_profidog #recenze #zkusenosti_profidog

    #test_profidog #recenze

    Tak máme za sebou první koníkovské testování, které se týkalo stravy našeho psího dítěte, prvorozeného kluka australské kelpie - Dextera. Zkoušeli jsme granule PROFIDOG Premium Plus Medium Adult 12 kg.
    1.
    Pro objednání jsem použila odkaz, který jsem obdržela ve zprávě, ale pochopitelně jsem mrkla i na webové stránky eshopu https://profizoo.cz/. Web považuji za přehledný, zboží je řazeno do různých kategorií a např. granule, které kupujeme pro psího přítele nejčastěji, lze vybírat dle věku psa, hmotnosti nebo dle velikosti balení. Pohyb a vyhledávání na stránkách je intuitivní, u zboží pak nechybí podrobný popis vč. složení a doporučené krmné dávky podle hmotnosti psa, což hodnotím také pozitivně.
    Po objednání jsem obdržela potvrzení e-mailem, což považuju za standartní záležitost, součástí potvrzovacího e-mailu byly i Všeobecné obchodní podmínky, Informace pro spotřebitele a Informace o ochraně osobních údajů. Ze zkušeností s objednávkami z jiných e-shopů již zaslání dokumentů tohoto charakteru standartní není a toto také chválím.

    2.
    Balíček s granulemi mi byl doručen do 2 dnů od objednávky prostřednictvím České pošty. Zde jsem byla v první chvíli velmi překvapena způsobem balení, protože jsem standartně zvyklá na balení granulí v jednom velkém pytli, který pak máme postaven na chodbě a postupně z něho granule odebíráme. Zde jsem ale obdržela poměrně malý, a to to těžší😊 balíček, ve kterém jsem nalezla granule rozdělené do 4 menších balíčků – sáčků. Považuji to za výborný nápad, mohu tak mít jedno balení přímo v šuplíku v kuchyni, kam se mi pochopitelně velký pytel nevejde. Také je to velmi praktické na cesty s pejskem, kdy si člověk vezme jedno balení a neřeší odsypávání do zvláštního sáčku. Co bych tedy navrhla ke zlepšení je zpětné zavírání sáčků, kdy bych volila zavírání s „jezdcem“, který lépe drží než stávající řešení, kdy je třeba obě strany zamáčknout do sebe.

    3)
    Při koupi granulí se vždy díváme na to, aby byly vhodné vzhledem k věku a velikosti plemene psa a k jeho aktivitám, zajímá nás složení, zejména poměr masa oproti ostatním složkám granulí. Čteme také recenze ohledně spokojenosti jiných zákazníků. Například země původu krmiva je pro nás nicméně zcela bez významu, na tento údaj jsem se nikdy nedívala.
    Po vyzkoušení těchto granulí myslím, že u nás nejsou určitě naposledy, byť nekupujeme stále jednu značku, ale střídáme 2-3 osvědčené, aby měl psí přítel také trochu změnu😊, tedy vždy po zkonzumování jednoho pytle mu koupíme nějaké jiné, ani nám by se nechtělo jíst pořád to stejné😊
    S Profidogem náš pejsek vyjádřil spokojenost, dokonce si je dal i bez přidání trochy konzervičky, což původně páníček považoval za vyloučené a dost jasně mi dal najevo, že si myslí, že s granulemi „bez přílohy“ neuspěji, ale to se spletl😊 Myslím tedy, že za Dexíka lze říci, že mu granule chutnaly. Velikostně jsou granule obdobné těm, na které je zvyklý a u nás jde vždy tedy o to, že pokud my odsouhlasíme složení a granule koupíme, Dexík musí odsouhlasit, že mu vlastně vůbec chutnají. Zde to prošlo na jedničku a my děkujeme za možnost granule vyzkoušet.
    Ještě doplním, že spolu s granulemi jsme jako dárek obdrželi super polštář a i náš vybíravec, který si jen tak na nějaký polštář nelehne, tak ho začal používat. Položila jsem ho do chodby, že ho dáme do auta a bude na něm ležet tam a za chvíli na mě volá manžel, ať se jdu potichu podívat a vezmu si foťák – polštář už byl obsazen spokojeným nakrmeným psem😊
    4.
    A úplně na závěr představme toho, bez koho by se testování rozhodně neobešlo😊 Dexter Dingo je sedmiletý kluk australské kelpie, naše první miminko, které k nám přišlo půl roku po svatbě a od té doby je to prostě člen rodiny. Miluje koupačky, doprovází mě na každodenních výbězích do přírody a hlídá si svou smečku jako správný ovčácký pes. Dokonce se naučil uspávat syna, u kterého leží v pokojíčku a za námi přijde, až když syn spí. Miluje vedle psích pochoutek mléčné výrobky a ovoce, takové borůvky si dokáže sám očesat z keříků. Teď tu právě odpočívá a těší se na další dobrodružství😊

    (3 fotky)

    #test_profidog
    “Je vedro, tak toho mám taky dost no🤷‍♀️. Granulky mi ale jedou, rozhodne nenechavam v misce žádné zbytky. Super je balení v menších sáčcích, panicka to má pekne po ruce v kuchyni a nemusi behat na chodbu do velkého pytle, čímž se mi zkrátí čekací doba na snidani a vecu👍😀 taky až pojedeme na dovcu, můžou panicci pekne vzít jedno to balení, říkali, ze se jim to taky libi. Tak odpočinku zdar👍💪”

    #test_profidog
    “Dej už mi prosím tě svatej pokoj! Granule testuju, v pelíšku ležím, tak co mě prudíš ještě s focením paničko?!”
    🤷‍♀️😂

    #test_profidog
    “No co koukas? Jako jo, normálně lezim v posteli, ale tenhle pelisek se mi libi, tak v něm ležet budu! A granule hele taky dobry. Kde jsi k tomu panicko přišla?”
    😎

    #test_profidog
    Přišel nám balicek. Vlastně Dexikovi přišel balicek😀 Tak jdeme na to💪

    (2 fotky)

    Holky, trochu mimo, ale nebyla jste některá mrknout na korunovační klenoty? Jak moc velky masakr to tam je a jak dlouhé fronty? Dekuju😀

    charlottelotta