charlottelotta
23. bře 2020
337 

Slečinka testuje Nutrilon Profutura 2

Testování! Joo, to mě baví! A na Koníku je příležitostí řada, a dost často se jedná o věci, které mě zajímají a ráda bych vyzkoušela. Jenže je nás tu taky pěkná fůra, takže tomu člověk většinou moc šanci nedává, prostě to zkusí a říká si „uvidíme, třeba to klapne“. 

Tak to tentokrát klaplo. A v pondělí 9.3.2020 si vyzvedáváme se slečinkou balíček. O týden později, protože prostě hory, takže na testování máme jen týden, ale to nevadí, my to dáme! 

„My“ je tedy v tomhle případě hlavně slečinka, dovolte mi ji přestavitJ Lady Šarlot je 7 měsíců, resp. až pustíme ven tenhle článek, tak už vlastně 8! A to se nedávno narodila… Ale tohle není o slečince, ale o Nutrilonu Profutura 2 přece!🙂

Šarlot je kojené miminko, nikdy umělé mléko neměla, ani jsem ho nekupovala pro „kdyby náhodou nešlo kojení“, říkala jsem si, že tohle si nebudu vůbec dávat prostě do hlavy. Takže když jsem potřebovala někdy odejít, baštila odstříkané mléko z lahvičky. Plán byl začít s příkrmy po ukončeném šestém měsíci. Protože ji ale bude jednou asi jednodušší šatit než živit, udělala mi trochu čáru přes rozpočet a před Vánoci, v pěti měsících, vyžadovala tvrdě ochutnat něco jiného než „prostě pořád to mlíko“! A tak jsme se celkem rychle dostali k dnešnímu stavu, kdy mléko pije jen večer a nad ránem, jinak baští „jako normální člověk“. S pitím je to trochu horší, protože než jsme našli čaj, který jí vyhovuje, celkem to trvalo (takže dětské čaje budu dopíjet ještě další zimu). Proto jsem také chtěla zkusit Nutrilon Profutura 2 – jako pití po jídle během dne, a také do budoucna na případy, kdy budu muset nebo chtít odejít, tedy až odejde koronavirus, protože kam bych teď taky chodila🙂, zachraňujeme svět sezením na zadku🙂

S testováním mléka pro miminka je to trochu svízelné. Miminko totiž nic moc neřekne (tedy spíš nic než moc) a asi by byla trochu o ničem recenze, kdyby byla jen o tom, jestli chutná nebo ne, a jestli bolí bříško nebo ne🙂 Navíc slečinku nebolí břicho skoro nikdy.

Nutrilon Profutura 2 nabízí několik vlastností, které jsou mi sympatické:

-       obsahuje omega 3 mastnou kyselinu alfa-linolenovou, která podporuje rozvoj mozku a nervové soustavy

-       obsahuje unikátní klinicky testovanou směs GOS/FOS napodobující funkci oligosacharidů mateřského mléka

-       obsahuje vitamíny C a D, které přispívají ke správné funkci imunitního systému

Nutrilon jsme používali i u staršího syna, takže u dcerky byl také první volbou a musím říct, že po vyzkoušení u něho rádi zůstaneme!

V první řadě je moc pěkně zabalený! Krabice je skladná, dobře se zavírá a uvnitř je umístěn praktický držáček na odměrku, což se dost hodí, aby člověk neustále nelovil odměrku z prášku. Navíc krabice je tak akorát velká na množství obsahu, není to jako u chipsů, kdy podle obsahu by stačil čtvrtinový obalJ

Na obale jsou jak instrukce k přípravě, tak i informace o složení a výživových hodnotách. Na 30 ml kojenecké vody přijde jedna odměrka prášku. Což se člověk z obalu taky dozví, ale musí si to přepočítat. Údaje o doporučeném denním množství mléka jsme nevyužili, protože umělé mléko máme pořád jen jako doplněk. 

Mléko jsme testovali jak jako mléko v lahvičce, tak i jako základ pro kaši. A obojí se setkalo s úspěchem, chutnalo jak mléko, tak i kaše. Mléko se ve vodě patřičné teploty dobře rozpouští po proklepání lahvičkou, občas se mi stávalo, že mi mléko stříkalo trochu savičkou ven, ale jednalo se o případy, kdy jsem (nebo spíše malá hladová slečna) byla netrpělivá a měla vodu teplejší, než se doporučuje. V mléku se netvořily žádné hrudky a jako základ pro kaši k němu také nemám žádné výhrady. 

Nejsem odborník na výživu miminek, ale prezentace Nutrilon Profutura 2 jeho vlastnostmi, skutečnost, že jedno dítě nám už na Nutrilonu spokojeně vyrostlo, i to, že k použití nemám žádné výhrady ani já ani testerka, to jsou vše důvody pro to, že u Nutrilonu Profutura 2 zůstaneme i do budoucna, když nemáme důvod zkoušet cokoli jiného a doporučujeme k vyzkoušení i dalším maminkám, kterým přejeme spokojená bříška a radostné úsměvy jejich miminek.

Míša a Šarlot

#recenze #test_nutrilonprofutura #zkusenosti_nutrilonprofutura

Začni psát komentář...

Odešli