drago49
2. lis 2019
400 

Testování Persil discs 4in1

Je to poprvé, co jsem se zapojila do soutěže na koníkovi a hned mi vyšlo testování. A zrovna tablety na praní, ke kterým jsem se stavěla vždycky skepticky.

Na začátek uvedu, že jsme “mladá” domácnost. Společně bydlíme teprve rok, ikdyž dům jsme měli už tři roky zpět, ale dlouhodobá rekonstrukce a další komplikace, znáte to. A do každé nové domácnosti si vždy přinesete zvyky z domova od maminky. Moje mamka pere v tekutých pracích prášcích, takže i u mě se tohle ve skříni nad pračkou vyskytuje. Takže jsem ráda, že se mi do rukou dostali na testování právě tyto kapsle, sama bych se asi nedonutila je vyzkoušet.

Celkově jsem k testování dostala balík s celkem 11 ks tablet. Začneme u balení; systém zavírání je dělaný tak, aby se do něj nedostaly děti. Upřímně to byl ze začátku problém i pro mě, když se mi podařila otevřít jedna strana krabičky, druhá se mi zasekla a nešla. Protože jsem od přírody nervák, nechala jsem krabici otevřenou pak už celou dobu. Zatím se u nás nevyskytuje žádné dítě, tak žádné neštěstí nehrozilo.

Krabici jsem měla otevřenou a i přes to tablety pořád voněli, jako když jsem jí otevřela poprvé. Testování jsem si rozdělila na 4 hlavní praní a zbytek vedlejších.

1.VÁRKA- povlečení a prostěradlo po ataku našeho ročního chlupatého nadělení 

Už beru jako normální věc, že nebudu mít doma nikdy na 100% uklizeno, ikdyž luxuju a vytíram co dva dny a dokonce jsem si i zvykla na občasný “proběh” postelí od naší chlupaté obludy. Vzhledem k ročnímu období jsou špinavé packy na podlaze už klasikou, ale tentokrát se Drago podepsal na bílém prostěradle. Normálně bych použila i prací prostředek na skrvny, ale tentokrát jsem jen vzala kapsle Persilu, zapla pračku na klasický program na 40 bez přečerpání a čekala na výsledek.

K mému překvapení na bílém prostěradle nebyly žádné stopy, vše bylo vypráno a krásně to vonělo! Nemáme sušičku, takže jsem nechala prádlo uschnout na sušáku a vůně vydržela i do druhého dne. Po vyžehlení povlečení voní stále, jen ne tak intenzivně.

2. VÁRKA- ručníky 

Kdo má doma automechanika tak mi dá za pravdu. Ručníky měním a peru skoro co 3-4 dny, protože ikdyž se přítel po práci od oleje pořádně vydrhne, ručník stejně bývá mastnější a je opravdu problém je vyprat. Obzvlášť ručníky na ruce, ty jsou nejproblematičtější.
Naložila jsem pračku a protože mám takovou, která mi ukáže váhu uvnitř a ta byla 7 kg dala jsem pro jistotu dva kusy tablet. Je totiž uvedené, že jedna tableta vypere 4-5 kg prádla na jednu várku a já to nechtěla podcenit. Tabletu jsem umístila podle návodu jednu pod prádlo a druhou jsem dala navrch. Určitě ale tablety umisťujte vždy pod celou várku na praní, aby jste předešli nerozpuštění.

Prala jsem s programem na 60, tablety jsou účinné až do 90. Po vyprání a otevření pračky mě už nepřekvapila krásná vůně, co mě ale překvapilo bylo to, že jsem zvyklá na měkčí prádlo na omak, i při praní na vyšší stupně. Normálně používám aviváž, kterou jsem teď ale nedala, protože tablety PERSIL 4v1 mají jednu komoru, která obsahuje pečující látky pro změkčení textilních vláken. Po uschnutí a vyžehlení jsem i po 2 týdnech mile překvapená vůní, která nezmizela, ale měkkost by mohla být lepší. 

3. VÁRKA- obávané ponožky 

Můj muž má ve zvyku na dílnu do nepracovních, takže chápejte normálních propustných bot nosit zásadně BÍLÉ PONOŽKY. Takže u nás to je prostě tak, že po nějaké době mu všechny vyhodím a nakoupím nové, protože už i na tu dílnu je to ostuda. Motorový olej se vyprat na 100 % prostě nedá. Doma mě moje mamka odnaučila například chodit bosa díky tomu, že jsem musela všechny svoje ponožky předepírat v umyvadle jelením mýdlem, ale to po chlapovi chtít nemůžu. Takže to u nás doma provozuji tak, že ponožky namočím přes noc do vody s mýdlem jelen a potom peru s předepírkou na 90 a používám i speciální prostředek na skvrny.

Tentokrát jsem ponožky ani nenamočila, ani jsem nepoužila nic na skvrny, prala jsem v programu na 90 s předepírkou a byla jsem překvapena, že větší skrvny zmizely. Určitě by to bylo lepší, kdybych ponožky předem namočila, ale opravdu jsem výsledek čekala horší.

4. VÁRKA- normální praní, barevné a bílé prádlo

Bílého prádla u nás moc nenajdete, takže na jednu várku jsem čekala trochu delší dobu, nosíme spíše tmavé nebo barevné oblečení. Nevím jak to dělám, ale během těhotenství se převlékám snad 3x denně, protože půlka jídla vždycky skončí na mně. A zásadně je to vždy, když mám bílé tričko. Nepřekvapilo mě, že běžné skrvny odstranil Persil naprosto s přehledem. Na zaprané skrvny na barevném oblečení už byl ale krátký.

Celkově ve mně tablety na praní zanechaly kladný dojem, dokonce jsem byla ráda, když jsem dostala od mojí mamky další, které jí donesla kolegyně do práce. Použila jsem je dokonce k praní vrchních přikrývek pro malého, ale jen z důvodu, že vím, že nepřijdou do kontaktu s jeho kůží. Tento produkt není určen jako speciální pro praní na novorozené. Tablety doporučuji, já sama jsem se rozhodla v nich prát povlečení, deky a polštáře, prostě vše na čem chci cítit příjemnou vůni delší dobu. Na praní oblečení s tímto druhem pracího prostředku si budu muset ještě více zvyknout. 

#recenze #test_persil  #zkusenosti_persildiscs4v1126

Začni psát komentář...

Odešli