ee.liska
18. črc 2013

Za každým mrakem se skrývá slunce 🙂

Byla poslední středa v březnu a já jsem slavila své narozeniny. Pěkně kulaté, pětadvacáté. Stejně kulaté bylo i moje bříško, 24tt byl znát. Přišla mi popřát skoro celá rodina a mezi dárky byly hlavně věci pro miminko. Volala mi mamka, že před nedávnem objednaný kočárek právě dorazil a že je moc pěkný. Byl to moc pěkný den 🙂

V pátek jsem se ráno vzbudila s divným pocitem, celou noc mi tvrdl pupík. Jen tak pro jistotu jsem si dojela ke svému gynekologovi a tam mě, nic netušící, zasáhla věta, která se stala mou noční můrou při následujících těhotenství. Miminku nebije srdíčko. Missed abort. V nemocnici ultrazvuk jen potvrdil slova gynekologa. V hlavě mi zněl milion otázek a já jsem se zmohla na jedinou, co bude teď!? Následovala hospitalizace a začal se vyvolávat porod. Lékař, který měl právě službu mě vyděsil, když mi dávl čas do neděle večer. Že když se vše povede do sobotního večera, půjde to rychle. V tu chvíli se mé tělo nastavilo na autopilota. Emoce se vytratily. Kolem osmé jsem se přestěhovala na porodní pokojík a poslouchala šťasté maminky, jak se vítají se svými právě narozenými dětmi. A v jedenáct večer jsem se stala maminkou i já. Maminkou andílka, který odletěl do nebe ještě dřív, než se vůbec stihl podívat na tento svět. Porod trval osm hodin a já si až s odstupem času uvědomila, že to bylo vlastně rychlé.

Den, na který mi byl vypočítán termín porodu, se v červenci připomenul dost ohavně. Den za dnem jsem si říkala, jaký bych byla týden těhotenství, kolik dní do porodu by mi zbývalo. A přesně na TP přišla z porodnice zpráva, že moje švagrová právě přišla o miminko. V 17tt, také ten příšerný missed.

A tak jsem léčila tělo, léčila bolavou duši, moc si přála otěhotnět  a pořád bylo všechno špatně. V září malá operace, kde rozrušili srůsty na děloze a nasadili léčbu na přivolání MS, která se od března kdesi toulala. Přišli Vánoce a já jsem měla všeho dost. Domluvili jsme se s manželem, že se na všechno vyprdneme, užijeme si krásné svátky, Silvestr na horách a že všechno začneme řešit v lednu v CARu.

A přišel nový rok. Vrátili jsme se z hor, kde jsem oslavila svou první MS. Sice slabou, ale byla tu. Po nedělním obědu u mamky jsem si udělala těhotenský test, co jsem ještě doma našla a nevěřila vlastním očím. Dvě čárky, krásné dvě čárky. Těhotenství po pár týdnech gynekolog potvrdil a v 9tt jsem byla donucena lehnout do postele. Střídavě jsem těhotenství proležela do 36tt v nemocnici a doma.

Byl opět konec března a smutné výročí jsem trávila v nemocnici. Miminko se mělo dobře, jen se mu chtělo na svět moc brzo. A tak i další smutný den, tentokrát v červenci, mě zastihl v nemocnici. Září se sotva stihlo rozkoukat a po krásném a rychlém porodu tu byl náš chlapeček. Matyáš.

A zase ten březen, tentokrát jsem se snažila nesmutnit a užívala jsem si to půlroční štěstí. Červenec se asi rozhodl vylepšit si reputaci a když končil, otěhotněla jsem zase. A zase jsem ležela a ležela.

A pak to přišlo. Přesně tři roky a sedm dní k tomu. Stejný porodní sál, skoro stejná situace. Porod. Stejné slovo, stejné místo, opět čekáme holčičku. Porod to byl ještě rychlejší a stejně krásný, jako když jsem rodila syna. Na svět vykoukla naše holčička. Štěpánka.

A proč to všechno píšu? Protože je zase červenec, blíží se datum, na které nerada vzpomínám já, a na které nemá dobré vzpomínky moje švagrová. Dneska jsem koupala ty svoje poklady a přes cákání a jekot jsem to samé slyšela přes dvůr z okna, kde švagrová koupala svou dcerku. Druhorozenou dceru, která přišla na svět půl roku po naší Štěpánce. A tak tu máme během dvou let tři malé děti. A jakkoliv to bylo tenkrát před čtyřmi lety těžké, dnes je dobře. Děkuji "tomu nahoře" , za rodinu, kterou mám.

EDIT: Obě holčičky se narodily na stejném porodním sále. Při prvním porodu mne neskutečně podržela paní doktorka Posseltová. A sál, kde se narodil syn? Tak přesně tam se po deseti letech narodil KP i syn druhý. Za neskutečné podpory nejen paní doktorky Posseltové.  Kruh se uzavřel ...

pekne napsane. a dobre ze to ma stastny konec. chce to vzdy hodne sil a vy ste je meli, gratulace

18. črc 2013

Drsny a přitom krasne dojemny pribeh, který nam ukazuje, ze je třeba vazit si věci, které mame ..........At jste všichni zdravi 🙂

18. črc 2013

@tvvigina
@keckemet děkuju holky 🙂

18. črc 2013

ty brďo....

je zajímavý jak se ty měsíce opakují....já to takhle mám s únorem-operace, potrat v začátku, chemiké těhotenství a nakonec porod našeho Cyrilka (a to měl být březňátko)

18. črc 2013

Eliško uplně jsem si to vybavila ale tet už je dobře máš krásné dvě dítka a hlavně zdravé posílame s Tomikem velikánské pusinky :-****

19. črc 2013

Ukapla mi i slzička 😢 ale hlavne,ze ten konec je stastny ..

19. črc 2013

kraasne napsano...<3hlavne ze jsou deticky stastne a zdrave..<3

19. črc 2013

moc dojemné, krásné 🙂

19. črc 2013

tak sem si poplakala...ať se vám daří a jste zdraví 🙂

19. črc 2013

Tak tady bulím,nádherně napsané.... nejde se tomu ubránit! A přeji Vám a celé Vaší rodině jen to NEJLEPŠÍ!!!!

19. črc 2013

@ple
@fmartinkaf
@baseema
@jarmulka holky děkuji 🙂 Teď už je dobře 🙂

20. črc 2013

Ano, taky slzím - krásně dojemné. Přeji už jen samé šťastné července i březny a všechny ostatní měsíce a mnoho sil. Obdivuji, jak jste se s tím srovnala a zvládla to. 😉

4. zář 2013

@ivulla děkuji moc 🙂 jak se říká, ženy zvládnou všechno

5. zář 2013

skoro slzím...je mi to moc líto, sama si nedokážu představit, jak bych to zvládla já. Tys to zvládla s grácií, gratuluju ke dvou svišťům, ať jsou zdraví a dělají ti pořád radost.

6. zář 2013

@regresa děkuji, jsi moc hodná 🙂

6. zář 2013

Málem jsem se rozplakala.. ☹ Já měla missed abortion letos v únoru a byla jsem na kyretáži v březnu na svátek přítele. Termín porodu bych měla teď v září na svůj svátek, takže na ten den nikdy nezapomenu. Pořád je mi z toho úzko, i když vím že už to nezměním. Přeji ti hodně sil, máš dvě krásné děti tak snad už to tolik nebolí. 🙂 My ženy jsme silné, takže zvládneme všechno. 🙂 Musíme myslet pozitivně a všechno hezký si přivoláme. 🙂

6. zář 2013

@beandy to je mi líto ☹ ale neboj, zase bude dobře 🙂 Děkuji za podporu, teď už je to docela dobré, přece jen jsou to čtyři roky.... Ale v srdci to zůstane pořád

6. zář 2013

keby pri mne nesedeli moje deti tak plačem. Je mi to ľúto, toľko bolesti na jednu rodinu je až moc. Prajem len krásne mesiace, plné slnka a radosti. Mraky nech vás obchádzajú.

6. zář 2013

@atrami děkuji za krásné přání 🙂

6. zář 2013

@ee.liska uplne z tveho clanku mam husinu, mam za sebou 3 mised aboard a z posledniho se dostavam 3 tydny. cekaji nas dalsi testy a ja nevim co, aby se prislo proc. vse bylo v prvnim trimestru, neumim a nechci si predstavovat co by bylo, kdyby se to delo v trimestru druhem. Jsi silna, hrozne moc ti preju stesti a zdravi tobe i detickam... snad budeme mit taky stesti na dalsi miminko, i kdyz se strasne bojim... vseho!!!

7. zář 2013

Dobrý večer.
Tento článek jste napsala moc krásně,opravdu.Věřím,doufám a držím Vám a Vaší celé rodině,že už bude jen dobře a přeji Vám moc štěstí.Sama jsem prožila úplně stejnou situaci a proto mě tento Váš článek hodně zasáhl a dojal.
Mějte se krásně🙂))

10. lis 2013

@zzzzuuuuzzzziiii
@natko děkuji za hezká slova 🙂 Držím vám oběma palce, ať už máte jenom štěstí🙂 ty škaredé věci už máme za sebou a čekají nás jen hezé dny.

10. lis 2013

Krásně napsané. Taky mi stojí slzy v očích.

13. čer 2014

Začni psát komentář...

Odešli