ewon
6. pro 2020
690 

Mobilní tiskárna Canon SELPHY Square QX10

Testování mobilní tiskárny Canon SELPHY Square QX10 jsem měla jako předčasný dárek k Vánocům, měla jsem z toho radost, jako malé dítě z hračky!🤩🥰 Jsem fotomaniak a fotím stále a všude. 🙈😂 Mám doma i zrcadlovku, ale s příchodem dvojčátek na svět fotím hlavně na mobil, který je vždy při ruce a tak mi díky tomu neuniknou důležité vzpomínky a teď i díky mobilní tiskárně budu moci mít ty vzpomínky i hmatatelné, mohu si k nim doplnit datum nebo poznámku.

Tiskárna přišla hned v pondělí a já se nemohla dočkat, až dám děti po obědě spát a budu moci rozbalit a vyzkoušet. 🥰🤩 

Obsah balení 

V krabici přišla tiskárna a tři balení náhradních papírů i s barvou do tiskárny. Balení tiskárny obsahuje tiskárnu, kabel pro napájení, adaptér bohužel není součástí, ale tiskárnu jsem nabíjela pomocí adaptéru od mobilního telefonu, návod pro použití a 3 papíry s barvou do tiskárny. Balení náhradních papíru obsahuje 20 kusů papíru, které jsou samostatně balené ve dvou baleních po 10 a barvy, která stačí na tisk 20 fotek. Papíry a barvy do tiskárny se vkládají jednoduše a vše je v manuálu popsané. Tiskárna se vyrábí ve 4 barvách (bílá, černá, růžová a zelená). 

Ovládání pomocí aplikace 

Tiskárna se ovládá pomocí aplikace SELPHY Photo Layout. Instalace aplikace je jednoduchá. Aplikace je v angličtině, ale ovládání jednoduché a určitě pochopí každý i angličtinou nepolíbený člověk. 😉 V aplikaci si na fotku můžete přidat rámeček, razítko, text, vodoznak, vytvořit si koláž z více fotografií. Jen nabídka těchto možností mi přišla poněkud malá. Prozatím jsem nezjistila, zda se dá třeba množství razítek a dalších prvků nějak rozšířit. Aplikace spolu s tiskárnou komunikuje pomocí Wifi. 

Tisk a velikost fotografií 

Samotný tisk fotografií je poměrně rychlý. Fotografie tiskne pomocí sublimačního tisku ve vrstvách žlutá, purpurová a azurová, takže vyjede a zajede zpět do tiskárny několikrát (pozor, pokud tisknete s dětmi, ať vám fotku nevyndají dříve, nám se naštěstí nestalo 😊). Velikost samotné fotografie je 68x68 mm plus rámeček a prostor pod fotografií na případný text. 

Nápady na využití 

Sama jsem si hned jako první vyzkoušela fotokoláž, kterou jsem doplnila nálepkou srdíček a textem. Následně jsem fotografii použila pro svou scrapbookovou stránku. Pro scrapbookový svět je určitě super tiskárnu mít. Z tepla domova si lze vytisknut jakoukoli fotografii a následně tvořit scrapbookové stránky. Výhoda je, že fotografie je samolepící, takže stačí pouze strhnou zadní fólií a bez použití lepidla fotografii nalepit. 

Pak jsme další dny tiskli společné zážitky s dětmi a i děti mají z tiskárny velkou radost. 🥰 Líbí se jim, jak z ní lezou obrázky a pak mohou vyprávět, koho a co na fotce vidí. 

Už když mi tiskárna přišla, hned jsem si říkala, že to je parádní věc, co se mi letos bude hodit při balení vánočních dárků pro naše dvojčátka. Díky fotkám si poznají svoje dárečky jednoduše. 🥰🌲 Opět se mi hodilo to, že fotky jsou samolepicí a práce při balení dárků šla rychle od ruky. 💪 Tak jsem využila ušetřeného času na kreslení zvířátek. 😂🙈

Shrnutí na závěr 

V porovnání například s Instax fotoaparátem tady vidím výhodu. U Instax jsou fotografie menší a nemůžete si vybrat fotografii, kterou chcete vytisknout (tak si to alespoň pamatuji ze dvou svateb 🙈). U mobilní tiskárny Canon SELPHY Square QX10 si můžete v mobilu vybrat fotografii, ještě ji doplnit o různé prvky a následně vytisknout. Další způsob využití například nalepit do diáře fotografie jako vzpomínky na různé zážitky, dovolenou, atd. Můžete si třeba i vytvořit fotokoláž jako obraz, prostě kreativita nezná hranice. 

Za sebe bych tiskárnu úplně nedoporučila na klasická fotoalba... Jak už jsem psala, rozměr fotografií je 68x68 mm a to mi do alba přijde málo. Například pro naše babičky a dědečky nebudou fotografie úplně čitelné. Další věc je cena za jednu fotografii, která je cca 20 Kč, což už se při tvoření celého fotoalba dost prodraží a levněji vás výjde si hromadně nechat fotografie vyvolat. Životnost fotografie výrobce uvádí 100 let, zda to tak opravdu je sama už nezjistím. 😂 Fotografie mi nepřijdou úplně ostré, ale zase vzhledem k velikosti fotografie je kvalita dostačující. 

Za sebe bych tiskárnu doporučila na oslavy, párty a rodinná setkání, kde si můžete hned vytisknout vzpomínku a doplnit o vzkaz. Určitě se hodí i do světa scrapbooku. Na uchování momentek, kdy si je třeba zařadíte do diáře, doplníte o vzkaz nebo datum. Můžete třeba někomu poslat přání a doplnit o fotografii se vzkazem. Viděla jsem tu i super nápad s magnetky. Já jako fotomaniak a kreativní člověk bych si jí i sama za sebe koupila, dokonce jsem jí už i pár lidem doporučila jako dárek k Vánocům pro blízké. U nás rozhodně nebude i nadále tiskárna zahálet a díky její velikosti jí můžu nositu sebe a použít kdekoli, což je velké plus!👍 

Závěrem bych chtěla moc poděkovat za možnost testovat právě tuto mobilní tiskárnu, moc jsem si to i s dětmi užila! 🤩🥰 Jdu psát Ježíškovi o další papíry k Vánocům. 😉🌲

#test_canon4 #recenze #canon_selphy_zkusenosti4

Dekuji za recenzi, zrovna vcera jsem ji studovala na netu,mozna teda jiny typ od Canonu,kde byly fotky malinko vetsi, ne ctvercove..ale ja ji prave chtela na ty fotky do alba, protoze me nebavi je vkladat na webu nekde v eshopu,posledne jsem to delala snad dve hodiny a pak se to cele ztratilo..takze na to nemam nervy a nejradeji bych tiskla pekne z domu,kdykoliv,cokoliv..ale tim,jak pisete,ze jsou fotky malinke,tzdiz nevhodne pro alba,tak me to zklamalo..a ted teda nevim

12. pro 2020
ewon
autor

@emmanessa Pokud nechcete přímo malou mobilní tiskárnu, tak Canon dělá více tiskáren. Jedna byla testovaná tuším začátkem roku tady. O té sama také uvažuji. Tak zkuste zpětně mrknout do testování. 😉

13. pro 2020

@ewon ano,mam ji nekde ulozenou,nebyla to tahle squrare. Tak zkusim najit recenze.Diky🙂

13. pro 2020

Začni psát komentář...

Odešli