evapple
2. srp 2017
1260 

Nejšťavnatější řízky na světě

Křehčí a šťavnatější řízky nesmaží ani ve Vídni. A to mohu posoudit z vlastní zkušenosti. Maso v jogurtové marinádě zkřehne, zjemní a zachová si neuvěřitelnou míru šťavnatosti. Smažením zase získá křupavou krustičku. Poprvé jsem takto připravené řízky jedla u své kamarádky Zdeničky a musím říct, že ji za to dodnes blahořečím. Vzpomenu si na ni pokaždé, když stojím nad pánví, ochutnávám první vzorek usmaženého kousku masa, po prstech mi stéká šťáva a já jen slastně mlčím a pozoruji tu zlatou krásu na sporáku.

Na ty nejšťavnatější řízky na světě budete potřebovat: 

  • kuřecí prsní řízky podle počtu strávníků
  • sůl
  • pepř
  • špetka chilli
  • sušený česnek
  • dobrý bílý jogurt nebo zakysaná smetana
  • strouhanka
  • olej

Postup:

Kuřecí prsa dobře omyjte a rozřízněte vodorovně na stejně vysoké plátky (cca 1 cm).

Nezáleží na velikosti, ale na tloušťce. Jen stejně vysoké řízky se dokonale promarinují a také se budou dobře smažit. Plátky masa nemusíte ani naklepávat, v marinádě rozleží a zjemní.

Osolte, opepřete a podle chuti i přidejte chilli nebo sušený česnek. Vše důkladně vetřete do masa a nechte chvíli stranou.

Mezitím jemně vymažte dno uzavíratelné krabičky lžící jogurtu a položte na něj první kousek masa. To potřete další lžící jogurt a položte další plátek a celý postup opakujte.

Maso by mělo být ze všech stran obalené v jogurtu. Nebojte se na závěr přidat ještě pár lžic. Masu to jen prospěje.

Misku přiklopte víkem a nechte marinovat v lednici minimálně hodinu, ideálně přes noc.

Druhý den vyndejte řízky z marinády, a tak jak jsou je obalujete pečlivě ve strouhance.

Zdenička si pomáhá tak, že nasype strouhanku do mikrotenového sáčku, poté do něj vloží maso a to se krásně obalí.

Obalené řízky vložte do rozpáleného oleje a smažte na mírném plameni z obou stran do zlatova.

Lehčí varianta představuje upečení obalených řízků v troubě.

Podávejte s bramborovou kaší s máslem nebo jen tak.

Moje milovaná Zdenička připravila tyto řízky jako nudličky a podávala jako chuťovku. Bez přílohy, jen tak na párátko a na chuť.

Vřele doporučuji.

#recepty_vyziva

To zní chutně 👌

2. srp 2017

Take miluji jen davam cerstvy cesnek,jogurt a vajicko.A maji velkou vyhodu ze se da delat z veproveho I hoveziho.

2. srp 2017

Začni psát komentář...

Odešli