a jakou děláš?to je divné,že nešla...
normální hrníčkovou olejovku
Doporučuju dávat formu před vymazáním na chvíli do ledničky a samozřejmě před vyklopením nechat vychladnout 😉
Nikdy se nestalo, že by se pak nevyklopila..
@mischalinka do ledničky? to slyším prvně😊dělám ji po sto letech a každý říká vyklepnout horkou..
Ja taky vyklepavam jeste za tepla, vzdy kdyz jsem nechala zchladnout dopadlo to presne takhle :D a jeste vymazavat tukem a ne maslem 🙂 maslo taky dela obcas problemy 🙂
@eva_vachova taky dělám olejovou,vyklápím teplou a nikdy se mi tohle nestalo.nezapomnela jsi nahodou vymazat formu?jinak fakt nevim.je to k vzteku co?at se dalsi povede.
já formu vždycky vymažu a vysypu strouhankou a ještě se mi nestalo, že by nešla ven 🙂 a vyklápím také teplou, ale zase ne hned když jí vyndám z trouby, aby se nezdrcla
@eva_vachova a mmch máš krásnou pracovní desku
Proto ja nedam dopustit na silikonovou formu
vymazala jsem a vysypala moukou..
@bessinka děkuji😊
@eva_vachova tak to nechápu☹️
mám hliníkovou formu..má to na to vliv?😂
Mi příjde, že se měla asi déle péct. Jinak taky vymazavam normalne maslem a vysypu bud hrubou moukou nebo kokosem a taky se mi to nestalo 🙂
Tenkrát jsem to někde vyčetla a od té doby před vymazáním vždy do ledničky 🙂
Vyklepání vychladlé (ne uplně, ale ne horké) jsem si zase přinesla od mamky 🙂 Možná to neni správně, ale funguje to 😃
Vymazávám Herou a vysypávám moukou..
Jestli je to hlinikova forma, ja ji pouzivam taky. A vzdycky po dopeceni jeste horkou ji krátce ponorim do studene vody, musi zasycet, stred jeste objedu tenkym nozem a trochu jim odchlipnu i okraje. Pak jen priklopit talirem a vyklopit. Delam slehackovou - 4 vejce naslehat s 230g cukru, pridat 250ml slehacky, znovu proslehat, primichat 270g polohrube mouky a cca pul sacku prášku do peceni. Neni sucha, neni mastna, prilepila se mi jen parkrat a to jen kvuli zapomenutemu nebo spatnemu vysypani formy.
Mami má hliníkovou formu, vymazává 100% tukem, vysypává hrubou moukou, vyklepává hned po vytažení z trouby. Občas jí taky povolí ze všech krajů nožem od stěny. Vyklepne ji bez problémů.
Já si koupila krásnou hliníkovou formu, nadšená z toho jaký má krásný tvar. Poprvé jsem jí vyklepla na první dobrou a pak už nikdy. Načetla jsem si milion fíglů, jak na to.. No pátým pokusu letěla forma do koše. Jsem na tohle nervák. Ale připomnělo mi to, že si musím koupit silikonovou.
Od jiste doby vymazavam vysypavam kokosem a od te doby vzdy skvele;) vyklapim vzdy teplou;) max ji trosku odstrcim od stran
mám od tescomy teď novou, ale i když jsem dřív pekla ve staré hliníkové, tak jsem vždy formu vymazala máslem a vysypala hrubou moukou. Po upečení hned vytáhnout z trouby, nechat na prkénku ještě ve formě odstát a po pěti minutách vyklopit na talíř. Zatím se mi nikdy neroztrhla. Ať už peču klasickou třenou bábovku, olejovku, s jablky nebo sváteční se solamylem.
jak tady někdo psal,forma před vymazáním do lednice a vymazaná máslem😊 hned jsem ji otočila a sama vypadla😊
Upecu obratim na tacek hodim uterku a az je chladna vyklopim vzdy se povede a vysypavam krupici ne moukou
tepelná roztažnost dámy, učivo fyziky prvního stupně základní školy 🙂)
Vysypávam kokosem a až vychladne tak ji vyklopim a jde to krásně
@tinaprofi Všechny nás poučujete a přitom jste jediná co měla fyziku na prvním stupni🤔
@eva_vachova me prijde teda, ze peceni nekdy porusuje vsechny zakony fyziky :D at delam, co delam, tepelna roztaznost stejne nekdy nefunguje :D spis opak
@eva_vachova dobre tak na druhem, sekla jsem se o rocnik 🙂))))
takže bude bábovka č.2